Kapya biberlerinizin renginin kızarmasını sağlamak adına sürekli güneşli alanlarda muhafaza ettiğiniz saksılarınızı ara ara döndürerek biberlerin her tarafının güneş ışığı aldığından emin olmalısınız. Biber bitkinizi gölgeden ve şiddetli rüzgarlardan korumalısınız.
Fazla olgunlaşınca kızarır. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hasat edilir.
Fırın tepsisinin içerisine bir yağlı kağıt serin ve üzerine kırmızı biberleri dizin. Fırça yardımı ile kırmızı biberleri hafifçe yağlayın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin ve kırmızı biberleri ara ara ters düz ederek yaklaşık 10 dakika boyunca kontrollü bir şekilde közleyin.
Ayçiçek yağını sığ bir tavada kızdırdıktan sonra öncelikle yumurta sarısına sonra una buladığınız kırmızı biberi, arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Servis tabağına aldığınız biberi, incecik kıyılmış sarımsakla karıştırdığınız sirkeli sosla servis edin.
İlk önce dolmalık biberlerin içi güzelce temizlenerek yıkanır ve sonra bir iğne yardımıyla ipliğe sıralanan biberler güneş gören bir yere asılır. Renkleri pembeleşmeye başladığında diziliminizi serin bir yere alabilir ve üzerini bir bez yardımıyla kapatarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Tam da bu noktada "Biber ne kadar sürede kızarır?" sorusu akla geliyor. Kızgın yağa attığınız biberler yaklaşık 5 dakikada hızla kızaracaktır.
Öncelikle kırmızı biberlerimizi baş kısımlarını kesip içlerini temizliyoruz ve kare şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp yağ, tuz ve sirkeyi koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.
Kapya biberler ortadan uzunlamasına çizik atılır ve kızgın yağda kızartılır.
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biberleri mutfak robotunun içine koyun. Üzerine 2 tutam maydanoz, yarım su bardağı ceviz, tuz, kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 diş sarımsak ekleyin. İyice püre haline getirin. Hazırladığınız kahvaltılık közlenmiş kırmızı biber ezmesini servis tabağına koyun.
Fırını 220 dereceye ızgara modunda ısıtın. Kapya biberleri yıkayıp, bıçakla üzerine küçük delikler açın. Üzerlerine zeytinyağının yarısı, sarımsak ve kekik ekleyip, iyice yedirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, her bir yüzü közlenene dek çevirerek pişirin.
Biberlerinizi yıkayıp kuruttuktan sonra üzerine bıçak yardımıyla üzerine delikler açın. Fırın tepsisine dizin ve 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Biberlerinizi kolaylıkla soymak için ise mutlaka kapaklı bir kabın içerisine dizip kapağını kapatın.
Temizlemiş kırmızı biberleri 15 dakika sıcak suda haşlayın. Haşlanmış biberlerin kabuklarını soyduktan sonra sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile hazırlanan sosu ilave edin. 1-2 saat dolapta bekletin. Afiyet olsun…
Biber fidelerinin ilk çapaları tarlaya dikimden 10 ila 20 gün sonra ot alma ve sıralar arasındaki toprağı gevşetmek amacıyla yapılır. Birinci çapadan 2-3 hafta sonra boğaz doldurma ile birlikte ikinci çapa ve haziran ayında da bir defa olmak üzere toplam üç çapa yapılmalıdır.
Bu hileleri anlamanın ise kolay bir yolu var. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, suya dökülen pul biberin direkt koyu kırmızı bir renk vermesi durumunda gıda boyası kullanıldığını belirtti. Manavoğlu, "Hafif bir şekilde renk veriyorsa o pul biberin kendisinden gelen özelliğidir" dedi.
genelde salamurası yapılan, kalın etli kırmızı bir biber çeşidi. ayrıca penguen gıda'nın "közlenmiş kapya biberi" de çok lezzetlidir. halk arasında kırmızı biber olarak anılan, büyükçene; dolması ve bir de közlendikten sonra sarmısak ve zeytinyağı ile yapılan mezesi nefis olan biber türü..
Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp (15 saniye kadar) sirke, sıvı yağ, tuz ve zeytinyağını koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra iri doğranmış sarımsağımızı ve maydanozumuzu da ekleyip harmanlıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Temiz cam kavanozlarımıza dolduruyoruz.
Biberleri yıkayıp saplarını kesin, çekirdeklerini çıkarın. Tencereye su doldurup, su kaynayınca biberleri tencereye atıp haşlayın. Haşlanan biberleri delikli kepçe yardımıyla bir tepsiye çıkarın.
Közlenen biberler kabukları soyularak 2-3 cm aralıklı kesilir. Biberler ,sarımsak ,maydanoz ,zeytinyağı, sirke ,tuz ve şeker harmanlanır. Bulaşık makinesinde yıkanmış sıcak kavanozlara doldurulur. Buzdolabında muhafaza edilir.
Kapya biberlerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz İki kat alüminyum folyo yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye biberleri dizip 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika biberlerimizi közlüyoruz.
Biberleri ayıklayıp bit tavada kızartıyouz . Benim tavam küçük olduğu için iki tava kullandım, daha sonra tuz ve domatesle biraz alazlıyoruz, altını kapatıp soğuyunca buzluğa koyuyoruz . Bereketi üstünde olsun afiyet olsun.
Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyup çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım. Kaynayan domates sosumuz kıvam aldıysa yarım çay bardağı sirke dilediğiniz kadar cin biber turşu ve sarımsakları ilave edip yaklaşık bir 5 dakika kadar kaynatalım. Ardından doğradığımız kapya biberlerimizi ve maydanozu ilave edelim.
kaynatıp kenara aldığınız tencerenin içinden kavanozlarınızı çıkarın, önce yine kapakları ters duracak şekilde oda sıcaklığında güzelce bekletip soğumasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip tamamen soğuttuğunuz kırmızı köz biber konservelerinizi serin ve güneş ışığı almayan bir yerde güvenle saklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri