Güneş lekelerini azaltıcı etkiye sahip olan karbonat maskesi, hem doğal hem ucuz ve oldukça etkili bir maskedir. Cildi rahatlatmasının yanı sıra ciltte oluşan koyu lekelerin solmasını sağlar. Cildi yumuşatıcı etkiye sahip olan karbonat, antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki mikroorganizmalardan kurtulmayı sağlar.
Karbonat evinizde, cildinizde ve temizlik amaçlı kullandığınız alanlarda güvenle kullanabileceğiniz bir üründür. Karbonat kullanımı sonucunda herhangi bir toksik etkisi yoktur.
Cilt beyazlatma özelliği bulunan karbonat aynı zamanda lekelerin yavaşça açılmasını sağlar. Çoğu zaman yanlış ürün kullanımı, hava değişimi, güneş ışınları gibi farklı etkenlerde ortaya çıkan lekeleri düzenli karbonat maskesi ile yok edebilirsiniz.
Bir kabın içerisine karbonat, limon suyu, zeytin yağı ve yoğurt eklenir. Hazırlanan bu yoğurt karbonat maskesi yüze iyice uygulanır. Bu maske yüzde yaklaşık 5 dakika bekletilir. Yüzde kuruyan bu maske soğuk su ile iyice ovalayarak çıkarılır.
Karbonat maskesi, peeling etkisi göstererek cildinizdeki ölü derilerin temizlenmesini sağlıyor. Pütürlü yapısı sayesinde maskeyi uygularken kan dolaşımınızın hızlanmasını sağlıyor, bu sayede cilde canlılık katıyor.
İlgili 32 soru bulundu
Göz altı morlukları karbonat ve su ile kolayca hazırlayabileceğiniz bir karışım ile azaltılabilir. Her gün, bir pamuk yardımıyla uygulayacağınız karbonat maskesini göz çevrenizde 10-15 dakika bekletmeniz yeterlidir.
Limonlu karbonat karışımı cildi ölü hücrelerden arındırır, ayrıca cilt tonunu açar.Limonlu karbonat maskesini hazırlamak için karbonatı, esmer şekeri ve limonu iyice karıştırın. Doğal kürü ıslak cildinize uygulayın. 15 dakika boyunca beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
LİMON, LİMON SUYU VE KARBONAT KARIŞIMI
Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur. Karbonatlı limon suyu, yüksek alkali oranına sahip olduğu için zayıflamada ve yağ yakmada çok etkilidir.
Doğal peeling etkisi oluşturan bu karışımın en önemli özelliği ise cilt lekelerine birebir olması. Çillerin bile rengini açan zamanla yok olmasını sağlayan yoğurt ve karbonat karışımı güneş lekelerine de uygulayabilirsiniz.
Karbonat olarak da bilinen soda dibi tutmuş tencerelerden kirli fırına, lavabo kenarlarındaki lekelerden halı ve kilimlere kadar pek çok şeyin kolayca temizlenmesine yardımcı oluyor ve kimyasalları daha az kullanmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
Gül Suyu | Evde doğal yöntemlerle cilt beyazlatma
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Cilt gözeneklerini temizler ve cilt için gerekli nemlendirmeyi yapar. Ayrıca ciltteki lekelenmeleri de yine karbonat ile geçirebilirsiniz. Ciltte sadece lekelenme değil ayrıca yara izlerini de karbonat geçirmektedir. Karbonat ayrıca cildi sıkılaştırıcı özelliğe sahiptir.
Lekeli yere karbonat döküp üzerine yarım limon koyarak beklettiğinde lekenin yumuşadığını gözlemleyebilirsin. Limon küf lekesi olan giysiden leke çıkarmanda da yardımına koşabilecek bir ürün, lekenin olduğu yere uygulayacağın bir limonun etkisi uygulama ardından tuzla ovalandıktan sonra hızlıca görülecektir.
2) Karbonat Su Maskesi
Hazırlanan karışım yüze sürülerek kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra ılık su ile yıkanır. Bu maske haftada 1 gün uygulanır.
* Akne ve sivilceleri yok eder. Aynı zamanda iyileştirir. * Cilt lekelerini ve yara izlerini ortadan kaldırır. * Gözenekleri derinlemesine temizler ve sıkılaştırır.
Maden suyu gibi karbonatlı su da tamamen organik bir içecektir ve mide şikayetlerinin dakikalar içerisinde geçmesini sağlar. Tıpkı maden suyunda olduğu gibi karbonatlı suyun da bir anda ve büyük yudumlarla içilmemesine dikkat edilmelidir.
1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 1 çay kaşığı kadar bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğun kıvama gelen maskenizi boyun ve yüzünüzün her yerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Lekeleri Yok Eder
Cildinizde ufak tefek lekelerden şikâyetçiyseniz onlardan kurtulmak için bir de maden suyundan yararlanmayı deneyin. Maden suyunun renk açıcı, leke giderici özellikleri sayesinde cildinizdeki lekelerden kurtulabilir kusursuz bir görünüm elde edebilirsiniz.
Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde. İkisi karıştırıldığında birbirlerini etkisiz hale getiriyorlar. Hiçbir işe yaramayan bu karışımı kapalı bir kapta karıştırırsanız patlamaya neden olabilir.
- Karbonat doğru şekilde kullanıldığında bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. - Karbonat kemik ve kas sisteminde oluşan ödemi önlemeye yardımcı olur. - Karbonatlı su hücrelerin deforme olmasını önleyerek kanser oluşumunu azaltmaktadır. - Karbonat ile diş fırçalandığında diş yüzeyindeki tartarlar da yok olur.
Kühne doğal beyaz sirke, çok amaçlı kullanıma uygundur. Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Cilt Temizliği: İngiliz karbonatı, hafif bir peeling etkisi yaratarak cilt yüzeyindeki ölü hücreleri ve kirleri temizlemeye yardımcı olabilir. Daha parlak ve pürüzsüz bir cilt için etkili ve faydalıdır. Akne Kontrolü: İngiliz karbonatı, fazla yağı emebilir ve cilt gözeneklerini temizleyebilir.
Yine düzenli kullanımda etkisini gösteren bir başka nokta ise lekeler ve cilt beyazlatma işlemi. Güneş lekelerine iyi geldiği bilinen elma sirkesi, cildi beyazlatmada da gösterdiği üstün performans ile kalpleri fethediyor.
İki tatlı kaşığı karbonat içerisine yine iki yemek kaşığı kadar su ekleyin ve iyice karıştırın. Macun kıvamına geldiğinde ise cildinize direk uygulayın ve uygulama esnasında masaj yapın. Böylece peeling etkisi yaratacaktır. 20 dakika sonra soğuk suyla durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri