KARACİĞERİ TEMİZLEYEN KÜR 1 kahve fincanı sızma zeytinyağına, 2 diş ezilmiş sarımsak, 5-6 adet sapları ile beraber ezilmiş maydanoz ve 5-6 damla sıkılmış limon suyu ilave edilir. 15 gün boyunca her sabah aç karnına içtiğinizde karaciğerinizin arındığını ve göbeğinizin erdiğini göreceksiniz.
- Bol Su Tüketmek: Karaciğerin temizlenmesinin ve yenilenmesinin en önemli yolu, gün içerisinde en az 6 ile 8 bardak su tüketmektir. Bunun dışında böbrek sağlığı açısından oldukça önemli olan su, vücudun her zaman nemli olmasına destek olur. Su içmek; karaciğerin temizlenmesinin en önemli yoludur.
Karaciğer Dostu Besinler Tüketin: Diyetinize sarımsak, greyfurt, yeşil çay, yapraklı sebzeler ve fındık gibi karaciğer dostu yiyecekler dahil etmek karaciğeri temizliği ve işlevini geliştirmeye yardımcı olabilir. Alkol Tüketimini Sınırlayın: Aşırı alkol tüketimi zamanla karaciğere zarar verebilir.
Toksinler ilk olarak karaciğerden geçerek çeşitli kimyasal reaksiyonlardan geçer ve vücuttan atılmaya hazır hale gelir. Bu toksinler deriden ter, bağırsaklardan dışkı ve böbreklerden de idrar yoluyla atılır.
Detoks karışımların vazgeçilmezi olan maydanoz, karaciğerde biriken zararlı toksinlerin atılmasında etkilidir.
İlgili 24 soru bulundu
Ispanak, roka, karahindiba en iyi seçeneklerdir. Avakodo yemek, karaciğerin vücuttan toksinleri temizlenmesi için “glutation” üretimine yardımcı olur. Yapılan çalışmalarda düzenli olarak avakado tüketenlerin daha sağlıklı bir karaciğere sahip olduklarını göstermiştir.
Karaciğer yağlanması Feridun Kunak tarafından önerilen organik karaciğer kürü ile de önlenebilir. Dövülmüş bir diş sarımsak, yarım yemek kaşığı zencefil, yarım çay bardağı portakal, yarım su bardağı zeytinyağı kullanılarak hazırlanan organik kür, geceleri yatmadan önce yarım çay bardağı şeklinde tüketilebilir.
Karaciğer, yapısı gereği kendi kendini yenileyebilmektedir ve bu süreç yaklaşık 6 ay kadar sürmektedir.
Elma sirkesi, karaciğer ve çevresinde biriken yağlardan kurtulmayı sağlayan ve karaciğerin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan doğal bir mucize. Tek yapmanız gereken bir bardak ılık suyun içine bir yemek kaşığı doğal elma sirkesi eklemek ve bunu yemeklerden önce, günde 2 kez olacak şekilde içmek.
Gün içerisinde aç karna bir bardak limonlu su tüketmek karaciğerde yer alan toksinlerin giderilmesine destek olmaktadır. 5.Kahve: Sağlıksız beslenme ve alkolün neden olacağı zararların önüne geçen kahve gün içerisinde en fazla 3 fincan tüketildiğinde karaciğeri koruyor ve temizliyor.
Zeytinyağı ile yapılmış sebze yemekleri, balık, salata, kuru baklagiller, turp, lahana, karalahana, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, roka, tere, kırmızı pancar, havuç, sarımsak karaciğer dostu besinlerdir.
Kırmızı üzüm Karaciğer içinden zararlı toksinleri arar. Soya Karaciğeri harika bir şekilde temizleyen soyanın sütünü de sık sık içmelisiniz. Baklagiller ve kuru yemişler Bu besinler karaciğerde bulunan zararlı toksinleri temizliyor.
Karaciğeri temizlemenin en iyi yollarından biri günde 6-8 bardak su içmektir. Bu ayrıca böbreklerin temizlenmesine ve kilo vermeye yardımcı olur. Vücut her zaman nemli kalmalıdır, bunu sağlamak için en iyi yol ise bolca su içmektir.
Kahve, karaciğer sağlığı için içebileceğiniz en iyi içeceklerden biridir. Araştırmalar, kahve içmenin karaciğer hastalıklarından koruduğunu göstermiştir. Kahve içmek ayrıca yaygın bir karaciğer kanseri türü geliştirme riskini de azaltmaya yardımcı olabilir. Karaciğer iltihabı üzerinde olumlu etkileri vardır.
Aşırı yağlı et grupları, alkollü içecekler, sucuk, salam, sosis ve pastırma gibi şarküteri ürünleri, yağda kızartılmış yiyecekler, et suyu, tahin, kakaolu gıdalar ve yağlı sosların karaciğeri yorabileceği unutulmamalıdır. Karaciğer sağlığı için günde mutlaka 2-3 litre su içilmesi gerekir.
Karaciğer sağlığının korunması için yaşam boyu dikkat edilmesi gereken bazı hususlar söz konusudur. Alkol ve sigara kullanımı ile gereksiz ilaç kullanımından kaçınmak, düzenli egzersiz yapmak, stresten uzak durmak, sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmak ve sağlıklı beslenmek bunların başında gelir.
Enginar sirkemiz çok iyi bir karaciğer dostudur; karaciğeri besler, karaciğer fonksiyonlarının verimli şekilde işlemesine destek olur, karaciğerin temizlenmesini sağlar. Daha etkili sonuç için karaciğer yağlanmasını önleyen elma sirkesiyle birlikte kullanılması önerilir.
Aşırı tüketilen bazı maddeler karaciğere ağır hasar verebilir. Bu nedenle alkol, katı (doymuş) yağlar, kızarmış yiyecekleri fazla tüketmemek, aşırı şeker ve tuzdan da kaçınmak gerekir. Karaciğerin işlevlerinden biri de şekeri yağa dönüştürmektir. Fazla şeker tüketimi karaciğer yağlanması riskini artırır.
Omega-3, Selenyum, Glutation, C vitamini, E vitamini içeren antioksidan içerikli yiyecekler karaciğere faydalıdır ve bunlardan tüketmeye özen gösterin.
Kronik karaciğer yetmezliği belirtileri arasında karın şişliği, iştahsızlık, ayaklarda şişlik, karında sıvı birikimi, bazı durumlarda mide kanaması ve varis kanaması olabilmektedir. Kronik karaciğer yetmezliği belirtileri son dönemde ise şuur kaybına kadar ilerleyebilmektedir.
Karaciğer enzimlerinin düzenli salgılanmasına olumlu etki eder. Karaciğeri zararlı toksinlerden arındırır. Antioksidan özellikleri ile vücutta toksin barındırmaz ve bu sayede halsizlik, yorgunluk ve gerginlik gibi problemleri azaltarak hayat kalitenizi yükseltir.
Bazı durumlarda, halsizlik, yorgunluk, cillte kararma, iştahsızlık, mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler görülebilir. Karaciğer yağlanması, genellikle rutin kan testleri veya ultrason gibi görüntüleme testleri ile tespit edilir.
disekte edilen karaciğer dokuları morfolojik olarak değerlendirdiğinde karbontetraklorür uygulanan karaciğer dokusunda belirgin bir yağlanma oluştuğu gözlenmiştir. CCl4 ve çörek otu yağını birlikte uyguladığımız deney grubuna ait karaciğer dokusunda morfolojik olarak yağlanmanın azaldığı görülmüştür.
Alkolden bağımsız steatohepatit varlığında, karaciğerinizdeki yağ birikimini tersine çevirecek herhangi bir ilaç yoktur. Ancak bazı durumlarda, karaciğer hasarı kendiliğinden durur hatta karaciğer kendini iyileştirir. Ancak diğerlerinde hastalık ilerlemeye devam eder.
Şarküteri ürünlerinden (sosis, salam, sucuk gibi) ve sakatatlardan uzak durun. Kuruyemişlerin aşırı tüketimi ve kızartılmış ürünlerden uzak durun. Yoğun karbonhidrat ve basit şeker tüketimi azaltın. Tereyağı, içyağı gibi hayvansal yağlardan uzak durun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri