Bu noktada; mikrofiber bezler, özel üretilen cam bezleri veya gazete kağıdı size yardımcı olabilir. Uygun temizleme bezini seçtikten sonra bezinizi hazırlamış olduğunuz şampuanlı karışım ile ıslatıp sıkın. Tertemiz camlara kavuşmak için ıslak bezle camlarınızı iyice ovalayarak silin.
Ayna temizliğinde tartışmasız en önemli malzemelerden bir tanesi mikrofiber bez olarak karşımıza çıkar. Öte yandan eğer mikrofiber bir beziniz yoksa bir basit bir el havlusu ile de aynalarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.
Kurulama işleminde mikrofiber bez kullanmanız durumunda su lekesi veya herhangi bir iz olmasını engelleyecektir. Cam temizleyici ürünler: Aynaları silmek için cam temizleme ürünleri de satın alabilirsiniz. Bu ürünlerle tek seferde ve az miktarda spreyleyerek de aynalarınızın pırıl pırıl olmasını sağlayabilirsiniz.
Tek yapmanız gereken biraz beyaz sirkeyle suyu karıştırmak (eşit miktarlarda). Karışımı bir sprey şişesinde tutmanız tavsiye edilir, böylece kolayca kullanılabilir. Temizlemek için, seyreltilmiş beyaz sirke çözeltisini aynanın yüzeyine püskürtün. Bu adımdan sonra bir havluyla silerek temizleyin.
Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
İlgili 20 soru bulundu
2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Ayna üzerinde gerçekten zorlu lekeler mevcutsa, temizlemek için saf beyaz sirke kullanabilirsiniz. Sirkeyi cama püskürtün veya bir havluyu sirkeye batırın ve ardından havlu vasıtasıyla lekeleri ovalayarak çıkartın.
Ayna çok kirliyse, bu işlemi bulaşık süngerinin yumuşak kısmıyla da yapabilirsiniz ancak ayna yüzeyini korumak için yumuşak bez daha uygundur. Kuru bir bezle hafifçe kurulayın. Sıra geldi parlatma işlemine! Aynayı parlatmak için mikrofiber bez veya kuru ve yumuşak bir mutfak bezi kullanabilirsiniz.
Tuzla suyu karıştır ve bu karışımı, mineral birikmesini gidermek için kullan. Tuz, ovma tozu görevi görür ve lekeyi parçalayabilir. Karışımı lekeli yere sür ve temiz bir bez kullanarak dairesel hareketlerle ovala. Bitince, tuzlu su kalıntısını temizlemek için camı iyice durula.
Bir sprey şişesine 3 su bardağı sirke, 3 su bardağı su koyup çalkalayın. Bu karışımı cam, ayna gibi yüzeylere sıkarak temiz ve yumuşak bir bezle silin. Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın.
Bunun için bardağınıza bir miktar karbonat ve su koyun. 1 gün boyunca bekletip güzelce yıkayın. Ayrıca limon kullanarak da bardaklarınızı eski görünümüne kavuşturabilirsiniz. Limonu ikiye bölüp bardaklarınızı iyice ovalayın. Birkaç dakika bekledikten sonra da iyice durulayın.
Çift camın içindeki lekeler nasıl çıkar? Camda oluşan kireç lekelerinin sirkeli su ya da limon suyu ile çıkması mümkündür. Eğer camlarınızda kireç lekesi olursa bir deterjanlı su ile de bu kireçleri silebilirsiniz.
Bunlardan en önemlisi %50 beyaz sirke ve %50 su karışımı oluşturmaktır. Bir diğer alternatifli su karışımı ise az da olsa maden suyu kullanmaktır. İkincil adımda ise bu karışıma batırılan havlu yardımı ile lekelerin silinmesi olacaktır.
Bu noktada; mikrofiber bezler, özel üretilen cam bezleri veya gazete kağıdı size yardımcı olabilir. Uygun temizleme bezini seçtikten sonra bezinizi hazırlamış olduğunuz şampuanlı karışım ile ıslatıp sıkın. Tertemiz camlara kavuşmak için ıslak bezle camlarınızı iyice ovalayarak silin.
Bunun sebebi; camlarınızı ıslak olarak silerken kurulamanıza fırsat kalmadan camlarınızı güneşin kurutmasıdır. Bu da camlarda silinme izlerinin kalmasına neden olabilir. Hiçbir lekenin barınmadığı bir cam istiyorsanız biraz daha kapalı havaları tercih edebilirsiniz. Öncesinde mutlaka toz alın.
Cif cam temizleyici mutfak ve banyolardaki cam ve ayna yüzeylerini zarar vermeden, hassas biçimde temizliyor.
Asansörlerin zeminleri çamaşır suyu ile suyun karıştırılarak yapıldığı ürünler ile ya da zeminler için satılan yüzey temizleyicileri ile temizlenebilir. Aynı zamanda asansörün aynası, tuşları ve kapısı gibi metal yerler asansör parlatıcı ürünü ile hem dezenfekte edilip hem de pırıl pırıl yapılabilir.
Seryum oksit
Bu madde seramikte, mücevher taşlarının işlenmesinde, aynalardaki çiziklerin giderilmesinde vb. Kullanılır. Ürün çeşitli ağırlıklarda paketler halinde üretilmektedir. Aynayı onarmak ve kusurları gidermek için seryum oksit seyreltilir, böylece bir bulamaç elde edilir.
Yağlı lekelere bolca bebek pudrası serpin ve ardından yumuşak hareketlerle ovalayın. Pudrayı yağı emmesi için lekenin üzerinde en az on dakika kadar bekletin; sonra lekenin üzerini fırçalayın. Son olarak, kıyafetinizin yıkama talimatlarını izleyerek çamaşır makinesinde yıkayın, sonucuna şaşıracaksınız.
DAMITILMIŞ BEYAZ SİRKE KULLANIN
Lavaboların, küvetlerin ve duş duvarlarının haftalık temizliği için pas lekelerinin üzerine sirke püskürtün. Alanı temizlemek için sert bir fırça kullanın ve ardından iyice durulayın. Paslı klozetlerin haftalık temizliği için klozete 1-2 bardak sirke ekleyin ve klozet fırçası ile ovun.
Sirke ve su karışımı: Kurumuş kireç lekesini çıkarmak için öncelikle sirke ve su karışımı kullanabilirsiniz. Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin.
Camlarınızın pırıl pırıl olması için cam silme sıvılarından yararlanın. Cam silme sıvısını ahşapların üstüne damlatmayın. Bu tip deterjanlar ahşaba zarar verebilir. ayrıca özellikle yağlı boya ve badanadan sıçrayaan izleri temizlemek için camlarınıza asla bulaşık teli sürmeyin, çizilebilir.
Mikrofiber bez, iki farklı bez ya da gazete kağıdı kullanın
Camları lekesiz bir biçimde silebilmek için suyu iyi emen, tüy bırakmayan mikrofiber türü bezleri tercih etmelisiniz. Bu tür bezler marketlerde satılıyor ve hakikaten de fark yaratıyorlar, bu nedenle satın almaya değer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri