Bot yeterince genişleyene kadar her giyim ardından ayakkabı kalıpları botun içerisine konularak bekletilir. Ayakkabı kalıbı botun formunda zarar oluşturmaz.
Ayakkabı tamirci ve satıcılarından kolayca temin edebileceğiniz ayakkabı kalıpları dar gelen ayakkabılarınızı genişleterek hareket kabiliyetinizi artırır. Dar ayakkabı genişletme yöntemlerini kullanmadan önce özellikle büyük ayakkabı kalıplarını tercih etmeniz tavsiye edilir.
Ayakkabı Kalıbı Edinin
Ayakkabı satıcılarından veya tamircilerinden kolayca temin edebileceğiniz ayakkabı kalıplarından dar gelen ayakkabınızdan bir numara büyük bir kalıp alın. Bu büyük kalıbı ayakkabınıza zorla yerleştirip 1-2 gün kadar bekletin. Kalıbı çıkardığınızda ayakkabınızın genişlediğini göreceksiniz.
Önce kalın bir çorap giyin daha sonra ayağınızı sıkan ayakkabılarınızı. Fön makinesiyle ayağınızı sıkan bölgeleri ısıtmaya başlayın. Çorabınız soğuyana kadar etrafta yürüyün, eğer gerekirse bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Bu şekilde ayakkabılarınız esneyecek bir daha ayaklarınızı rahatsız etmeyecektir.
Ayakkabılarınızı ağzını sıkıca kapattığınız su dolu torbalarla doldurun. Ayakkabılarınızı, su dolu torbalar tamamen donana dek buzlukta bekletin. Kısa bir süre çözülmeleri için bekleyin ve sonra buz torbalarını alın. Ayakkabınızın yapıldığı malzemenin, öncekine kıyasla biraz daha esnemiş olduğunu göreceksiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Su torbalarını ayakkabılarınızın içerisine yerleştirin ve ayakkabılarınızı başka bir poşete koyarak buzdolabınıza kaldırın. Ayakkabınızı 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin. Ayakkabınızı denediğinizde artık ayağınıza uygun olduğunu göreceksiniz.
Ayakkabı Giydikçe Açılır mı? Ayakkabılar deri, bez, kauçuk, plastik, kumaş gibi çeşitli materyallerden üretilir. Bazı materyallerde kullanıma bağlı olarak esnemeler görülür. Örneğin; bez spor ayakkabılar giyilmeye bağlı olarak esneyerek genişler.
Hindistan cevizi yağı, badem yağı, vizon yağı veya vazelin kullanarak yapılan yumuşatma işlemleri başarılı sonuçlar vermektedir. Beyaz sabun ile ıslatılan sert deri ayakkabılar kuruduktan sonra silindiğinde yine yumuşuma etkisi göstermektedir.
kalın havlu çorapları giydikten sonra ayakkabıyı giyiyoruz (bu aşamada ayaklar ağlayacak) sonra orta sıcaklığa ayarladığımız fön makinesini çok fazla yaklaştırmadan ve sıkan yerlere yoğunlaşarak ayakkabıya 30-40 saniye kadar tutuyoruz. bu esnada ayaklarınızı hareket ettirerek deriyi esnetmeye yardımcı olmalısınız.
Ayakkabı vurması parmak şişmesi genellikle ayakkabının ayağınızın şekline tam olarak uymamasından veya sürtünmeden kaynaklanır. İlk olarak şişen parmağınızı yukarı kaldırarak dinlendirmeniz gerekir; bu şişliği azaltmaya yardımcı olur. Daha sonra soğuk bir kompres uygulayarak şişliği ve ağrıyı hafifletebilirsiniz.
Vazelin sürüldükten sonra ayakkabının içerisien bolca bez sıkıştırılır. Ayakkabı istenen genişliğe gelene kadar uygulama tekrar edilir. İkinci olarak ise ayağınıza vazelin sürerek ayakkabıyı giymeniz. Dilerseniz bu yöntem sırasında ayağınıza ince bir çorap giyebilirsiniz.
Kullanıcıların birçoğu ayakkabı daraltma işlemi için ilk olarak izlediği yol tabanlık kullanma olmaktadır. Ayakkabı daraltma aparatı olarak da adlandırılan ayakkabı tabanlıkları ayakkabıyı doldurarak ayakkabının kullanıcısının ayak numarasına uygun hâle gelmesini sağlamaktadır.
Bazen de ayakkabının kalıbı nedeniyle bir boşluk oluşabilir. Bu gibi durumlarda da tercih edilen yöntemlerden biri ayakkabı küçültme pedinin kullanımıdır. Çeşitler arasından ürün seçildikten ve alındıktan sonra tek yapılması gereken, pedin ayakkabının ön kısmına yerleştirilmesidir.
Ayak sağlığı açısından uygun bir ayakkabı, ayak şekline, genişliğine ve kemer yapısına uyum sağlamalıdır. Ayakkabı, ayağı sıkmamalı ve aynı zamanda ayak hareketlerini kısıtlamamalıdır. Ayrıca, taban desteği sağlamalı ve yumuşak, esnek bir tabana sahip olmalıdır.
Peki, ayakkabı ayağımıza neden vurur? Yeni üretilen, kalıptan yeni çıkmış ayakkabılar daha hiç giyilmediği için kişilerin ayaklarına alışma süresi boyunca ayağa vurabilir. Sert materyalden üretilen ayakkabılar deri üzerinde sürtündükçe ayağın o bölgesinde tahriş ve su toplama meydana getirir.
Vazelinin temel amacı cildi nemlendirmektir; bu bağlamda sert ayakkabı kenarlarının yani ayağına vuran kısımların cildinde yarattığı tahrişi vazelin sürerek hafifletebilirsin. Ayaklarındaki kızarıklıklar, su toplamalar ve acılar sona erinceye dek; hangi ayakkabıyı giyersen giy vazelin sürmeye bir süre devam et.
Bir ayakkabı ayağı çok sıkıştırıyorsa hızla ciddi enfeksiyonlara dönüşebilen kabarcıklara veya yaralara neden olabilir. Şeker hastasıysanız, ayaklarınızı her gün basınç alanları, kızarıklık, su toplaması, yara, çizik ve tırnak sorunları açısından kontrol etmeyi unutmayın.
Adım-1 Ayakkabılarınızı temiz ve kuru haldeyken, genişlemesini veya yumuşamasını istediğiniz bölgeye uygulayınız ve hemen giyiniz. Adım-2 Ürünün uygulamadan önce ayakkabılarınız kirli ise SHOW® Temizleme Köpüğü kullanabilirsiniz. Adım-3 Ürün üzerindeki talimat ve uyarıları okuyunuz.
Tüm deri zamanla esneyecek ve yumuşayacaktır; ancak bir sprey, bu işlemi hızlandırabilir. Çoğu ayakkabı spreyi alkol bazlıdır ve hızlı kuruma sağlar. Ayakkabı kururken su lekesi oluşmasını da engeller.
Sertleşen deri ayakkabınızı yumuşatmak için kullanabileceğiniz en uygun yöntemlerden biri dış yüzeye badem yağı, hint yağı ya da vazelin uygulamaktır. Bu üç madde ayakkabınızın yumuşamasını, temizlenmesini ve aynı zamanda deri yüzeyin cilalı bir görüntüye kavuşmasını sağlar.
Ayak tabanında deri sertleşmesi, ayakların sürekli olarak baskıya maruz kaldığı durumlarda ortaya çıkabilen bir sorundur. Bu durum, genellikle aşırı ayak yüklemesi, yanlış ayakkabı seçimi, yürüyüş bozuklukları veya ayaklardaki anatomik yapısal farklılıklar gibi nedenlerden kaynaklanır.
Ayakkabınızın parmaklarınızı fazla sıkması form bozukluklarına, nasır oluşumuna vb. problemlere yol açabilir. Bu yüzden ayakla ayakkabı arasında 1 cm kadar boşluk olması gerekir. Aynı zamanda topuk yüksekliğine de dikkat edilmelidir.
Topuklu ayakkabı seçiminin yapılması konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, ayakkabının topuğu sarmasıdır. Ayrıca ayakkabıların “giydikçe açılır” zihniyetinden uzak tercih edilmesi ve ayağın ayakkabıya değil, ayakkabının ayak formuna uyması oldukça önemlidir.
Deriler bacaklardan omuz ve ön kollara yönünde yani dikey olarak esnemektedir. Bilindiği gibi derinin en gevşek kısımları koltukaltı ve etek olarak isimlendirilen karın kısımlarıdır.
Çamaşır makinesinde yıkanan ayakkabı türlerinin hepsini düşük derecede 30 derecede ve kısa programda yıkamalısınız. Sıkma devri ise en fazla 600 olmalıdır. Ekstra bir sıkma işlemi yapmanız halinde ayakkabılarınızın şekli bozulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri