1. Diyet lifleri ve manganez açısından zengin olan karakılçık bulguru sağlıklı öğünleriniz için en iyi tercihlerden biri.
Diğer Boyutlar: 1 dilim - 58kcal, 1 porsiyon - 116kcal, devamı için...
Karakılçık Buğdayı da bu şartlara uyum sağlayabilen, sindirim sisteminin tanıdığı atalık bir buğday cinsidir. Besin değeri çok yüksek olan bu buğday cinsi hem potasyum hemde fosfor açısından çok zengindir. A, E, K, C vitaminleri , demir, lif ve protein oranı da oldukça yüksektir.
Karakılçık buğdayı, diğer buğday türlerine göre daha küçük ve sert tanelere sahiptir ve daha zor işlenir. Ancak, karakılçık ekmeği, yüksek lif içeriği, protein, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin olması nedeniyle oldukça besleyici bir ekmek türüdür.
Düşük glisemik indeksi ile kontrolsüz şeker artışına sebep olmaz. Protein ve lif oranları bakımından zengindir. Cilt sağlığı için oldukça faydalı olan selenyumun kaynağıdır. A, E, K, C vitaminlerini ve demir, fosfor, potasyum gibi temel mineralleri ihtiva eder.
İlgili 40 soru bulundu
Karakılçık buğdayı adını başaklarındaki karakılçıklarından almış, atalarımızdan kalan nesli tükenmekte olan bir tür yerli buğdaydır. Yerli tohumların zirai tohumlara göre genotiplerinin düşük verimli olması üreticiler tarafından yerli tohumların tercih edilmeme sebebidir.
Son günlerde bir taraftan glutensiz beslenme ile çok popüler haline gelen karabuğday aslında bir buğday cinsi değildir. Greçka olarak da bilinen özellikle Rusya'da çok yetiştirilen ve tüketilen bir tohumdur. Karakılçık ise Anadolu'nun buğdayıdır.
Yüzlerce yıl boyunca Anadolu'da üretimi gerçekleştirilen atalık Karakılçık Buğdayından elde edilen tam buğday unu, GDO'lu beyaz un ile kıyaslanamayacak ölçüde faydalı ve katkısız bir lezzettir. İçerdiği lif, protein ve mineraller ile sağlıklı bir bünye için Çınarım Karakılçık Tam Buğday Unu'nu öneriyoruz!
glutensiz midir? Cevap: Merhaba, Ürün saf ata tohumundan yetiştirilmiş karakılçık unudur. Fakat gluten içerir bu nedenle çölyak hastaları için uygun değildir.
Karakılçık buğdayı glutensiz değildir, ancak içeriğinde bulunan gluten oranı diğer buğdaylara göre daha düşüktür. Karakılçık Tam Buğday Unu, ruşeymini ve kepeğini muhafaza edilerek, un haline getirilmiştir. Lezzeti ve besleyici özellikleriyle öne çıkar.
TAHIL EKMEĞİNİN FAYDALARI
Sindirim sistemini rahatlatır ve şişkinlik yapmaz.
Beyaz ekmek yerine; tam tahıl ekmekleri, tam çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek gibi ekmekleri tercih edin. Vazgeçemediğimiz bir lezzet olan simit tercihiniz de önemli. Sık sık kabızlık yaşıyor ve iştahınız fazla ise kesinlikle tam tahıllı simitleri tercih edin.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Karabuğday mı Karakılçık mı? Son günlerde bir taraftan glutensiz beslenme ile çok popüler haline gelen karabuğday aslında bir buğday cinsi değildir. Greçka olarak da bilinen özellikle Rusya'da çok yetiştirilen ve tüketilen bir tohumdur. Karakılçık ise Anadolu'nun buğdayıdır.
Karabuğday kalorisi düşük olduğundan dolayı pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Eğer diyetteyseniz ya da sağlıklı bir beslenme programı uygulayacaksanız mutlaka karabuğdayla tanışmalısınız. Karabuğdayın kalorisi sizi mutlu edecek rakamlarda ölçüldü.
Karabuğday Ekmeği % 78,60 karbonhidrat, % 11,49 protein, % 2,82 yağdan oluşur.
1 dilim siyez ekmeği (30 gram) 67 kaloridir.
Karabuğday Buğday Değildir | Siyez Evi. Nasıl Üretiyoruz?
Karakılçık genetiği değiştirilmemiş bir buğday türü. Glüten oranı düşük karakılçık ekmeğinin içinde lif, protein, antioksidan, mineral, fosfor, potasyum ve demir gibi önemli mineraller ile A, E, K ve C vitaminleri yer alıyor.
Besin değeri çok yüksek olan bu buğday cinsi hem potasyum hemde fosfor açısından çok zengindir. A, E, K, C vitaminleri , demir, lif ve protein oranı da oldukça yüksektir. Atalık, antik buğdayların yüzyıllardır atalarımız tarafından ana besin kaynağı olarak kullanıldığı bilinen bir gerçektir.
Kırmızı buğay unu, kirik buğday unu, menekşe unu, kunduru unu ve üveyik unu diğer sağlıklı un çeşitleri arasında yer alır. Nohut, kestane, badem ve keçiboynuzu unları da beyaz un yerine tercih edilebilir.
Genetiği değişmemiş diğer buğday unları gibi karakılçık buğdayı unu da kendine has aroması olan, enfes lezzete sahip, tam kepekli, hazmı kolay daha geç pişen ve kolay bayatlamayan ve bununla birlikte kolay kabarmayan bir yapı sergiler.
Karakılçık Unu, buğday tanelerinin değirmenle öğütülmesi sonucu oluşan un türüdür. Bu un, daha yüksek lif, protein ve vitamin içeriği nedeniyle diğer un türlerine göre daha sağlıklı olarak kabul edilir. Genellikle kek, ekmek, makarna gibi gıdalarda kullanılır.
Düşük kalori miktarı alımı olacağı için sağlıklı kilo verilmez. Karabuğday diyeti yapılabilir ancak karabuğday diyeti yapılırken aç kalmamak ve kalori miktarına dikkat edilmesi gerekir. Günlük 100 gram karabuğday tüketimi yeterli olacaktır.
Karakılçık buğdayı atalık olarak tabir edilen ve yüzlerce yıllık evrimsel süreçte günümüze kadar gelebilen buğday türü olarak kabul edilmektedir. Çağdaş insan biyolojisine uyumlu besin değerlerini muhafaza eden karakılçık buğdayı, düzenli ve ölçülü tüketimde insan vücuduna fayda sağlar.
Karakılçık buğday hasadının Temmuz ayında yapılacak. Tohum satışının yasak olduğu için, önümüzdeki yıllarda karakılçık buğdayını belediye alım garantisi vererek ektirecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri