Bedensel yeteneklerini ve gücünü artırmak isteyenler, zihnin ve bakış açısını güçlendirmek isteyen kişilerin kolaylıkla yapabileceği bir savunma sanatıdır. Yaş sınırlaması yoktur.
Karate Müsabakalarına Sarı kuşaktan başlamak üzere 7 yaşından yukarı sporcular lisans ve kimlik kartlarını ibraz etmek kaydıyla katılabilirler.
Karate ve Tekvando : Karate ve tekvando temel hareketleri öğrenmek için ideal yaşlar 6 - 7 yaşları olmakla beraber çocuğun kendi yaş grubunda müsabakalara katılabilmesi için 8 yaş ve sonrası olması gerekmektedir.
Sporcular, çeşitli spor malzeme üreticisi markanın üretmiş olduğu karate ve kempo malzemeleri arasından kendileri için uygun alternatiflerde karar kılabiliyor. Karate ve kempo dövüş sporlarını yapabilmek için herhangi bir cinsiyet, boy ve kilo sınırlaması bulunmuyor.
Kimler Yapabilir? Karate-Do, yaşa ve fiziki yeterliliklere bakılmaksızın, isteyen herkesin yapabileceği bir spor dalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Çocukların 14 yaşından önce ağırlık çalışmalarının zararlı olabileceği konusunda uyarıda bulunan Fizyoterapist Metin İçli, “Sadece ağırlık çalışmaları değil, boks, halter, güreş, karate gibi ağır sporlardan da uzak durulması gerektiğini söyledi.
Karate, çocukların beyin, beden koordinasyonunu arttırır, mücadele yeteneklerini geliştirir, özgüven sahibi birer birey olarak yetişmelerini sağlar.
Karatenin yararları sayısızdır. Fiziksel olarak da karate sayesinde güç, koordinasyon, dayanma gücü, denge ve esnekliği arttırabilir. Düzenli bir egzersiz hem yaşam kalitesini hem de ömrü geliştirebilir. Aynı zamanda insanların daha mutlu ve daha açıkgöz olmasını sağlar.
Karate branşına 6-15 yaş aralığındaki öğrenciler kayıt yaptırabilecektir. Antrenmanlar haftada 2 gün yapılacaktır. Seans süresi 1 saat 15 dakikadır.
Çocukların genç yaşlarda egzersiz yapmaları önemlidir. Bu nedenle 14 yaşından itibaren halter kaldırmaya başlayabilirler.
4 aylık karate kuşak atlama süresi, bu periyotlarda da geçerlidir. Kahverengi kuşaktan siyah kuşağa geçiş ortalama 3 yılda tamamlanır. Dan sistemi ise Kyu derecelendirmesinin tamamlanması ile ortaya çıkar. Deneyimi temsil eden Dan dereceleri 1'den başlayarak 10'a kadar ilerler.
Bu sebeple tekvandoda başarılı olmak isteyen pek çok kişi tekvando kaç yaşında başlanır sorusunun cevabını merak eder. Teknikler daha çabuk öğrenildiği ve fiziksel yetenekler de kolayca gelişebildiği için tekvandoya genellikle 5-6 yaşından itibaren başlanması önerilir.
Okinawa da doğmuş ve Japonya dan tüm dünyaya yayılmıştır. Karate, Okinawa adasında yüzyıllardır çalışılmakla birlikte Japonya ya girmesi 1920'li yıllarda, dünyaya yayılması ise ancak 1950' li yıllarda başlamıştır.
Müsabakalara erkeklerde ve bayanlarda en az kırmızı siyah kuşak derecesine sahip 15 yaş ve üzeri sporcular katılabilecektir.
Zira kilo vermek için yapılması önerilen başka spor dalları bulunmaktadır. Bu spor dalları kişilerin ilgileri ve beklentileri çerçevesinde değişmektedir. Ancak karate hiçbir zaman kilo vermek amacıyla yapılan bir spor dalı olmamıştır.
KARATEKA: Karate calışan kişi.
Karateye yeni başlayanlar Kyu sisteminde beyaz kuşak ile başlamaktadır. Beyaz kuşağı takip eden sarı, turuncu, yeşil, mavi ve kahverengi kuşaklar gelmektedir. Siyah kuşak ise kahverengiden sonra gelinecek en üst seviyedeki renk olmaktadır.
Karate, silahsız savaş sanatı karate-do (空手道:からてどう) için yaygın kullanılan kısaltılmış terim olup Japonca kara (空:から) boş + te (手:て) el + do (道) yol, sanat kelimelerinden oluşmakta ve silahsız elin yolu/sanatı anlamına gelmektedir.
Karate-Do'nun tarihi, yüzlerce yıl öncesinde Çin'e ve Hindistan'a kadar uzanır. Günümüzdekine en yakın formuna Okinawa'da kavuşmuştur. 1922 yılında Gichin Funakoshi tarafından Okinawa'dan Japonya'ya tanıtılmıştır. Fu-nakoshi, günümüz modern Karate'nin kurucusu ve Shotokan ekolünün yaratıcısıdır.
Japon Karatesinin dört büyük temelini Goju-Ryu, Shito-Ryu, Shotokan ve Wado-Ryu stilleri oluşturmaktadır.
Karate-DO, kendi içerisinde geleneksel ve spor karate olarak ikiye ayrılır.
Karate tüm vücut hareketlerinin bir muvazeneye erişmesi (dengelenmesi) ve bu yolla vücut hareketlerinin bir bütün halinde olgunluk meydana getirmesini amaçlar.
Karatenin olimpiyatlarda sürekli yer alabilmesi için çalışma yaptıklarına değinen Espinos, "Karate, uluslararası anlamda çok önemli bir spor dalı.
Karate oluşum itibari ile Japonya'ya ait olmasına rağmen ülkemizin hemen her bölgesinde kendine uygulama alanı bulmuştur. Türkiye de karate savunma sporunun öncülüğü Halil Yüceses ile başlar. 1960 yılında karatenin dünya açılması ile iki yıl sonra da Türkiye'ye giriş yapmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri