Yazılım test tekniklerinden biri olan Kara Kutu Testi; Sistemin, yazılımın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olunmadan yani koda bakılmadan sistemin işlevselliğini ölçmeye yarayan test tekniğidir.
Box Teknik (Greftleme) İşlemleri
Genel olarak 3 boyutlu özellikte yeni bir kemiğin oluşturması için de uygulanan kutu tekniği, kemik tozu olarak da bilinmektedir. Bu kapsamda bu işlem, kemik greftlerinin polilaktik asitten yapılmış bariyer plakalar kullanılarak yerleştirilmesine dayanır.
Karar Tablosu Testi Nedir? Karar tablosu testi, farklı giriş kombinasyonları için sistem davranışını test etmek için kullanılan bir yazılım test tekniğidir. Bu, farklı girdi kombinasyonlarının ve bunlara karşılık gelen sistem davranışının (Çıktı) tablo biçiminde yakalandığı sistematik bir yaklaşımdır.
İlgili 40 soru bulundu
1- Kara Kutu (Black Box) Yaklaşımı
Test edici bir bilgisayar korsanı gibi sisteme sızmaya çalışır. Hedef sisteme sızmak için sistemle ilgili bilgi toplanır; zafiyetler ve açıklar taranır. Harici veya son kullanıcı bakış açısından test etmeyi içerir. Test edicinin yanlışlıkla sisteme zarar verme ihtimali bulunmaktadır.
Beyaz kutu sızma testi, mümkün olduğu kadar çok saldırı vektörü kullanarak belirli bir sisteme yönelik hedefli bir saldırıyı simüle etmek için kullanışlıdır. Kara kutu sızma testinde, test cihazına hiçbir bilgi verilmez.
Black box testing yani kapalı kutu testi; fonksiyonellik testi, closed box testing ya da opaque testing olarak da adlandırılır. Kapalı kutu testi yapılırken bir testçi girişlerin nasıl ve nerede yapıldığını ve çalıştığını bilmeden girdi sağlayarak ve çıktıları inceleyerek sistemin kullanıcı ön yüzü ile ilgilenir.
Beyaz Kutu Testi Nedir? Yazılım test tasarım tekniklerinden Beyaz Kutu Testi, şeffaf kutu testi de denebilir. Tıpkı ismi gibi beyaz bir kutu içerisinden bakılarak yazılımın kodunun iç yapısının bilinerek, ölçümlenerek test senaryolarının tasarlandığı tekniktir.
Kara kutu testi yazılımı testinde bir uygulamanın işlevselliğini iç yapısını veya işleyişini kontrol etmeden inceleyen bir yöntemdir. Bu test yöntemi hemen hemen her seviye yazılım testinde (birim, entegrasyon, sistem ve kabul testi) uygulanabilir.
3. Gri kutu testi
Kara kutu testi, test uzmanının yazılım hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ve beyaz kutu testi test uzmanının yazılım hakkında tam bilgiye sahip olduğunu gösterirken, gri kutu testi test uzmanının kısmi bilgiye sahip olduğunu belirtir.
İfade Kapsamı (Statement Coverage) - Komut Testi
Satır kapsamı veya segment kapsamı olarak da bilinir. Kodun ne kadarının çalıştırılıp, çalıştırılmadığını ortaya koyar. Kodun her bir satırı çalıştırılmış olmalıdır. Koddaki ifadelerin çalıştırılma oranını bulmak için kullanılır.
Kara kutu; her hava taşıtında bulunması zorunlu bir olan kayıt, uluslararası kullanılan şekli ile bir flight recorder ünitesidir. Uçuş ile ilgili bütün bilgiler kara kutunun içine belirli bir algoritma ile kaydedilir. Böylece ihtiyaç duyulan anlarda uçuş verilerini yetkililer için ulaşılabilir kılar.
Black Box penetrasyon testi, işletmelerin sistemlerini siber saldırılara karşı daha güvenli hale getirmek için kullanılan bir güvenlik değerlendirme yöntemidir. Bu test, saldırganların sisteminize hiçbir iç bilgiye sahip olmadan saldırmalarını taklit ederek gerçek bir saldırı senaryosunu simüle eder.
Kara kutu testi; Sistemin iç yapısını ve kodları bilmeden, verilecek hizmetin hem olması gereken durumlarını hem de beklenmedik durumlarının (positive and negative test case) test edilmesidir. Davranışsal Test (Behavioral Testing) olarak da tanımlanıyor.
Rorschach (okunuşu: Roşa) testi, psikolojik testlerin belki de en ilgi çekenidir. İsviçreli psikolog Hermann Rorschach tarafından şizofreni ve düşünce bozukluklarının tetkikini yapmak için ortaya çıkarılmış, 10 mürekkep lekesinin gözüktüğü karttan oluşan psikanalitik bir kişilik testidir.
Beyaz kutu, yazılımın iç yapısının ve tasarımının nasıl çalıştığını test etme yöntemlerini ifade eden bir yazılım testi kategorisidir. Yazılımın iç işleyişiyle ilgilenmeyen, bunun yerine yalnızca yazılımın dış çıktılarını test eden kara kutu testiyle zıtlık gösterir.
Fonksiyonel Test
Amaç kodun gereksinimlere uygun bir şekilde çalıştığını test etmektir. Fonksiyonel test kara kutu testini içerir ve uygulamanın kaynak koduyla ilgilenmez. Testler manuel veya otomasyon ile yapılabilir. Testleri uygulamak için; Selenium, JUnit, SoapUI vb. kullanılabilir.
Çift Kutu Yöntemi
Stokta bulunan ürünler iki ayrı kutuya koyulur. Kutulardan birisinin her zaman dolu olması amaçlanır. O nedenle satılması ya da kullanılması nedeniyle bir kutu boşalmış ise, yeni bir sipariş verilir. Böylelikle her zaman bir kutu yedekte tutulmuş olur.
Alfa Testi ürünün gereksinimlerinin karşılanıp karşılanmadığını test ederken , Beta Testi ürünün marketlenebilir bir ürün olduğunun testidir. Beta Testi Field Testing olarak da bilinir. Alfa/Beta Testi sizin uygulamanızın üretim ortamındaki benzerini size sağlar.
Duman testi (veya duman deneyi) kanalizasyon sistemlerinin tıkanıklık veya hava sızıntısı gibi problemlerini tespit etmek amacıyla kullanılan bir test yöntemidir. Bu test, kanalizasyon sistemlerinde oluşan kaçaklar veya tıkanıklıkların belirlenmesine yardımcı olur.
Karar Kapsama (Decision Coverage): Karar Kapsama, bir kontrol yapısının sonucunun hem “Doğru” hem de “Yanlış” olduğu durumları analiz eder. Gereksinim tabanlı testler ile bir “karar”ın hem “Doğru” hem de “Yanlış” akışının test edilmesi ve çalıştırılması gerekmektedir.
Uygulama ve uygulama ortamlarında gerekli değişiklikler ve sabitlemeler yapıldıktan sonra yeniden yapılan testlere çekilme (regresyon) testi denilir. Böylece, önceki testlerde belirlenen sorunların giderildiğinden ve yeni eklenen özelliklerin sorunsuz çalıştığından ve yeni hatalar oluşmadığından emin olunur.
Fonksiyonel ve fonksiyonel olmayan testler arasındaki fark, neyi test ettikleridir. İşlevsel test, uygulamanın işlevlerini test eder ve beklendiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol eder. Fonksiyonel olmayan testler, uygulamanın kullanıcı memnuniyetini ve uygulama kalitesini etkileyen diğer yönlerini test eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri