Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, 3 Mart 2023 tarihi itibari ile Öğrenci Muhaceret İzni ücretini yıllık 2 bin 170 TL olarak güncelledi.
Eğer tüberküloz değilseniz kan verdiğiniz hastaneden yaklaşık 1 ila 2 hafta içerisinde tam teşekküllü sağlık raporunuzu onaylanmış olacak ve alabileceksiniz. Yıllık Muhaceret Bedeli; Bölgenizdeki Gelir Ve Vergi Dairesi'ne, yıllık Muhaceret Bedeli olan 116 Tl ücretini yatırabilirsiniz.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde izinsiz olarak bulunmaları sebebiyle cezaya düşmüş yabancılara af öngören ve halk arasında Muhaceret Affı olarak bilinen “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, 6 Kasım 2022 – 3 Şubat 2023 tarihleri arasında (Her iki tarih dahil) 90 gün süre ile geçerli olacaktır.
KKTC'ne girişte Polis (Muhaceret Memuru) tarafından verilen ziyaretçi izni süresi kadar kalabilirsiniz. Ziyaretci iznini uzatmadan bu süreden fazla kalanlar, fazladan kaldıkları her gün için, çıkışta günlük asgari ücret kadar para cezası ödemek zorundadır.
İlgili 27 soru bulundu
KKTC'de kayıt dışı durumda bulunup vize cezası oluşan ve yurtdışına vize cezalı çıkış yapanlar, KKTC'ne (herhangi bir deniz veya hava limanından) giriş yaparak, Polis Muhacerete 1 asgari ücret ( 1834 TL) tutarında ceza ödeyecekler ve kendilerine KKTC'ne girişte 45 günlük giriş vizesi verilecektir.
Muhaceret işlemleri online yapılmaktadır.İşlemlerin tamamlanması için aşağıdaki adımları takip ediniz. 1- www.icisleri.gov.ct.tr adresine giriniz. 2- Ana menüde bulunan “Online İşlemler” menüsün “Öğrenci İzinleri” link'ine basarak Muhaceret sistemine kayıt işlemlerini başlatınız. 3- Sisteme Kayıt Olunuz.
Yapılmış olan başvurular, öncelikle İlçe Polis Müdürlüğünün Muhaceret Amirliği tarafından değerlendirilerek, ikamet izni verilmesinin uygun olup olmadığına ilişkin gerekçeli görüşü de içerecek şekilde, Muhaceret Dairesine en geç on gün içerisinde ulaştırılır.
Sağlık Raporu Akciğer Grafisi, HIV, Hepatit B ve Hepatit C, RPR, PCR ( 72 saat süreli) ve tüm kan tetkiklerini içeren sağlık raporu olacaktır. (Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.)
KKTC'de Oturma İzni
Geçici oturma izni en fazla 12 aydır. Eğer kişi gerekli şartları sağlamışsa 1 yıl süreyle uzatılabilir. Geçici oturma iznine sahip olanlar Kıbrıs'ta çalışma iznine de sahiptir. Üst üste 5 yıl süreyle oturma izni alan kişiler daimi oturma iznine başvuruda bulunabilir.
Muhaceret Dairesi tarafından yapılacak inceleme sonucu, aftan yararlanması uygun görülenler anılan temsilcilikler ve makam tarafından yapılacak bildirimden itibaren üç ay içerisinde KKTC'ne giriş yapabilecek ve giriş sırasında bir aylık asgari ücret miktarı tutarındaki para cezasını ödeyeceklerdir.
Komisyon Başkanlığı' nı çalışma işlerinden sorumlu Bakan veya onun temsilcisi yapar. K.K.T.C. 'de son asgari ücret, 18.103,00- Türk lirası (Brüt) olarak 1 TEMMUZ 2023 tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girmiştir."
Buna mukabil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde izinsiz olarak bulunmaları sebebiyle cezaya düşmüş yabancılara af öngören “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, Resmi Gazetede yayımlandığı 3 Kasım 2021 tarihinden itibaren, 31 Ocak 2022 tarihine kadar 90 gün süre ile yürürlükte kalacak.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
Bir diğer yalnızca kimlikle ziyaret edilen ülkelerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise yurt dışı çıkış harcı uygulamasından muaf tutuluyor. KKTC'ye seyahat eden kişilerin kimlikle seyahatleri sırasında harç ödemelerine gerek yok.
2021-2022 akademik yılı öğrenci Muhaceret (İkametgâh) işlemleri için öğrencilerin KKTC'ye pasaport ile giriş yapmaları gerekmektedir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, 3 Mart 2023 tarihi itibari ile Öğrenci Muhaceret İzni ücretini yıllık 2 bin 170 TL olarak güncelledi.
Kuzey Kıbrıs'ta Daimi Oturma İzni Başvurusu
Yıl boyunca Kuzey Kıbrıs'ta sürekli bulunmuş olmak (ülke dışında 40 günden fazla kalmamak şartıyla) Altmış yaşından büyük olanlara 3 yıllık daimi oturma izni yeterli olacak, altmış yaşından büyüklerde 6 yıllık daimi oturma izni gerekli olacaktır.
Kıbrıs'ta ev alana vatandaşlık imkânı tanınmamaktadır. Ancak burada ev alanlar için oturma izni hakkı tanınması gibi bir uygulama söz konusudur. Bu çerçevede vatandaşlar için Kıbrıs'ın gayrimenkul fırsatlarını değerlendirerek yeni bir yaşam alanına sahip olmak mümkün.
KKTC yönüne çıkışlarda kullanılacak TC kimliklerin yeni tip çipli olması gerekmektedir. TC vatandaşlarının eski tip nüfus cüzdanları ile Türkiye'den çıkış işlemlerine izin verilmemektedir. 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren 0-17 yaş arası çocuklarda da FOTOĞRAFLI çipli kimlik kullanılması zorunlu olmuştur.
KKTC'de Oturum İzni Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır? KKTC'de oturma izni almak isteyen yatırımcılar için vizeyle giriş sonrasında en geç 30 gün içinde bulunulan bölgedeki İlçe Polis Müdürlüğü Muhaceret Amirliği'ne başvurulmalıdır. Başvuruların yapılması sonrasında en geç 10 gün içerisinde değerlendirmesi yapılmaktadır.
Türkiye'de Oturma İzni Almak Ne Kadar Sürer? Türkiye'de oturma izni alma işlemi için yapılan başvurular, en geç 90 gün içerisinde sonuçlandırılır. Başvurunun olumlu değerlendirilmesi halinde en geç 90 sonra oturma izni almak mümkündür.
Önemli Uyarı : Ön izin alınabilmesi için işçinin KKTC dışında olması zorunludur. Yasal izinler Bakanlık tarafından onaylanmaktadır. Başvurunun yapılmış olması, başvurunun onaylanacağı anlamına gelmemektedir. Yasal bir engel olmaması halinde, genelde 3 veya 4 iş günü içerisinde başvurular neticelenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri