Yarım çay kaşığı karbonatı 1 bardak suda iyice karıştırdıktan sonra bu suyu içebilirsiniz. Midenizde sağladığı rahatlamayı kısa sürede göreceksiniz. Karbonatın en sık kullanım şekli suyla karıştırılarak kullanma yöntemidir.
Karbonatlı suyu sabahları aç karnına bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek tüketebilirsiniz. Günde en fazla 2 kez içmeniz tavsiye edilir.
İçme suyunuzu alkali hale getirmek için 1 litre suya, 1 çay kaşığı silme karbonat ekleyip iyice karıştırın. Karbonat eridikten sonra tüketebilirsiniz.
Karbonatlı su hazırlarken; 2 lt suya ,1 çay kaşığı eczaneden alınmış karbonat eklenir, karışım birkaç saat bekletilir ve içilir. Bazik su elde etmenin bir diğer yolu ise; pH malzemenin damla ile suya eklenmesidir.
1 paket karbonat 1 paket kabartma tozuyla aynı etkiyi yaratmaz. O tariflerin içerisine 1,5 - 2 çay kaşığı kadar karbonat ilave edip, üzerine birkaç damla limon suyu ilave ederek etkisini ortaya çıkarın. Karbonatla yapılan kekler daha yoğun kıvamlı, poğaçalar daha tok, kurabiyeler ise daha dayanıklı olacaktır.
İlgili 18 soru bulundu
İçeriğinde sodyum ve karbon bulunan karbonat, genellikle su ile birlikte içilmektedir. Aynı zamanda gargara da yapılabilen karbonat, diş eti kanamalarını durdurur ve ağız içi yaralarının çok daha kısa sürede geçmesini sağlar. Karbonatlı su içmek, başta gastrit ve ülser olmak üzere birçok mide hastalığına da iyi gelir.
Karbonatlı Su, mide asit miktarını düşürdüğü gibi idrardaki asit seviyesini indirerek, vücudun herhangi bir zarar görmesine engellemektedir. Gece yatmadan yarım saat önce Karbonatlı Su içmek, özellikle uyku döneminde bozulan pH değerlerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır.
Mide asit düzeyini dengeleyici bir özelliği olan karbonat, mide yanması, ülser gibi mide problemlerine karşı oldukça etkili bir malzemedir. Yarım çay kaşığı karbonatı 1 bardak suda iyice karıştırdıktan sonra bu suyu içebilirsiniz. Midenizde sağladığı rahatlamayı kısa sürede göreceksiniz.
Karbonatlı Su, mide asit miktarını düşürdüğü gibi idrardaki asit seviyesini indirerek, vücudun herhangi bir zarar görmesine engel olabiliyor. Karbonatlı Su, kronik rahatsızlığı bulunan ve buna yönelik sağlıklarını korumak zorunda kalanlarında kullanabileceği bir tür karışımdır.
Karbonatlı su, ağız sağlığında da sık sık kullanılır. Dişlerde oluşan sarılıkların giderilmesinde, ağız kokularının giderilmesinde, nedeni anlaşılamayan boğaz ağrılarının hafiflemesinde, aft gibi ağız yaralarının iyileştirilmesinde de karbonatlı suyun kullanıldığı görülür.
Karbonatlı su faydalarından tam olarak yararlanabilmeniz için aç karnına tüketmeniz öneriliyor.
Karbonatlı su da, suyun pH değerini yükselterek, suyun alkali olmasını sağlar. Özellikle et ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen bireylerde, vücutta asit birikmesi meydana gelir. Karbonatlı su ile zayıflama kürü, vücütta biriken asitlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.
4. Cildinizi yenileyecek tek şeyin karbonat olması çok güzel değil mi? Yüz için olan birçok peeling'in ana maddesi karbonattır. Bunun nedeni ise hem bakteri öldürücü yapıya sahip olması hem de suda kolay erimemesidir.
Cilt ve vücut için genelde karbonat tüketimi son derece güvenlidir ve herhangi bir toksik etkisine rastlanmamıştır. Ancak karbonatın besin olarak tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır. Çok fazla karbonat tüketimi vücudun asit-baz dengesini bozarak bulantı, kusma ve karın ağrısına neden olabilir.
En eski tedavi yöntemlerinden biri olan karbonatlı su vücudu çeşitli hastalıklara karşı bir kalkan gibi koruyor. Özellikle bu suyu aç karnına içtiğinizde faydaları katlanarak artıyor. Rahatsızlık verici birçok problemin üstesinden gelen karbonat, vücudun pH seviyesini düzenler.
Tüketilmeye uygun bir maddedir. Tüketildiği durumda herhangi bir zararı dokunmamaktadır.
Saymakla bitmeyen her derde devam olan karbonatın sayısız faydası vardır. İşe karbonatın faydaları; Mide yanması ve reflü gibi şikayetlerin azaltılmasında karbonat oldukça faydalıdır. Mide ekşimesi sorununun çözümünde kullanılan karbonat aynı zamanda midedeki asidin nötr hale gelmesine yardımcı olur.
1/4 çay kaşığı karbonatı bir bardak suda çözdürün ve için. Kullandığınız ilaç varsa en az 2 saat sonra ya da önce almanız gerektiğini unutmayın.
Karbonatlı su, vücudun asit dengesini sağlar, alkali baz dengesi ile metabolizmayı hızlandırır. Kilo vermeye yardımcı olur. Vücudu toksinlerden, zararlı maddelerden arındırır. Uzun süre tokluk hissi sağlar.
Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre her gün karbonat içmek zamanla iltihaplanmaları azaltmaya yardımcı oluyor. Vücudunuzdaki kronik iltihaplanmaları karbonat içerek azaltmak bu hastalıklara yakalanma olasılığınızı da azaltır.
Öğr. Üyesi Bölek, "Meyve ve sebzelerin temizlenmesinde karbonatlı su tercih edilmelidir. Sirkeli su mikroorganizma yükünü azaltmada etkili olmasına rağmen tarım ilacı kalıntılarını temizleyememektedir." dedi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Dr.
Karbonatlı veya tuzlu gargara yapmalısınız
Boğaz ağrısına ne iyi gelir, karbonatlı veya tuzlu gargara yapmak hem sizi ağız enfeksiyonlarından korur hem de boğazınızı önemli ölçüde rahatlatır.
Normalde sağlıklı bir bireyin günlük alması gereken kalori miktarı 1500/2000 kalori arasıdır bu şekilde 1 ayda 20 kilo vermeyi mümkün kılmak için günlük almanız gereken kalori miktarı 500/700 kaloriye düşürülerek hedeflenen kiloyu vermeniz mümkün olur.
Karbonat ve limon suyu sayesinde hazımsızlık, aşırı şişkinlik, kramp ve mide ekşimesi semptomları ortadan kaybolur. Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur.
İngiliz karbonatı zayıflama amacıyla kullanılacaksa; Bir litre suyun içine 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı konularak karıştırılmalıdır. Hazırlanan bu su, gün içinde tüketilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri