kar seven insanlar olarak adlandırılan çiniofiller psikolojik olarak kar yağdığı günler daha çok mutlu olurlar. kar yağdığında mutluluk hormonları devreye girer. kar seven insanlar yani çiniofiller kar yağışında yürürken karın çıkardığı sese bayılırlar. kar suyunun tadını bile bilirler.
Çiniofil, kar yağışlı ve soğuk havaları seven insanlar için kullanılan bir terimdir. Bu tür insanlar kış mevsimini, özellikle de kar yağışlı günleri çok severler, kar yağdığında mutluluk hormonları devreye girer ve böyle havalarda çok mutlu hissederler.
Chionophile, soğuk ve kar yağışlı havaları seven insanlara denir.
en önemlisi, kar zerrecikleri ortamdaki sesi absorbe etme özelliğine sahiptir. bunun da tek anlamı vardır; huzur. insan için gerekli olan, rahatlatan ne varsa kar etkisiyle bir süre ortaya çıktığı için, insana bu duyguları yaşattığı için kar yağdığında sevinir insan. çocuklukta beyne kodlanan duygularla alakalıdır.
Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır. Kar sayesinde barajlar dolar ve enerji olarak bize döner. Karda bulunan amonyak, karın erimesiyle birlikte toprakta kalır. Bu amonyak, azot bakterileri tarafından kalsiyum nitrat gibi azot tuzlarına çevrilerek bitkilerin azot ihtiyacını karşılar.
İlgili 26 soru bulundu
Kar buz kristallerinin bir araya gelmesiyle oluşur ve yeni yağmış kar tanelerinin yüzeyinin gözenekli yapısı karın ses dalgalarını soğurmasına imkân verir.
Bunların genellikle insanlara depresif hissettirdiği düşünülür. Oysa tam tersi, kapalı havayı seven, yağmur yağmasını sevinçle karşılayanlar da var. Onlar 'pluviofil'ler... Yağmur yağdığında mutlu olan ve huzur bulanlar için kullanılan bir terim bu...
"Pluviophile" kelimesi, iki Latince kelimenin birleşimidir: yağmur anlamına gelen "Pluvia" ve bir şeyi seveni tanımlamak için kullanılan argo bir kelime olan "Phile". Pluviofil kimlere denir? Pluviofil, yağmurla ilişkili kokulardan ve seslerden neşe ve içsel tatmin elde eden herhangi bir kişidir.
Sironofil; yıldırım, şimşek ve gök gürültülü havaları çok seven insanlar için kullanılan bir terimdir. Bu insanlar güneşli ve sıcak havalar yerine, kapalı ve gök gürültülü havaları tercih ederler. Ve böyle havalarda daha mutlu ve huzurlu hissederler.
Yağmurun yağmasından zevk alan, yağmurlu havalarda huzur ve neşe dolan insanlara 'pluviofil' deniyor. Pluviofil olmak için güneşli ve aydınlık havaları sevmiyor olmak, açık havalarda mutsuz olmak; sadece kapalı, kasvetli ve gri havalarda mutlu olmak gerekiyor.
“Kırmızı kar yağınca!” diye olumsuzluk bildiren bir deyim vardı. Yani bir işin olurunun pek olmayacağını ya da çok küçük bir olasılık olduğunu belirtmek için söylenirdi.
Aslında kar yağarken havanın ısınması kısmen doğru bilgidir. Kar başlamadan önce yeryüzünden bir miktar suyun buharlaşıp yağışa dönüşmesi gerekir. Bu buharlaşma havanın ısınması ile gerçekleşir.
Bulutlu Havadan Hoşlananlar, Bulutlu Havayı Sevenler, Bulut Türlerini Sevenler… Nefofil, yani ingilizce adıyla nephophile, bulutları seven, bulutlara baktığında mutlu olan insanlar için kullanılan bir terimdir.
Bir diğer İngilizce sözcük; "Ceraunophile". Gök gürültüsü ve şimşek sevenlere deniyormuş. Eski Yunanca "Cerauno (yıldırım)" kökenli, κεραυνός diye yazılmış.
Astrafobi, gök gürültüsü ve şimşeklere karşı duyulan anormal korkudur. İnsanlarda ve eğitilebilen hayvanlarda, tedavi edilebilen bir fobidir. Astrofobi kelimesi Yunanca'daki (astrape; şimşek) ve (phobos; fobi) kelimelerinden türemiştir.
Yağmurun yağmasından hoşlanan, mutlu olan. insanlara pluviofil denir. Pluviofiller; - Hayatı doya doya yaşamada bir adım öndedirler.
Kimi yerde yağmurlar birden bire yağar, bardaktan boşanırcasına yere düşer. Bunlara sağanak, selli yağmur, boran gibi adlar verilir. Bu türlü yağmurlar toprağa iyice işliyemeden akıp giderler.” (İzbırak, 331).
Atmosferdeki su buharının yoğunlaşmasıyla oluşan ve yeryüzüne düşen yağışın sıvı durumda olanı, yağar, yağış, baran, bereket, rahmet. Çokluk, bolluk.
Yağmur ve rüzgar sesleri, ses spektrumunda 8-10 KiloHertz aralığını ve civarını kapsarlar. Bu değer civarındaki sesler, insan kulağında diğer sesleri gölgeleyebilecek bir etkiye sahiptir.
Yağmur seven insanlar olarak adlandırılan pluviofiller psikolojik olarak gri gök yüzünde daha çok mutlu olurlar. Yağmur yağdığında mutluluk hormonları devreye girer. Yağmuru seven insanlar yani plüvofiller yağmurdan sonra ortaya çıkan kokunun ve suyun derilerine çarptığında yarattığı hisse bayılırlar.
3. Pluviofil (pluviophile), yağmurun yağmasından hoşlanan, yağmurlu havalarda mutlu olan ve yağmur yağdığında huzur bulan insanı ifade etmek için kullanılan terimdir. Bu tür insanlar güneşli havalar yerine kapalı, gri gök yüzü ve özellikle yağmurlu havada mutlu olurlar.
Kar buz kristallerinin bir araya gelmesiyle oluşur ve yeni yağmış kar tanelerinin yüzeyinin gözenekli yapısı karın ses dalgalarını soğurmasına imkân verir.
Her kar yağdığında gök gürültüsü ya da şimşek olayı gerçekleşmezken sıcak deniz üzerinden buharlaşan havanın bu duruma neden olduğu biliniyor.
Çarpışabilir veya birleşebilir. Ancak bulutta oluşan kar veya yağmur taneleri, bulut içerisinde yükselme ve alçalma hareketleri yaparken genellikle elektriksel olarak yükelnirler ve aynı buluttan gelenler aynı yükle yüklenir. Bu yüzden havadayken birbirlerine elektrositatik kuvvet uygulayarak uzak kalabilirler.
MAMMATO/MEMELİ KÜMÜLÜS (MAMMATOCUMULUS) [i]
Cumulonimbus mammatus olarak kullanılan terim, bulut tabanının altında kese veya memeye benzer bulut parçacıklarının görüldüğü Cb'leri tanımlamada kullanılır. Bu tür bulutlar kuvvetli hava olaylarına neden olmazlar ama fırtınaların habercisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri