Diş eti iltihabına ne iyi gelir evde çözüm için tuzlu su ile gargara, karbonat kullanımı ya da aloe vera jeli yöntemini tercih edebilirsiniz.
Her denemede yeni bir karbonatlı su yapmanız önerilir. Karbonat diş çevresinde oluşan iltihabı ve ağrıyı yok edecektir. Bebeklerde diş eti apsesine ne iyi gelir diye düşünüyorsanız temiz bir tülbenti karbonatlı suya batırıp şişen diş etini dikkatli şekilde temizleyebilirsiniz.
Karbonat, diş etlerinizin şişmesine engel olur ve antibakteriyel özelliği sayesinde diş etindeki bakterileri öldürür. Karbonat, diş etlerinin iltihaplanmasını engellediği için şişliğin de inmesini sağlar. Karbonat uygulaması, ağız temizliğini sağladığından dolayı ağız kokusu oluşumlarını engeller.
Tuzlu su: Diş eti iltihabına karşı tuzlu suyla gargara da uygulanabilir. Ancak ağızda yaralar varsa, tuzlu su bu yaralara zarar verebileceği için uzmana danışılmasında fayda var. Zerdeçal: Zerdeçal ve az miktarda suyu karıştırıp diş etlerinize masaj yaparak uygulayın.
İlgili 22 soru bulundu
Günde en az iki kez üç dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın, diş ipi kullanın ve ağız gargarası ile gargara yapın. Sıcak Tuzlu Su Gargarası Yapın: Sıcak tuzlu su da diş eti iltihabına iyi gelecektir. Bir çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya ekleyin ve bu karışımı kullanarak diş etlerinizi günlük olarak gargara yapın.
Diş iltihabına iyi gelen bitkiler çeşitlidir. Bunlar genelde halk arasında doğal antibiyotik olarak anılan sarımsak, zerdeçal ve elma sirkesi gibi bitkilerdir. Çünkü diş iltihabı ancak antibiyotik kullanımıyla geçer. Diş iltihabına iyi gelen çaylar arasında papatya en önemli sıradadır.
İki dakikayı geçmeyecek kadar bir süre dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra ağzınızı iyice çalkalayın. Bu uygulamadaki asit ve karbonat çok dikkatli kullanılmalı ve dişlerde kontrolsüz aşınmalara ve hassasiyetlere sebebiyet verilmemelidir. Kullanım sıklığında diş yapınız ve hekiminizin önerileri çok önemlidir.
Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir.
Nar suyu: Diş etinde şişme yaşanıyorsa ve ağrıyorsa nar suyu İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilmiş bir tedavi şeklidir. Nar suyu ile gargara yapabilirsiniz.
Diş eti şişmesine çözüm olarak kaynak iltihaplanma ve hijyen problemi ise derinden temizlik sağlayan tuz, karbonat ve sirke karışımını deneyebilirsiniz. Tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yapmak, ağız içindeki bakterileri yok eder ve diş ağrısını azaltır.
Oluştuğu bölgeye göre değişmekle birlikte, diş eti iltihabı genellikle ağız hareketleri ve yemek yeme esnasında zorluk ve ağrıya neden olur. Çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşir ve ağız hijyeninin tam olarak sağlanması dışında herhangi bir tedavi gerektirmez.
Bir fincan soğuk suyun içine bir yemek kaşığı tuz karıştırın. Sabah akşam 2 kez gargara yapın, iltihap kuruyabilir. 6- ılındıktan sonra gargara olarak kullanabilirsiniz. Papatya çayı gibi, ekinezya da rahatlatacaktır.
Diş eti iltihabına evde ne iyi gelir sorusu; tuzlu su, karbonat, aloe vera jeli, ve yeşil çay olarak cevaplandırılabilir. Bu ürünleri doğru yöntemler ile kullanarak evde sağlığınıza kavuşabilirsiniz.
En sık kullanılan doğal diş beyazlatma yöntemi limonun karbonatla karıştırılarak dişlere uygulanmasıdır. Karbonata limon sıkılır karıştırıldıktan sonra diş fırçasına sürülür ve dişler fırçalanır. Ardından ağız iyice çalkalanarak karışım temizlenir. Bu karışımda limon yerine elma sirkesi de kullanılabilir.
İlki, yine 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyip bu suyla bol bol gargara yapmak. İkincisi ise karbonatı ağrıyan bölgenin üzerine bir çay kaşığı yardımıyla güzelce koymak ve mümkün olduğunca yutmamaya çalışarak bir süre bu şekilde beklemek. Ardından ağzınızı bol suyla güzelce durulayabilirsiniz.
Dişlerinizi genellikle iki şekilde beyazlatabilirsiniz: ya peroksitlerle dişleri beyazlatarak ya da lekeleri çıkarmak için bir aşındırıcı kullanarak. Karbonat, dişlerinizin mine olarak bilinen sert dış tabakasına sürüldüğünde lekelerin çıkarılmasına yardımcı olabilen bir aşındırıcıdır.
Eğer diş fırçası üzerindeki macuna bir tutam karbonat eklerseniz bu keskin tadı değiştirebilirsiniz. Ayrıca macun ve karbonat ile dişlerinizde oluşan bakteriler daha net bir şekilde temizlenir. Ağız içindeki kokuya ve sigara izlerine son vermek için harika bir yöntem olarak aklınızda kalabilir.
Karbonat diş ağrısı için en sık kullanılan maddelerden bir tanesidir. 1 tatlı kaşığı karbonatı bir bardak su ile karıştırarak 30 saniye boyunca ağzınızı çalkalayabilirsiniz. Sarımsakta bulunan sülfür bileşenleri ağrınızın hafiflemesine yardımcı olur.
Genel olarak, kabartma tozu, pek çok ev sorununun çözülmesine yardımcı olurken, ucuz ve ekonomiktirde. Ayrıca uzun yıllardır dişlerinizi fırçalamak ve temizlemek için karbonatın güvenli olduğu söylenmektedir.
İngiliz karbonatının kullanım alanlarında birçok faydaları bulunmaktadır. İngiliz karbonatının faydaları; Diş eti sorunlarında kullanılır. Antiseptik mikrop öldürücü bir etkisi bulunmaktadır.
Karbonat, diş macunları içerisinde de bulunan temizleyici ve beyazlatıcı etkisi olan bir maddedir. Bu nedenle evde karbonat ile diş taşı temizliği oldukça etkili bir yöntemdir.
Diş kökü iltihabı tedavisi, uzman diş hekimin iltihaplanmaya neden olan durumu belirlemesi ve enfeksiyonu durdurabilmek için antibiyotik tedavisine başlamasıyla gerçekleştirilir. Bazı durumlarda iltihaplanma ilerlemiş olabilir. Bu durumda ise iltihaplı dokulara doğrudan iğne yardımıyla antibiyotik verilir.
Elma sirkesi: Elma sirkesi tükürük akışını uyarır, iltihap önleyici ve antibakteriyel etkiye sahiptir. İki yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırıp dişlerinizi fırçalamadan yarım saat önce bu suyla gargara yapın. Masaj: Diş etleriniz kanasa bile diş hekimleri diş fırçasıyla masaj yapmanızı önerir.
Soğuk kompres, diş enfeksiyonunun neden olduğu ağrı ve iltihaptan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bir buz paketi kullanın veya birkaç buz küpü alın ve bir havluya sarın. 15 dakika boyunca şişmiş bölgeye kompresi yerleştirin ve kapatın. Bu yöntemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri