Karadeniz Bölgesinin cenneti olarak adlandırılan Karagöl, Artvin iline ait olan Borçka ilçesinde bulunmaktadır. İçerisinde bulunduğu bölge ise tabiat parkı ilan edilmiştir. Karagöl, Borçka merkezine toplamda 26 km, Artvin il merkezine ise 60 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Karagöl, Artvin'in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl alanı, 14 Ağustos 2002'de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Yıllık ortalama 10.000 kişi gölü ziyaret etmektedir.
Borçka'dan Karagöl tabelasını takiben yılan gibi kıvrımlı ve yarısı asfalt yarısı parke taşı olan yoldan yaklaşık yarım saat daha gidip tabiat parkına ulaşıyorsunuz. Araç girişi 21 tl.
Kışın ortalama 2 metre yakın kar yağışı olduğu için yollar kapanır ayrıca yaban hayatın aktif olduğu bir bölgedir. Artvin'de bilinen 2 adet Karagöl vardır bunlardan diğeri Borçka Karagöl daha önce sizlerle onu keşfetmiştik. Alan olarak ve bitki örtüsü bakımından Şavşat Karagöl biraz daha farklılık gösterir.
Özet : Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 25 km dir.
İlgili 19 soru bulundu
Karagöl; Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan doğal bir göldür. Yer aldığı arazi bakımından volkanik domlar arasında kalmış olan Karagöl, küçük ölçekli bir krater gölüdür. Karagöl Tabiat Parkı bu gölün çevresine kurulmuştur.
Gölde yüzme keyfini kaçırmayın. Suda çekme falan yok. Sahil gibi yerden girebilirsiniz. Bence kaçırmayın helede yağmur varsa.
sonbahar veya bahar ayında gidilmesi tavsiye edilir.
Doğa harikası bir yer. Kamp alaninda tuvalet ve çadır alanında elektrik prizleri mevcut.
Tabiat Parkı içerisindeki Karagöl Gölü olta balıkçılığı açısından son derece rağbet görmektedir. Gölde tutulan balıklar arasında kefal, sazan, kadife ve Abant alası türleri gelmektedir.
Her türlü binek araçla rahatça ulaşabilirsiniz. Borçka'dan ise 25 km uzaklıktadır. Özel aracınız yoksa Borçka Petrol Ofisi'nden kalkan minibüsler ile Karagöl'e ulaşabilirsiniz. Petrol Ofisi'nden kalkan minibüslerin yeri Borçka Karagöl yolu üzerine alınmış.
Yolun büyük bölümü asfalt olup son 6 km'si taş döşenmiş halde. Her türlü binek araçla rahatça ulaşabilirsiniz. Borçka'dan ise 25 km uzaklıktadır.
》Karagöl 'de mangal üstü dışında ateş yakılması yasaktır. 》 Karagöl 'de kamp yapmak yasaktır.
Giriş ücreti araç için 33 TL.
Bu konuda yaz dönemi içerisinde sabah saat 08.00 ile 20.30 arası ziyaret etmek mümkün. Kış Döneminde ise bireysel yapılacak olan ziyaretler konusunda sabah 08.00 ile başlayan ziyaret saati akşam 18.00'a kadar devam etmektedir.
Ne yazık ki telefon ve internet çekmiyor, fakat öyle bir yere temkinli gittiğiniz sürece ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.
Karagöl, Şavşat ilçe merkezinin 45 km. kuzeyinde yer almaktadır. Sahara yaylası ise ilçe merkezine 17 km. uzaklıktadır.
Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 27 km dir.Bir heyelanla meydana gelen göl, deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır.
Karagöl, Ankara iline 68 km uzaklıkta Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri arasında Kavak Dağı ve Yıldırım Dağı eteğinde, deniz seviyesinden 1630 m yükseklikte, 23,5 hektar genişlikte, derinliği yaklaşık 60-70 m'dir.
Karagöl (Kızılcahamam): Işık Dağı eteklerinde çevresi 475 m, uzunluğu 170 m, eni 40 m olan uzamış elips biçimli sığ heyelan gölüdür. Bunların dışında Bayındır, Çamlıdere, Kesikköprü, Kurtboğazı, Çubuk I ve II barajlarının su biriktirme alanları yapay göller oluştururlar.
Köyün battığı yerde oluşan gölün suyunun rengi siyah olduğundan göle Karagöl denir (Ayva, 2001: 255). Yukarıdaki efsanede Hz. Hızır'a köylülerin yardım etmemesi bu olumsuz sonucu hazırlamıştır. Nitekim sonuçta köyün suya gark olmasıyla birlikte oluşan göl kara ile adlandırılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri