Otsu ve çok yıllık bir çiçektir. Kokusu yoğun olan karanfil çiçekleri genellikle ılıman havaları sevmektedir. Boyları 20 ile 40 cm arasında değişir.
Çok yıllık bir bitki olan bu karanfil türü kesme çiçek elde etmek için özellikle seralarda yetiştirilir ve çelikle üremesi sağlanır.
Balkonlarınız ve bahçeleri süslemek için kullanılan özel bir ürün çeşididir.Bakımı oldukça kolaydır.Uzun ömürlü ve çok yıllık bir bitkidir. Çiçekleri kokulu ve çok yüksek albenilidir.Saksıda yetiştiriciliğe uygundur. -Karanfil Çiçeği Fidesi Gönderimi:Özel tasarım fide kolisinde.
Kesme çiçekçiliğin vazgeçilmezlerinden olan karanfilin; çiçekleri beyaz, pembe, kırmızı ağırlıkta olmak üzere birçok renkte olabilir. Karanfil seralarda her mevsim üretilebilir, bu sebeple de karanfil fiyatları çok yükseklerde seyretmez. 80'den fazla cinsi olduğu bilinen karanfile ait 2000 kadar alt tür vardır.
Kış aylarında karanfili çiçeği türüne göre -40 derece kadar sıcaklığa direnç gösterebilir. Fakat bu türler özel karanfil türleridir. Evlerde bakılan karanfil çiçeklerini bu sıcaklıklara kadar dayanması mümkün değildir. Bu nedenle kışın en az 9 derece sıcaklığa sahip olan ortamlarda karanfil bakılmalıdır.
İlgili 33 soru bulundu
Özellikle solmaya başlayan karanfil çiçekleri hemen kesilerek arkasından gelen yenilerin gelişmesine imkan sağlanması gerekiyor. Aksi takdirde karanfil çiçeği gelişim gösteremez ve o çok sevilen çiçekleri açamaz. Genel aşamada ise karanfilin budanması için ilkbahar uzayan sapların kesilmesi gerekir.
Kuruyan bir karanfili canlandırmak mümkündür. "Kuruyan karanfil nasıl canlandırılır?" diye merak edenler için buz ve sıcak su uygulaması önerilebilir. Öncelikle çiçeğin köküne düzenli aralıklarla buz konur. Ardından sıcak su uygulaması ile çiçek canlandırılabilir.
Karanlık, serin ve kuru bir yerde, hava almayan cam bir kavanoz içinde saklanan karanfil bu şekilde ortalama 1 yıla kadar tazeliğini koruyabilir.
Hoş görüntüsü olan ve son derece sevilen karanfil bitkisi yılda iki kere çiçek açmaları ile de son derece tercih edilir.
Yeterince ışık almazsa, gelişimi yavaşlar. Evde baktığınız karanfilleri, yaz aylarında belli saatlerde gölge bir alana almaya özen gösterin. Karanfil çiçeği, kış aylarında -30 dereceye kadar direnç gösterebilir. Evlerde bakılan karanfillerin, bu sıcaklığa dayanması mümkün değildir.
Genellikle açık, güneşli ortamı sever. Bundan ötürü özellikle evde yetiştiriliyorsa günde minimum 5 saat açık havayla teması sağlayarak güneş ışınlarından beslenmesi sağlanmalıdır. Karanfilin gereksinimi sıcaklık değil daha çok ışıktır.
Kurutulmuş ot ve baharatların genel olarak son kullanma tarihi yoktur.
Mersingiller familyasına ait olan karanfil ağacı yağmurlu ve sıcak aylarda yetişmeyi seven bir bitkidir. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetişen karanfil ağacının boyu yaklaşık 10 ve ya 20 metreye kadar uzayabilir.
İlk aşama olarak sulamadan söz edelim: Karanfil çok sulama gerektiren bir bitki değil. Bu sebeple onu ne zaman sulamanız gerektiğini iyi belirlemeli, toprağının kuruduğundan emin olmalısınız. Eğer toprağı nemli ise bir süre daha sulama yapmadan devam edebilirsiniz.
Karanfil Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Karanfil bitkisi özellikle sıcak ve ılıman yerlerde daha kolay yetişmektedir. Sıcağı sevmesi sebebi ile özellikle ilkbahar ve yaz aylarında tohumu ekmek gerekmektedir. Özellikle Nisan ayında ekilmesi iyi sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.
Karanfil tohumu ekimi için en uygun zaman Nisan ayı olarak bilinmektedir. Kaç Günde Çimlenir? Karanfil tohumu çok kolay bir şekilde yetiştirilir. Karanfil tohumu ekildikten yaklaşık 20 gün sonra çimlenir.
Özellikle askeri cenazelerde ve şehit anmalarında, kırmızı karanfiller, hayatını kaybeden askerlerin anısını yaşatmak ve saygı göstermek için bırakılır. Bu tür etkinliklerde, kırmızı karanfiller genellikle askerlerin mezarlarına ya da anıtlarına bırakılır.
Buzdolabındaki raf kısmında saklayacaksın ağzı hava almayacak şekilde saklamanız gerekiyor. Bunun dışında güneşe temas etmemesi ve mutlaka rutubetsiz bir alanda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Küflenmeyi önleyerek uzun süre taze kalmasını ve rahatlıkla kullanmayı sağlayabilirsiniz.
Çok güçlü, karakteristik bir kokuya sahip karanfil ağacı çiçeğinin tomucuklarından elde edilen yağlarla üretilen Karanfil Tütsü tütsülediği ortamdaki kişilerin duyularını açarak konsantrasyonu yükseltmeye yardımcı olur ayrıca uzak doğu alternatif tıbbında binlerce yıldır diş ve baş ağrısı çeken kişilerin acılarını ...
Karanfilin Besin Değeri
Özellikle lif, C vitamini, E vitamini, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi önemli mineralleri içerir. Bu da karanfili sadece baharat olarak değil, aynı zamanda sağlıklı bir beslenmenin bir parçası olarak da tercih edilmesini sağlar.
adet çiçek tomurcuğunun renklenip açmaya başladığı devrede hasat edilir. istekleri, çevre koşulları ve karanfil tipi (standart, sprey) göre değişmektedir. ve zarar görmüş çiçekler çıkarılmalıdır.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri