Görev çubuğundaki arama kutusuna disk temizleme yazın ve sonuç listesinden Disk Temizleme'yi seçin. Temizlemek istediğiniz istediğiniz sürücüyü ve ardından Tamam'ı seçin. Silinecek dosyalar bölümünde silmek istediğiniz dosya türlerini seçin. Dosya türünün açıklamasını görmek için dosya türünü seçin.
Hiçbir zararı yoktur, sisteminize veya kişisel verilerinize birşey olmaz.
Disk Temizleme Aracı ile Depolama Alanı Açma
C sürücüsüne sağ tıklayarak özellikleri açın. Gelen pencerenin sağ alt kısmında disk temizleme butonunu göreceksiniz. Bu kısma tıklayarak bilgisayarınızda yer alan gereksiz dosyaları kaldırabilir ve geniş alanlara sahip olabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Windows 10 disk temizleme işlemi için “Başlat/ Tüm programlar/ Windows yönetimsel araçlar/ Disk temizleme” adımlarını takip etmeniz gerekir. Ayrıca Windows disk temizleme aracına Windows arama kısmına “disk temizleme” yazarak da ulaşabilirsiniz.
Adım 1: Bilgisayarım'ı açın, C sürücüsüne sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. Adım 2: Disk özellikleri penceresinde "Disk Temizleme" düğmesini tıklayın. Adım 3: Silmek istediğiniz geçici dosyaları, günlük dosyaları, Geri Dönüşüm Kutusu'nu ve diğer gereksiz dosyaları seçin ve "Tamam" ı tıklayın.
Disk sürücünüzdeki gereksiz dosyaları silmek, yeni bellek takarak bellek kapasitesini yükseltmek, cihazınızda donanımsal ve yazılımsal temizlik gibi işlemler ile bilgisayarınızı eskisi kadar hızlı hale getirebilirsiniz.
Disk Temizleme Windows'ta yüklü olan bir özelliktir ve bilgisayarındaki gereksiz dosyaları silmeni sağlar. Silmek istediğin dosyaları belirle. Geçici dosyalar, günlük dosyaları, geri dönüşüm kutusundaki dosyalar ve diğer önemsiz dosyaları silmek isteyeceksindir.
Eski Dosyaları Sıkıştır - Windows, bir süredir kullanmadığınız dosyaları sıkıştırabilir. Dosyaların sıkıştırılması disk alanından tasarruf etmenizi sağlarken bunları kullanmanızı sağlar. Hiçbir dosya silinmez.
Adım #1: Arama çubuğunda Windows Yönetimsel Araçları aratın ve açın. Adım #2: Açılan menüde Disk Temizleme uygulamasını çalıştırın. Adım #3: Listeden temizlemek istediklerinizi işaretleyin ve Tamam butonuna basın.
Disk Temizleme aracı, diskleri tarar, gereksiz dosyaları bulur ve yer açmak ve bilgisayarın daha hızlı çalışmasını sağlamak için bunların kaldırılmasına yardımcı olur.
Sabit disklerin 4500, 5400, 7200 veya 10.000 d/d ile çalışma sırasında alacağı şok darbeler (genelde 3G üzeri) okuma kolunun disk üzerine temasına sebep olurlar ve bu sektörlerdeki mekanik darbeler sonucu (bad sectors) oluşan okunamaz sektörler, bilgilerin ebediyen kaybolmaları sebep verir.
Kullanıcıların en fazla karşılaştığı uyarılar arasında yer alan bu uyarı, kullanmakta olduğunuz cihazın işletim sisteminin de yüklü olduğu depolama aygıtının boş alanının kalmaması durumunda ortaya çıkan bir uyarıdır.
SSD'nizi temizlemek için, öncelikle işletim sisteminizin dahili araçlarını kullanabilirsiniz. Windows'ta, Disk Temizleme aracı, gereksiz dosyaları silmek ve SSD'nizi temizlemek için kullanabileceğiniz bir araçtır.
Var olan bir bölümü (birimi) biçimlendirmek için
Ardından Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar seçeneğini seçerek Bilgisayar Yönetimi öğesine çift tıklayın. Sol bölmede Depolama altında Disk Yönetimi öğesini seçin. Biçimlendirmek istediğiniz birime sağ tıklayıp Biçimlendir seçeneğini seçin.
Microsoft Destek Forumu'na hoş geldiniz. Çalıştır'ı açın msconfig yazın. Önyükleme kısmında kullanımda olmayan Windows'a tıklayarak Sil tuşuna basın. Daha sonra uygula butonuna basıp kapatabilirsiniz.
Klasöre sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Konum sekmesine tıklayın. Taşı'yı tıklatın. Uygula'ya tıklayın.
1980'lerin sonlarında çoğu PC'de sabit disklerin standart hale gelmesi ile beraber, ilk iki harfin de floppy diskler için kullanılmasından dolayı, mantıklı olarak üçüncü depolama birimi "C" olarak adlandırıldı.
Eğer bir bilgisayarda ikiden fazla disket sürücüsü bulunuyorsa sabit disk sürücüsü 'D:' veya 'E:' olarak adlandırılıyordu. DOS 5.0 ile beraber 'C:' harfi fiziksel sabit diske tanımlandırıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri