Yağmur ve kar tanelerinin yere düşmeden önce çarpışmadığı ya da birleşmediği bilgisi tamamen yanlıştır. Aksine kar taneleri bir araya gelerek daha büyük kar taneleri meydana getirebilirler. Veya tam tersi büyük olan bir kar tanesi ayrışabilir. Bunlar tamamen havanın ve rüzgarın durumuyla ilgilidir.
Her bir kar tanesi diğerlerinden farklı şekle sahiptir, yani hiçbiri birbirine benzemez.
Kar tanesinin şeklini belirleyen şey etrafını çevreleyen ortam sıcaklığıdır. Sivri ve uzun buz kristalleri -2 derecede oluşurken, sıcaklığın -5'e düşmesi düz, tabak şeklinde kristallere yol açar. Kar tanesi düşerken farklı sıcaklıklara maruz kaldığında kar kristallerinin altı kolu farklı şekillere bürünür.
Kar taneleri düşük nem koşullarında daha basit, sade olurken nem oranı yükseldikçe daha karmaşık bir hal alırlar. Her bir kar tanesi oluşurken sıcaklık, nem gibi çevresel faktörlerin mikro düzeydeki farklılıklarından etkilenir. Böylece her bir kar tanesi kendine özgü altıgen şeklini alır.
Ses, kara rastladığında ses dalgalarının büyük bir kısmı karın içine girer. Ve birçoğu geri çıkamaz. Yani kar tanecikleri ses dalgalarını soğutur. Bir başka deyişle kar, ses enerjisini yutar.
İlgili 32 soru bulundu
Çarpışabilir veya birleşebilir. Ancak bulutta oluşan kar veya yağmur taneleri, bulut içerisinde yükselme ve alçalma hareketleri yaparken genellikle elektriksel olarak yükelnirler ve aynı buluttan gelenler aynı yükle yüklenir. Bu yüzden havadayken birbirlerine elektrositatik kuvvet uygulayarak uzak kalabilirler.
Kar buz kristallerinin bir araya gelmesiyle oluşur ve yeni yağmış kar tanelerinin yüzeyinin gözenekli yapısı karın ses dalgalarını soğurmasına imkân verir.
Kayahan - Kar Taneleri (Official Audio) - YouTube.
Tüm yurdu etkisi altına alan ve bir yandan günlük yaşamı zorlaştırırken öbür taraftan bembeyaz örtüsüyle hayata güzellik katan karın 8 çeşidi bulunuyor.
Kar taneleri ne güzel anlatıyor, birbirlerine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu. Hz. Mevlana (Not: Her bir kar tanesi diğerlerinden farklı şekle sahipmiş, yani hiçbiri birbirine benzemez.) Kar taneleri ne güzel anlatıyor, birbirlerine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu.
Tek tek oluşan kristaller köşelerinden dallanmış filizler görünümünde daha karmaşık şekillerde başka kar tanelerine dönüşür. Her bir kar tanesi diğerlerinden farklı şekle sahiptir, yani hiçbiri birbirine benzemez.
Eylül ve Merih'in Kar Küresi'nde başlayan maceraları serinin ikinci kitabı Kar Tanesi'yle kaldığı yerden devam ediyor.
Belirli bir yükseklikte hava, su buharı ile aşırı yüklenir. Su buharı ve nem ile dolu havanın aşırı doymuş bir durumda olduğu bilinmektedir. Havanın daha fazla soğumasından sonra su buharı, kar parçacıklarına dönüşür. Bu parçacıklar birbirleriyle birleşerek kar kristallerini oluşturur.
Kar, suyun donmuş halidir. Donmuş su yani buz renksizken kar beyaz görünür. Bu durumun nedeni buz kristalleri ile kar tanelerinin ışıkla farklı şekillerde etkileşmeleridir. Güneş ışığı elektromanyetik spektrumdaki bütün dalga boylarındaki ışık ışınlarını içerir.
Çok sayıda kar kristal çeşidi olmasına rağmen hepsi altı köşelidir. Kar tanelerinin kristal yapıları birbirinin tıpa tıp aynısı değildir. Mikroskopla büyütülen kar taneleri üzerinde yapılan araştırmalarda, kristal yapıları birbirinin aynı olan iki kar tanesine rastlanmamıştır.
Kar tanesi, yeterli bir boyuta ulaşan tek bir buz kristalidir.
Kayıtlara geçmiş dünyanın en büyük kar tanesi 28 Ocak 1887 yılında ABD'deki Montana, Fort Keogh'da görülmüştür. Bu kar tanesi 38 santimetre (15 inç) çapı ile Guiness rekorlar kitabında kayıtlara geçmiştir.
Sonuçta kar taneleri genellikle 4 santimden küçüktür. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş en büyük kar tanesi 28 Ocak 1887'de Fort Keogh, Montana'da 38 santimetre genişliğinde ve 20 santintimetre kalınlığında olmuş. * Karın su eşdeğeri: Kar tanelerinin su içeriği düşünülenden çok değişkendir.
Ikisi seri halindedir. Yani birbirinin devamı gibi düşün. Birinci kitap Kar Tanesidir.
Cevap: EYLÜL ÖLDÜ. MERİH KONUŞMA YAPIYOR KONUŞMA BİTTİKTEN SONRA KAZA YAPARAK ÖLÜYOR.
Beyza Alkoç'un 12 ve 18 yaş arası gençlere yönelik yazdığı Kar Tanesi, gençlerin dünyasını yakından tanımak isteyen yetişkinler tarafından da okunuyor.
Kar suyu, topraktaki potasyum, kalsiyum, demir gibi mineralleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlar. Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır. Kar sayesinde barajlar dolar ve enerji olarak bize döner. Karda bulunan amonyak, karın erimesiyle birlikte toprakta kalır.
Ağır kış şartları, şiddetli kar yağışı, kuvvetli ve hamleli rüzgarlarla birlikte dondurucu hava şartları oluştuğunda Buzlanma ve Don olayları meydana gelir ve Meteoroloji bu durumu uyarı olarak yayımlar.
Erime ve donma olayları birbirinin tersidir. Kar yağarken havanın ısınmasının nedeni maddeler donarken çevresine ısı vermesidir. Bunun tersi kışın buzlar erirken havanın soğuk olmasının nedeni de maddeler erirken çevresinden ısı almasıdır.
Ancak olması da gayet normaldir, kışın Şimşek çakmasında ve gök gürlemesinde panik yaratacak bir durum yoktur” şeklinde konuştu. Cephesel orajın 1990'lı ve 2000'li yılların başında da görüldüğünü anlatan Okan Bozyurt, "Kar yağışı esnasında gök gürültüsü ve şimşek çakması nadir bir olaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri