Karanfil kürleri saç köklerini havalandırarak yeni saçların daha hızlı çıkmasına yardımcı olur. Karanfil kürleri düzenli bir şekilde saça uygulandığında saç daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzar.
Karşımı kapağı kapalı bir kavanozda 15 dakika demlenmeye bırakın. Hazırladığınız karanfil suyunu boş bir spreyli şişeye doldurup saç derinize uygulayabilirsiniz. Karanfil suyunu saçınıza sıktıktan sonra saçınızı yıkmaya gerek yok, ancak yine de rahatsız olursanız 2-3 saat sonra sadece su ile durulama yapabilirsiniz.
Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz karanfil bakımı hem saç köklerini güçlendirir hem de kolay yoldan sağlıklı saça kavuşmanızı sağlar. Karanfil bakımı ile nefes almaya başlayan saç derisi ve saç kökünde yağlanma, kepeklenme veya dökülme gibi sorunlar en aza iner.
Karanfil, daha güçlü ve hacimli saçlara kavuşturur. Saç köklerini besler ve saç tellerini kalınlaştırır.
Yıkama sırasında şampuana birkaç damla karanfil yağı eklemek, saçların daha parlak, yumuşak ve nemli olmasını sağlar.
İlgili 33 soru bulundu
Karanfil suyu kürü, saç dökülmesinin kısa sürede durdurulması için en etkili doğal tariflerdendir. Uygulanmaya başladığı haftadan itibaren etkisini göstermeye başlayan karanfil suyu kürü, saç derisini besler ve dökülmeleri azaltır.
Duştan önce yaklaşık olarak 1ila 2 saat kadar saçınızda karanfil suyunu bekletebilirsiniz. Dilerseniz karanfil suyunu duş sonrası da kullanabilirsiniz. Temiz saç diplerine uygulayacağınız karanfil suyunu saçınızda kurumaya bırakabilirsiniz.
Özellikle kış aylarında demlenerek çayı hazırlanır. Saç ve cilt bakımında sıklıkla kullanılan doğal bir reçetedir. Özellikle karanfil suyu saç bakımında adeta bir mucizedir. Karanfil suyunun saça zararları yoktur, aksine saç derisi ve telinin her türlü ihtiyacını tek başına karşılar.
Karanfilin Zararı Var mıdır? Normal kullanım sınırları içinde kullanıldığında genellikle zararsızdır. Ancak karanfil faydaları olduğu kadar aşırı tüketimde zararları da olabilen bir bitkidir. Aşırı tüketimi, sindirim rahatsızlıklarına, baş dönmesine, uyku bozukluklarına ve kanın pıhtılaşmasına neden olabilir.
Pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmanın en kolay yolu Karanfil suyudur. Karanfil suyunu cilde direk olarak uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda cildinizde gözle görülür bir düzelme olacaktır. Sağlıklı ve daha doğal bir cilt için karanfil suyunun eşsiz bir katkısı olmaktadır.
Karanfil kürleri saç köklerini havalandırarak yeni saçların daha hızlı çıkmasına yardımcı olur. Karanfil kürleri düzenli bir şekilde saça uygulandığında saç daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzar.
Karanfil, mineral ve yağ bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Karanfilin suyunu ve yağını kullanmak saçlarınıza yapacağınız işlemi daha etkili hale getirecektir. Doğal bir yöntem olması sebebiyle saçlarınızda beyazlama ya da saçlarınızın rengini açma gibi bir sorun ile karşılaşmazsınız.
Diş ağrılarına ve ağız içinde oluşan, aft olarak da anılan yaralara iyi geliyor. Bunların yanı sıra düzenli olarak karanfilli su içmeye devam ettiğinizde ağız kokusu kalıcı olarak yok oluyor. Vücuttan toksinleri uzaklaştırdığından bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Manganez, potasyum, demir, selenyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A vitamini ve beta-karoten içeren karanfilin faydalarını sıralayacak olursak; Kan dolaşımını düzenler. Kuvvetli bir antioksidandır.
Karanfil kürü deneyenler saç dökülmesine iyi geldiğini söylüyorlar. Karanfil, saç derisindeki gözeneklerin arınmasını sağladığı için saç tellerinin daha sağlıklı uzamasına yardımcı olabilir. Yıpranan ve koparak dökülen saç tellerin, karanfil kürü sonrası güçlenerek daha az dökülmeye başlar.
Doğal ve alternatif tıp meraklıları, nane, karanfil, tarçın ve okaliptüse kadar her türlü uçucu yağ bazlı beyazlatma tedavilerini önerir. Uçucu yağları emmek ya da içerek kullanmak önerilmediğinden, bu yöntem diş beyazlatmak için uygun değildir.
Bu konudaki bilimsel çalışmalar yeterli değildir. Fakat halk arasında karanfil yağı geciktirici etkisi olan bir yağ olarak kabul görür. Cinsel gücü artırdığı söylenen “karanfil yağı cinsel organa sürülür mü” diye sorarsanız yanıtı hayır. Bu yağ cilde uygulanırken başka yağlarla birlikte kullanılır.
Saçın erken beyazlamasını önler
Karanfil yağı, yüksek öjenol içeriği nedeniyle bu durumun önlenmesine yardımcı olabilir.
Karanfilin en bilinen etkisi doğal bir antiseptik oluşudur. Özellikle ağız sağlığında öne çıkan karanfil; ağız kokusu, diş ağrısı, diş eti hastalıkları gibi durumların giderilmesinde sıklıkla tercih edilir. Karanfil antioksidan bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
Karanfil çayını hazırlamak için bir bardak soğuk suyun içine karanfil tohumlarını atarak kaynamasını bekleyin. Kaynatma işleminin süresi en az 15 dakika olmalıdır. Kaynama boyunca çayın ağzı kapalı olmalıdır. 15 dakika sonra çayınızı sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.
Çok güçlü, karakteristik bir kokuya sahip karanfil ağacı çiçeğinin tomucuklarından elde edilen yağlarla üretilen Karanfil Tütsü tütsülediği ortamdaki kişilerin duyularını açarak konsantrasyonu yükseltmeye yardımcı olur ayrıca uzak doğu alternatif tıbbında binlerce yıldır diş ve baş ağrısı çeken kişilerin acılarını ...
Sarımsaklı saç maskesi hazırlamak için:
Öncelikle birkaç diş sarımsağı havanda güzelce ezin. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı saç diplerine nazikçe masaj yaparak uygulayın. Ardından saçınızı bir havlu veya saç bonesiyle sarın ve bir saat kadar bu şekilde bekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri