Karanfil yağının antioksidan etkisi sayesinde sivilce ve aknelerden kurtulabilmek mümkündür. Siz de kusursuz bir görünümde sağlıklı bir cilde sahip olmak isterseniz 3 damla karanfil yağı ile 2 tatlı kaşığı balı karıştırıp sorunlu bölgelerinize sürüp bekleterek cildinizin iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
Karanfil suyunu cilde direk olarak uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda cildinizde gözle görülür bir düzelme olacaktır.
Cilt bakımı: Karanfil yağı akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarını tedavi etmek için kullanılabilir. Ayrıca kırışıklıkları azaltmak ve sağlıklı cildi teşvik etmek için de kullanılabilir.
Daha canlı, gür ve sağlıklı saçlara kavuşmak istiyorsanız, karanfil suyu kullanımını düzenli olarak haftada 1 kez uygulamalısınız. Hazırlayacağınız karanfil suyu kürü ile istediğiniz saça kolaylıkla kavuşabilirsiniz. En hızlı sonucu almak için karanfil kürünü bir hafta boyunca her gün uygulayabilirsiniz.
Analjezik bir yağ olduğu için tek başına cilde uygulandığında “karanfil yağı uyuşturur mu” diye merak ediyorsanız, sorunuzun yanıtı evet. Uyuşturucu özelliği nedeniyle bu yağ, ağda uygulamalarında kullanılmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Karanfil ve balı karıştırarak 1 gece bekletin. Ardından temiz cildinize masaj yaparak sürüp 20 dakika boyunca uygulayın. Son olarak ılık su ile temizleyin. Bu maskeyi düzenli bir şekilde uyguladığınızda hem cilde canlılık verir hem de gençleştirme etkisi oluşturur.
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
Karanfil suyu kürü, saç dökülmesinin kısa sürede durdurulması için en etkili doğal tariflerdendir. Uygulanmaya başladığı haftadan itibaren etkisini göstermeye başlayan karanfil suyu kürü, saç derisini besler ve dökülmeleri azaltır.
Hazırlanışı: Karanfil kürü için bir çaydanlıkta 2 bardak suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine karanfil tohumlarını atın ve 10 dakika ağzı kapalı olacak şekilde demleyin. Demlendikten sonra banyodan çıkmadan önce bu suyla saçınızı durulayın ve 10 dakika bekleyin.
Karanfil, mineral ve yağ bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Karanfilin suyunu ve yağını kullanmak saçlarınıza yapacağınız işlemi daha etkili hale getirecektir. Doğal bir yöntem olması sebebiyle saçlarınızda beyazlama ya da saçlarınızın rengini açma gibi bir sorun ile karşılaşmazsınız.
Merhaba, yüzdeki derin kırışıklıkların giderilmesinde en etkili bulduğum tedavi yöntemlerinin başında dolgu uygulaması geliyor. Bu uygulamayı yaparken kırışıklıkların olduğu alanlara hyaluronik asit bazlı dolgu enjekte ederiz. Bu sayede çukur alanlar dolar ve cilt daha gergin bir görüntüye kavuşur.
Isınan sudan 2 yemek kaşığı alıp bir kaba ekleyin. Bu suyun üzerine aloe vera jelinden, tatlı badem yağından, jojoba yağından, gliserinden ve üzüm çekirdeği yağından yarımşar tatlı kaşığı ekleyin. Tüm malzemeleri eklediğiniz suyu iyice karıştırın. Böylelikle mucizevi karanfil kremi hazırlanmış oluyor.
Karanfil yağı, kızarıklık, ağrı, cilt lekeleri ve izlerini azaltmanın yanı sıra mevcut sivilceyi önlemeye ve temizlemeye yardımcı olur. Gözeneklerden kirlerin çıkarılmasına yardımcı olur, böylece gelecekteki kırılmaları önler.
Bir bardak suyu kaynattıktan sonra içerisine 15 ya da 20 adet karanfil atın. Daha sonra bu karışımı karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı bir kavanozun içine atın. Kavanozu yaklaşık olarak 1 gün bekletin.
Karanfil Kürü Nasıl Hazırlanır? Birçok bakım ürününde olduğu gibi, karanfilin saça faydalarını konusunda olumlu sonuç almak süreklilik gerektirir. Canlı, sağlıklı ve gür saçlara kavuşmak istiyorsanız, karanfil bakımını sadece bir-iki kere değil, düzenli olarak (haftada 1 kere) yapmanız gerekmektedir.
Karanfil yağı, etkilenen bölgeye topikal olarak uygulanır. Genelde el ve yüz kısmına uygulandığında kremlerle inceltilir. Cilde uygulandığında ise karıncalanma hissi verir. Karanfil yağının antibiyotik özelliği ile aknelerin oluşma nedenleri ortadan kalkmış olur.
Antiseptiktir, saçları ve derisini arındırır. Doğal bir içerik olması nedeniyle, karanfil suyunun saçlar için bilinen bir zararı yoktur. Aksine dökülmeden, beyazlaşmaya kadar birçok fayda sağlar.
Özellikle elma sirkesi, salatalık, gül suyu, kahve telvesi, doğal kil, maden suyu gibi ürünler cilde direkt olarak tonik özelliği göstermesi ile bilinir.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Karanfilin Zararı Var mıdır? Normal kullanım sınırları içinde kullanıldığında genellikle zararsızdır. Ancak karanfil faydaları olduğu kadar aşırı tüketimde zararları da olabilen bir bitkidir. Aşırı tüketimi, sindirim rahatsızlıklarına, baş dönmesine, uyku bozukluklarına ve kanın pıhtılaşmasına neden olabilir.
Manganez, potasyum, demir, selenyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A vitamini ve beta-karoten içeren karanfilin faydalarını sıralayacak olursak; Kan dolaşımını düzenler. Kuvvetli bir antioksidandır.
Doğal ve alternatif tıp meraklıları, nane, karanfil, tarçın ve okaliptüse kadar her türlü uçucu yağ bazlı beyazlatma tedavilerini önerir. Uçucu yağları emmek ya da içerek kullanmak önerilmediğinden, bu yöntem diş beyazlatmak için uygun değildir.
İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır. Bu çay anti-bakteriyel, mantar önleyici ve parazit önleyici özelliklere sahiptir.
Karanfil bakımı ile nefes almaya başlayan saç derisi ve saç kökünde yağlanma, kepeklenme veya dökülme gibi sorunlar en aza iner. Tüm bu olumlu sonuçlarla birlikte saç derinizde kaşıntı veya mantar oluşumu gibi sorunları da önlemiş olursunuz. Nefes alan saç derisi ile saç diplerinin oksijen ihtiyacı karşılanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri