Bu nedenle PMYO, POMEM veya PAEM'e başvuran adayların dövmeleri sildirmesi gereklidir.
PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri, POMEM, PMYO öğrencileri için dövme eşkal belirleyici olmasından dolayı, yazlık üniforma giyildiği zaman vücudun açık alanlarında yer alması durumunda mesleğin icrası için engel nedeni olarak sayılmaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde devlet memurluğuna alınacak kişilerde aranan genel ve özel şartlar sıralanmış olup söz konusu genel şartlar arasında memuriyete alınacak kişilerin vücudunda dövme olmasının veya vücuduna dövme yaptırmasının memuriyete atanmaya engel teşkil edeceğine yönelik bir ...
Mülakat İçin Dövme Sildirme
Günümüzde meslek sahibi olmak için uygulanan mülakat yöntemlerinde, mülakata giren kişilerin vücutlarında kalıcı herhangi bir iz olmaması şartı aranıyor. Özellikle kalıcı yara izleri ve dövmeler, mülakat sırasında insanlara büyük oranda problem çıkarabiliyor.
Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Polislikte, adayların ön dişlerinde eksiklik olup olmadığına bakılır. Ön dişlerde 5 taneden fazla eksik olması polisliğe giriş için engel teşkil eder.
Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir. Ayak, uyluk, bacak ve dizlerde bireyin kendisine zarar vermek maksatlı olan çeşitli izler, şekiller elenme nedenidir.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde yer alan kılık ve kıyafetlere dair düzenlemelerde, kamu görevlilerinin dövme yaptırmasının veya vücudunda dövme olmasının Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.
Resmi Gazete'de yayımlanan "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği"ne göre, görünmeyen dövme, yara izi ile belirli derecelerdeki kellik polisliğe engel olmaktan çıkarıldı.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
Anayasa kanunları arasında DÖVME yasak demiyor. Polislik ya da askerlik değil bu vücut kontrolü yapılsın.
Dövme Asker Olmaya Engel Mi? (Komandoluk)
Hayır, dövme asker olmaya engel değil. Askerde dövme konusunu derinlemesine ele aldığımız bu yazımızın başında, askerde dövme yaptırmanın herhangi bir problem olmadığını söylemiştik. Asker dövmeleri, komando olmakta da herhangi bir problem yaşatmıyor.
Direk olarak bu konuda bir yasak olmadığı halde dövme ustaları kendi aralarındaki kültürde; 18 yaşından küçüklere aile izni olmadan dövme yapmama kararı almışlardır. Profesyonel ustalar ise 16 yaşından küçük kişilere, aile izinleri olsa bile kalıcı dövme yapmayı meslek etikleri gereği yanlış bulmaktadırlar.
Polisin şiddet kullanması yetkisi yoktur.
Lazer ile dövme sildirme işlemi sonrasında uygulanan bölgede herhangi bir iz ya da leke kalmaz. Silme işleminden sonra hafif gölgeler görülebilir. Zaman geçtikçe bu gölgelenmeler açılır ve iz belli olmaz.
Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir. Ayak, uyluk, bacak ve dizlerde bireyin kendisine zarar vermek maksatlı olan çeşitli izler, şekiller elenme nedenidir.
Yasa Ne Diyor. Sağlık çalışanlarının ve memurların dövme ve pirsing yaptırma durumlarına ilişkin ülkemizde herhangi bir yasa ya da yönetmelik bulunmamaktadır.
Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120).
Milli Eğitim Bakanlığı 'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hürriyet'in haberine göre yönetmelikle "saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapma, pirsing takma, bıyık ve sakal bırakma" da yasaklandı.
Dövme silme işlemi lazer ışınları ile yapılmaktadır.
Dövme silmede kullanılan lazer ışınları derinin epidermis tabakasını geçerek, dermis ve derialtı dokudaki dövme rengini veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddelerin parçalanıp bağışıklık sistemi tarafından ortadan kaldırılmasını sağlar.
Bulaşıcı hastalık riskinin yüksek olduğu dövme ve piercing uygulamalarına sıkı sınırlamalar geliyor. Önümüzdeki ay Sağlık Bakanlığı'nca onaylanarak yürürlüğe girmesi beklenen taslak yönergeye göre "müstehcen şekillerin" dövmesini yaptırmak artık yasak.
Hiç evlenmemiş kadınların başvurabileceği Polis Teşkilatı'nın internet sitesinde genel tıbbi ve fiziksel testlerin yanı sıra bekaret testinin de tamamlanmış olması gerektiği yer alıyor.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Bunun dışında PMYO konusunda kadın ve erkek için ortak şekilde belli bir yaş sınırı. Bu konuda en az reşit olmak suretiyle 18 yaş öne çıkar. En fazla ise Polis Meslek Yüksekokulu adayı olabilmek için 30 yaşına geçmemek gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri