Kara Harp Okulunda; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Harita sınıflarından subay yetiştirilmektedir. Kara Havacılık sınıfındaki öğrenciler helikopter ve uçak pilotu olmaktadırlar.
Kara Harp Okulundan mezun olan öğrenciler Teğmen rütbesi ile görevlerine başlayabilmektedir. Kara Harp Okulunu başarı ile tamamlayan öğrencilerin askerlik görevlerine devam etmeleri ya da bölümleri doğrultusunda çalışma alanına geçmeleri mümkün olmaktadır.
Öğrenciler Kara Astsubay Meslek Yüksekokulundan “Astsubay Çavuş” rütbesi ile mezun olmakta, sınıf okullarında aldıkları eğitimden sonra ise Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birlik, karargâh ve kurumlarda ihtisasları ve askeri meslek sınıfları dâhilinde görevler almaktadırlar.
Yine Kara Harp Okulu mezunu subaylar, Kara Kuvvetleri Komutanlığının seviyesindeki birliklerinde komutanlık görevinden başlayarak sıralı üst birliklerin sevk ve idaresinde; karargâhlarda, askeri Kurumlarda görev yapmaktadırlar.
2023 yılı itibari ile 70 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Teğmen maaşları 36150 TL'dir. En düşük Teğmen maaşı 28920 TL iken, en yüksek Teğmen maaşı 85690 TL'dir. Güncel Teğmen maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
İlgili 22 soru bulundu
Kara Harp Okulu'nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir. Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.
Madde 1 – Kara,Deniz,Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksek okulla- rın birinci sınıflarında Milli Savunma Bakanlığı hesabına okuyan ögrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
Teğmen Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Teğmen olmanız için 4 farklı seçenek vardır. Bunlar; Harp Okulu'ndan mezun olmak, asteğmen olarak görev alırken teğmenlik sınavında başarılı olmak, 9 ay boyunca asteğmen olarak görev yapmış olmak ve sözleşmeli teğmen olarak göreve başlamaktır.
Başarılı olan öğrenciler eğitim öğretim görmüş olduğu programa ait ön lisans diploması, astsubay diploması ve yurt dışında geçerliliği olan bir diploma eki ile birlikte astsubay çavuş olarak mezun edilmekte ve sınıf okulu eğitimi sonrasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı birliklerine atamaları yapılmaktadır.
KHO'da; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye sınıflarından subay yetiştirilmektedir.
General Kaç Yaşında Olunur? Harp Okulu'ndan mezun olan 21 yaşındaki yeni mezun bir Teğmen, olumlu sicille ve liyakat içerisinde bekleme sürelerini doldurarak, 38 yaşına geldiğinde, General olabilmektedir.
Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim, vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır. Harbiyelilerin yatakhaneleri 3-8 kişilik odalardan oluşmaktadır. Harbiyeliler, her hafta cuma akşamı, cumartesi ve pazar günleri sivil kıyafet ile şehir içi izne çıkabilmektedir.
Milli Eğitim Temel Kanunu‟nda evlenme yasağı konusunda herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
Milli Savunma Üniversitesi. Deniz Harp Okulunun seçkin eğitimini tamamlayan Teğmenler, mezun oldukları gün maaş almaya başlamakta, kendileri ve aile bireyleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağladığı sosyal, sağlık, OYAK üyeliği ve lojman gibi olanaklardan faydalanma hakkına sahip olmaktadır.
Kara, Deniz, Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksekokulların birinci sınıflarında Millî Savunma Bakanlığı hesabına okuyan Öğrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
Milli Savunma Üniversitesi Sınavına girecek olan adayların, YKS'ye girmesi ve TYT'den 200 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir. Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu sayısal, eşit ağırlık ve sözel puan türüne göre öğrenci alım yapmaktadır.
Türk Kara Kuvvetlerinin temel subay kaynağı olan Kara Harp Okulu, Ankara ilinde bulunmaktadır.
Her yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile MSÜ ve EGM bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından subay, astsubay ve polis alımı yapılmaktadır. YKS 'ye girecek adaylar, daha sonra subay, astsubay ve polis alımlarının seçim aşamalarına girerek polis ve asker olabilirler.
DİKKAT !!! Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm; Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. Boy sınırının altında kalan adayların fiziki değerlendirme (2. Seçim Aşamaları) aşamasında adaylıkları sonlandırılacaktır.
Normal Bekleme Süreleri Asteğmen 8 Ay (1) Teğmen 3 Yıl Üsteğmen 6 Yıl Yüzbaşı 6 Yıl Binbaşı 5 Yıl Yarbay 3 Yıl Albay 5 Yıl Tuğgeneral - Tuğamiral 4 Yıl Tümgeneral - Tümamiral 4 Yıl Korgeneral - Koramiral 4 Yıl Orgeneral - Oramiral 4 Yıl b) En az bekleme süreleri: Madde 31 – Subayların en az bekleme süreleri aşağıda ...
Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, komando ve iç güvenlik eğitimi, staj, akademik eğitim, kolluk uygulaması eğitimi safhaları olmak üzere 2 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde normal şartlar altında görev süreleri 3 yıldır.
En sık sorulan sorulardan birisi yaş sınırlaması oluyor. Sınava katılmak için yaş sınırlaması var. Harp Okulları için gün ve aya bakılmaksızın en fazla 20 yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu) şartı bulunuyor. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına alınacak.
Subay Ne Kadar Maaş Alır? Subay olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Subay maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.500 TL civarındadır.
Kaybolan ya da çalınan eşyalardan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı sorumlu tutulamaz. Kütüphane içerisinde izinsiz kamera, fotoğraf makinası, cep telefonu vb. araçlarla çekim yapılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri