Karaköy Tramvay İstasyonu, İstanbul tramvayı'nın T1 (Kabataş - Bağcılar) Tramvay Hattı'nda yer alan ve 30 Ocak 2005'te hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur. Beyoğlu'nun Arapcami Mahallesi ile Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi arasında Tersane Caddesi ve Necatibey Caddesi üzerinde yer almaktadır.
Marmaray'ın Sirkeci durağında indikten sonra Kabataş-Bağcılar tramvayına ulaşacaksın. Tramvay hattının Tophane durağında indiğinde Galataport'a varmış olacaksın.
T1 (Metro İstanbul)
T1 tramvay hattının ilk durağı Cevizlibağ - A.Ö. Y. olup son durağı Eminönü durağıdır. T1 (Kabataş), her gün çalışıyor.
Eğer Anadolu yakasından geliyorsanız gemi ya da motor vasıtası ile gelebilirsiniz, dilerseniz Marmaray ile de gelebilirsiniz. Kadıköy, Üsküdar ve Bostancı'dan her gün motor ve gemi seferleri yapılmaktadır. Ancak bu seferler genelde Eminönü iskelesine olmakta ve motorlar daha sonra Karaköy iskelesine uğramaktadır.
KADIKÖY-KARAKÖY-EMİNÖNÜ GİDEN VAPURLAR NEREDEN KALKIYOR? Kadıköy-Karaköy- Eminönü vapur hattının ilk durağı Karaköy (Şehir Hatları) olup son durağı Kadıköy (Eminönü İskelesi) durağıdır. Kadıköy-Karaköy-Eminönü (Kadıköy), her gün çalışıyor.
İlgili 27 soru bulundu
Karaköy, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı semt.
T2 (Taksim - Tünel) Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul'un en merkezî noktalarından biri olan Beyoğlu, İstiklal Caddesi'nde, Taksim ile Tünel arasında çalışan yenilenmiş emektar cadde araçlarıdır.
Nostaljik Tramvay Hattı
Kadıköy Meydanı, Altıyol ve Bahariye Caddesi'nden geçerek, Moda İlkokulu önü ve Moda Caddesi'nden tekrar Kadıköy İDO İskelesi önüne gelmekte ve bir ring işletmesi olarak çalışmaktadır.
İstanbul'daki metro hatlarında direkt Eminönü'ne giden bir metro istasyonu bulunmamaktadır. Fakat Yenikapı - Hacıosman - Taksim metro hattı olan M2 metrosu ile İstanbul Üniversitesi Vezneciler durağında inerek Eminönü'ne ulaşım sağlanabilir. Durakta indikten sonra Eminönü'ne ulaşım mesafesi yürüme mesafesindedir.
Bağcılar, Güngören istikametinden gelenler Kabataş - Bağcılar tramvay hattıyla Karaköy istasyonunda inmelidir. Taksim üzerinden direkt giden İETT otobüslerine binerek Taksim durağında indikten sonra, İstiklal Caddesi'nin sonuna doğru gidip aşağı inerek Galata Kulesi'ne ulaşabiliniz.
Karaköy veya Kabataş vapur iskelelerini kullanarak Galataport İstanbul'a kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Galataport İstanbul Deniz Dolmuş nedir? Galataport İstanbul Deniz Dolmuş, Galataport İstanbul'a denizden ulaşım alternatifi olarak hayata geçti. 28 kişilik kapasitesiyle Kadıköy-Üsküdar ve Bebek-Arnavutköy-Ortaköy-Beşiktaş Şehir Hatları iskelelerinden her gün Galataport İstanbul'a ulaşım sağlayabilirsiniz.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nın Eminönü-Cibali istasyonu, 30 Ağustos günü hizmete girecek.
T3 (Kadıköy - Moda) Nostaljik Ring Tramvay Hattı, İstanbul'da yer alan tramvay hatlarından birisidir. 2,6 kilometre uzunluğundaki ring hattında çalışan nostaljik tramvay, Kadıköy Meydanı'ndan başlayarak özel otobüs yolunda bir süre ilerler ve Bahariye'den geçerek Moda Caddesi üzerinden Kadıköy'e geri gelir.
Anadolu Yakasından metro ile Kadıköy- Kartal hattını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. 24:00'a kadar hizmet veren metro hattının son durağı olan Kadıköy istasyonunda inerek semte varış yapabilirsiniz. Otobüs ulaşımını genel olarak şehrin Anadolu yakasından ikamet edenler tercih etmektedir.
İstanbul'da en çok kullanılan tramvay hatlarından birisi de T1 Kabataş-Bağcılar hattıdır. Bunların dışında İstanbul'da T2 Taksim-Tünel, T3 Kadıköy-Moda, T4 Topkapı-Mescid-i Selam ve T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hatları bulunur. T2 Taksim-Tünel ve T3 Kadıköy-Moda Tramvay hattı nostaljik hat olarak geçer.
Nostaljik tramvay'in tarihi
İstiklal Caddesi'nin vazgeçilmezleri arasına giren tramvay, gelişen teknolojilere ve şehirleşmeye yenik düşerek 1961 yılında Avrupa Yakası'nda, 1966'da ise Anadolu Yakası'nda son seferine çıkarak yolcularına veda etti.
Bostancı ya da Kadıköy'den vapurla Karaköy'e gelebilir, buradan F2 Karaköy-Beyoğlu Tarihi Füniküleri ile Beyoğlu'na ulaşabilir, ardından da nostaljik tramvayı kullanarak İstiklal caddesi boyunca Taksim Meydanı'na kadar ilerleyebilirsiniz.
Tramvay ile Sultanahmet durağında indiğinizde Ayasofya Camii'ne ulaşabilrsiniz. Üsküdar'dan Marmarayı kullanarak Sirkeci durağından indikten sonra Kabataş-Bağcılar tramvayına aktarma yapınız. Tramvay ile Sultanahmet durağında indiğinizde Ayasofya Camii'ne ulaşabilrsiniz.
Karaköy, Beyoğlu bölgesinde bulunan Taksim Karaköy Tünel konumundan ilk Otobüs saat kaçta geçer? 89C, Karaköy, Beyoğlu bölgesinde bulunan Taksim Karaköy Tünel konumundan geçen ilk Otobüs aracıdır.
F2, Karaköy, Beyoğlu bölgesinde bulunan Karaköy konumuna giden son Metro aracıdır.
Galata Köprüsü'nün hemen yanında, kuzeydoğu istikametine doğru uzanan bölge, 19. yüzyılda burada yaşamış Karaim Yahudileri'nden almış adını. Bir başka hikayeye göre ise, Bizans döneminde buraya yerleşen Karay Türkleri'nden dolayı adının “Karayköy” olduğu ve günümüze kadar değişerek “Karaköy” olarak ulaştığı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri