Beyaz Kıyafetlerin Rengini Korumak İçin Bu duruma önlem almak için ne yapılır diye soranlara birkaç önemli teknikten bahsedeceğiz: Beyaz tişört ve kumaşları yıkarken karbonatlı yıkama yapabilirsin. Karbonatı kıyafetlerin üzerine döküp uygun beyaz yıkama modunu açabilirsin.
Karbonatı kıyafetlerin üzerine döküp uygun beyaz yıkama modunu açabilirsin.
Renkli giysiler genellikle 30-40 derecede ve ılık/soğuk suda yıkanabilir. Çamaşır makinesine, gruplara ayırdığınız giysileri yerleştirin ve tamburda hijyenik yıkama için gerekli boşluğun kaldığından emin olun. Makinenizin deterjan gözüne mis kokulu Rinso Limon ve Karbonat Toz Deterjan ekleyin.
Karbonat, sararan kıyafetleri beyazlatmak için uygulayabileceğiniz ilk yöntemdir. Bu yöntem için, sararan bölgenin üzerini kapatacak şekilde karbonatla kaplayın. Üzerine biraz limon sıkın ve 10 dakika bekleyin. Bölgede köpürmeler oluşacaktır.
1) Karbonatlı Temizlik
Karbonat içeriğindeki doğal malzemeler sayesinde bebeklerin kıyafetleri için rahatlıkla kullanılabilir. Ürünleri beyazlatmak için şu yöntemleri deneyebilirsiniz: Kıyafetteki sararmış bölgeyi kapatacak kadar karbonat dökün. Karbonatın üzerine biraz limon sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin.
İlgili 43 soru bulundu
Çamaşır makinesinde karbonatı güvenle kullanabilirsiniz. Karbonat mükemmel bir koku gidericidir. Bu anlamda özellikle kokmuş giysiler ve spor kıyafetlerini yıkarken deterjan gözüne bir ölçek Pureal Karbonat ekleyebilirsiniz. Ayrıca karbonat çamaşır deterjanının etkisini de güçlendirir.
Kabartma tozu ve karbonat, beyazlardaki lekeler nasıl çıkar sorusunun en etkili cevaplarından biridir.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Karbonat: Çamaşır makinesinin içindeki kötü kokuları gidermek için karbonat kullanabilirsiniz. Bir çorba kaşığı karbonatı makinenin boş olan tamburuna dökün ve normal programda yıkayın. Limon: Çamaşır makinesinin içindeki kireçleri çıkarmak için limon kullanabilirsiniz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra makinenin iç kısmına boşaltın. Dilerseniz deterjan bölümüne de ekleyebilirsiniz.
Deterjan ve sabun sanayisinde sodyum karbonat, doğal temizlik maddesi olarak tercih edilir. Çamaşır sodası yapımının olmazsa olmazlarından biri de sodyum karbonattır.
Kimyasal adı sodyum karbonat olarak bilinen çamaşır sodası doğal temizlik ürünleri arasında yer almaktadır. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Renk açmak için: Yukarıda da belirttiğimiz gibi karbonat doğal bir renk açıcıdır. Renk açıcı karbonat spreyi için ihtiyacınız olan malzemeler 1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı deniz tuzu.
Klasik Kumaş Boyalarında, renk açmak için beyaz kullanılırsa renk özelliğini kaybedebilir. Pastele dönmeyecek şekilde rengi açılmak istendiğinde 100-A renk açıcı kullanılmalıdır. Uygulama yapılacak kumaşın önceden yıkanıp kurutulması önerilir. Boyama sırasında yumuşak uçlu bir fırça tercih edilmelidir.
Kokusuz, yeşil toz haldedir.
Klorlu ağartıcı kullanımını tamamen atlamayı tercih ediyorsanız, karbonat yıkamada giysileri beyazlatmak için iyi bir alternatiftir. Beyaz ve açık renkli giysileri, çarşaf ve havlu gibi ev eşyalarını beyazlatmak için yıkamada 1/2 fincan karbonat kullanabilirsiniz.
İngiliz karbonatı, NaHC03 formülüne sahip kimyasal bir bileşiktir. İngiliz karbonatı ve normal karbonat arasındaki fark İngiliz karbonatında daha fazla alkali bulunmasıdır.
Karbonat maskesi cilt lekeleri için de birçok kişinin denediği bir uygulamadır, farklı tarifleri siz de deneyebilirsiniz. Doğal beyazlatıcı özelliğe sahip limon ve karbonat kullanılarak hazırlanan karbonatlı limon maskesi, güneş, sivilce ya da başka bir nedenle ortaya çıkan cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur.
Renginin daha beyaz olmasını istediğiniz çamaşırınızı sıcak suyun içine atın ve suya yarım limonun suyunu sıkarak ekleyin. Bu şekilde bir saat bekleyen iç çamaşırı rengi açılacaktır. Makinenin içine yarım bardak sirke ekleyerek de benzer sonuçları alabilirsiniz.
Bir büyük yanılgı olan beyazların sıcak suda yıkanmasına son vermelisiniz. Aksine sıcak yerine soğuk su kullanmanız gerekir. Soğuk su, kumaşlara farklı şekilde işler ve beyaz rengi korumanızı sağlar. Aynı zamanda düşük sıcaklıkta yıkama yapmak beyazlarla birlikte doğaya ve bütçene de faydalıdır.
Kuru ve hassas ciltlere uygun karbonat maskesi tarifi
Tüm malzemeler birbiriyle karıştıktan sonra yine parmak uçlarınızla hafif hafif ovalayarak cildinize uygulayın. 20-30 dakika kadar bekletip güzelce durulayın.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
C vitamini bakımından güçlü olan karbonat ve limon karışımı bağırsak mide gibi sindirim sistemini temizler. Sinek ve böcek sokmalarından sonra karbonat limon kullanıldığında yine tüm bakteriler yok oluyor. Koltuk ve halılardaki çay kahve lekeleri tertemiz yapar. Beyaz kıyafetlerdeki ter lekeleri sarı lekeleri yok eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri