Karanfil diş ağrısında kullanılan en doğal yöntemlerden biri olarak biliniyor. Ancak karanfilin diş sağlığına iyi gelmediği, aksine zarar verdiği ortaya çıktı.
Tanelerin üzerine hafifçe bastırarak dişe temas etmelerini sağlayın. Karanfil tanelerini bir süre ağzınızda tutun. Tanelerin yağını salması ve ağrıyı hafifletmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekleyin. İşlemi gerektiğinde tekrarlayabilirsiniz.
Karanfil, içerisinde yer alan maddeler sayesinde diş çürümesi kaynaklı olan ağrıların ortadan kaldırılmasında önemli bir yardımcıdır. Karanfilin dişe uygulanabilmesi için karanfil yağı kullanılmalıdır.
Karanfilin Dişe Faydaları
Karanfil antiseptik ve antibakteriyel etkileri sayesinde diş ağrısını hafiflettiği gibi diş eti rahatsızlıklarının da giderilmesinde etkilidir. Aynı zamanda çiğnendiğinde ağız kokusuna karşı kullanılabilir. Karanfil eski dönemlerden bu zamana kadar ilaç gibi kullanılan bir baharattır.
Karanfil, tıbbi ve aromatik bir bitki olarak bilinir ve diş ağrısı gibi rahatsızlıklarda kullanılan doğal bir çözümdür. Karanfilde bulunan eugenol adı verilen bileşik, antiseptik ve ağrı kesici özelliklere sahiptir. Bu özellikleri nedeniyle karanfil, diş ağrısını hafifletebilir ve geçici bir rahatlama sağlayabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Diş ağrısı için kullanabileceğiniz karanfil içeren çeşitli ev ilaçları vardır. Bununla birlikte, iki damla karanfil yağını bir çay kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile karıştırmak güvenlidir. Daha sonra bir pamuğa batırın ve ağrıyan dişin üzerine koyun. Ağrı geçene kadar dişlerinizi hafifçe sıkın.
Hardal yağı, limon yağı gibi yağlarla diş etlerine masaj yapılır. Diş etlerine limon yağı ve hardal yağının haftada iki kez üçer dakika sürmesi önerilir. Karanfil mikrop öldürücü özelliklere sahip doğal bir üründür ve diş eti çekilmesine neden olan organizmaların öldürülmesine yardımcı olur.
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
Diş iltihapları oluştuğu takdirde iltihapların kuruması için ve iltihabın geçebilmesi için bazı yöntemler kullanılır. İlk olarak eğer bir ilaç tedavisi alınacaksa doktor tarafından önerilen antibiyotikler kullanılır. Bunun yanında kekik, zerdeçal, çörek otu gibi doğal iltihap gidericiler kullanılabilir.
Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı, anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır.
Diş çürüğü ağrısına iyi gelen şeyler arasında; tuzlu su gargarası, ağzın devamlı olarak temiz tutulması, karanfil ya da karanfil yağının ağrıyan yere koyulması ve ağız gargaraları bulunmaktadır. Ancak bunlar geçici çözümlerdir. Eğer ağrı şiddetlenirse ağrı kesici alabilirsiniz.
Doğal ve alternatif tıp meraklıları, nane, karanfil, tarçın ve okaliptüse kadar her türlü uçucu yağ bazlı beyazlatma tedavilerini önerir. Uçucu yağları emmek ya da içerek kullanmak önerilmediğinden, bu yöntem diş beyazlatmak için uygun değildir.
Mersingiller ailesinden olan karanfil insan sağlığı için çok sayıda faydaya sahiptir. İltihap kurutucu özelliğinin yanında, ağrı kesici etkiye sahip olan karanfil hakkında bilinmeyenleri sizler için hazırladık. Çok bilinmeyen ama etkileyici özelliklere sahip karanfil hakkında tüm detaylar. Karanfil Nedir?
Soğuk kompres yapın: Soğuk kompres, diş etlerindeki şişliği hafifletmek ve ağrıyı azaltmak için kullanılabilir. Buzlu bir torbayı sarın ve şişen bölgeye 20 dakika kadar uygulayın. Aspirin veya ibuprofen alın: Aspirin veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler, diş etlerindeki ağrıyı ve şişliği hafifletmeye yardımcı olabilir.
Bu özelliği ile karanfil yağı diş etinde meydana gelen iltihaplanmayı iyileştirir ve bölgedeki ağrıyı azaltır. Karanfil yağındaki antibakteriyel maddeler ağız bölgesindeki mikropları öldürerek çoğalmalarına izin vermez.
Karanfil suyunu cilde direk olarak uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda cildinizde gözle görülür bir düzelme olacaktır.
Diş etlerini güçlendirmek için vitaminler içerisinde özellikle c vitamini oldukça önemli bir yere sahip olsa da a, b, e, d ve k vitaminleri de oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle besinlerden alınan vitaminlerin yeterli miktarda olmaması halinde mutlaka vitamin takviyeleri kullanmak gerekmektedir.
Dişlerinizi her gün iki kez fırçalamak dişlerinizin ve diş etinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için en iyi yoldur. Ancak hangi diş macununu kullanacağınızı seçmek zor olabilir. Dişlerinizi fırçalarken koyu kırmızı diş eti görünümünü önlemeye yardımcı olan parodontax gibi bir diş macunu kullanmanız gerekebilir.
Sonuç olarak diş eti çekilmesinin kendiliğinden düzelmesini beklemek yerine en kısa sürede bir diş hekimine gitmelisiniz.
Karanfil, çeşitli ağız hastalıklarına neden olan ağız bakterilerinin gelişmesini önler. Ağızda bulunan mikropları öldürür. Ağrı kesici özelliği ile diş ağrıları için de kullanılabilir.
Karanfil yağı veya suyu, diş eti iltihapları, diş çürükleri, ağız yaraları gibi sorunların tedavisinde kullanılabilir. Anti-inflamatuar özellikleri, romatizmal hastalıkların tedavisinde de etkili olabilir.
Diş eti iltihabına evde ne iyi gelir sorusu; tuzlu su, karbonat, aloe vera jeli, ve yeşil çay olarak cevaplandırılabilir. Bu ürünleri doğru yöntemler ile kullanarak evde sağlığınıza kavuşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri