İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diş Hekimi Dr. Öğr Üyesi Özge Gürbüz, 'Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir. ' ifadelerini kullandı.
Karbonat içerisine birkaç damla limon suyu ekleyerek diş fırçalama yönteminin oldukça yaygın bir şekilde tercih edildiğini belirtelim. Ancak bu yöntem son derece sakıncalıdır.
Neyse ki, Amerikan Diş Hekimleri Birliği Dergisine göre, karbonat içeren diş macunları dişleri beyazlatmak için etkili ve güvenlidir. Daha da güzeli, karbonat birçok alternatiften daha az aşındırıcıdır ve dişlerinizin dentin yapısıyla sertlik bakımından benzerdir.
Çünkü asit oranı yüksek kola, meyve suyu, limon gibi yiyecekler diş minesi üzerinde asit saldırısına neden olur. Bu da diş mine tabakasını yumuşatır. Bu durumda eğer hemen fırçalama yaparsak yumuşayan mine tabakasında aşınmalar olur. Diş minesi zamanla incelir ve dişte hassasiyet başlar.
Eğer diş fırçası üzerindeki macuna bir tutam karbonat eklerseniz bu keskin tadı değiştirebilirsiniz. Ayrıca macun ve karbonat ile dişlerinizde oluşan bakteriler daha net bir şekilde temizlenir. Ağız içindeki kokuya ve sigara izlerine son vermek için harika bir yöntem olarak aklınızda kalabilir.
İlgili 18 soru bulundu
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
En sık kullanılan doğal diş beyazlatma yöntemi limonun karbonatla karıştırılarak dişlere uygulanmasıdır. Karbonata limon sıkılır karıştırıldıktan sonra diş fırçasına sürülür ve dişler fırçalanır. Ardından ağız iyice çalkalanarak karışım temizlenir. Bu karışımda limon yerine elma sirkesi de kullanılabilir.
Kabartma tozu diş teline zarar ver mi? Sorusuna yanıt vermek istiyoruz. Kabartma tozu diş bakımında çok fazla kullanılan bir ürün olsa da aslında çok yanlış bir üründür. Özellikle diş teli kullanan birisi kabartma tozu kullanır ise diş minesinin zarar görmesine, aşınmasına neden olabilir.
Her gün en az sabah ve akşam olmak üzere iki kez fırçalamak, dişlerimizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu bakım aynı zamanda dişlerimizin beyaz kalması için de gereklidir. Bunun dışında dişlerimizi korumak için yemek sonrasında süt içebiliriz.
Karbonat, diş etlerinizin şişmesine engel olur ve antibakteriyel özelliği sayesinde diş etindeki bakterileri öldürür. Karbonat, diş etlerinin iltihaplanmasını engellediği için şişliğin de inmesini sağlar. Karbonat uygulaması, ağız temizliğini sağladığından dolayı ağız kokusu oluşumlarını engeller.
Dişlerinizi temizlemede en etkili yöntem diş fırçalamaktır. Her yaşta yapılması gereken bu bakım işlemi dişlerinizin sağlığını şekillendirecek önemli adımlardan bir tanesidir. Günde en az 2 kere, nazik hareketlerle dişlerinizi fırçalamak uzun vadede ağız ve diş sağlığı için değerli bir bakımdır.
LİMON, LİMON SUYU VE KARBONAT KARIŞIMI
Karbonat ve limon suyu sayesinde hazımsızlık, aşırı şişkinlik, kramp ve mide ekşimesi semptomları ortadan kaybolur. Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur.
Diş fırçalamak bu diş boyayan gıdaların dişlerden uzaklaşmasını sağlar. Düzenli diş fırçalama dişlerin pırıl pırıl olmasını sağlar. Dış, iç, çiğneyici ve diş arası yüzeyler iyice fırçalanmalıdır.
Karbonat, Tuz ve Sirke Karışımıyla Diş Beyazlatma. Karbonatın ve tuzun dişleri beyazlatmada kullanılan yöntemler olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Sirke ise dişlerde oluşan lekelerin temizlenmesi yardımcı olmaktadır.
Evde diş taşı temizliği karbonat ile mümkündür. Karbonat, diş macunları içerisinde de bulunan temizleyici ve beyazlatıcı etkisi olan bir maddedir. Bu nedenle evde karbonat ile diş taşı temizliği oldukça etkili bir yöntemdir.
Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
Dişlerinizi her gün en az 2 defa fırçalamanız diş yüzeyinde yemek artıklarının birikip plağa dönüşmesini engeller. Elbette dişlerinizi fırçalamak daha beyaz bir görünüm oluşmasını sağlayacaktır.
1 çay kaşığı karbonat ile yarım limon suyunu karıştırın. Daha sonra üzerine 2 damla zeytinyağı ilave edin. Bu şekilde de bir müddet karıştırdıktan sonra dişlerinize bu karışımı sürün. Belirli bir süre bu şekilde dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişteki sarı lekeler ortadan kalkacaktır.
Asitli içecek ve gıdalar hiçbir şekilde tedavi boyunca tüketilmemelidir. Asitli gıdalar özellikle braket ve band'lı dişlerde bu yapıların dişlerle birleşme yerlerinde renk değişikliklerine neden olmaktadır. Bu renk değişiklileri aslında çürük başlangıçlarıdırlar ve bu nedenle tedavi sonrasında temizlenemezler.
Son zamanlarda özellikle zayıflamak için bol bol tüketilen limonlu su diş için bir kabustur. Limonun asitli yapısından dolayı diş minesine zarar verdiği için hem dişlerde çürümeye hem de diş tabakasının altında kalan sarı tabakanın ortaya çıkmasına neden oluyor.
Genel olarak, kabartma tozu, pek çok ev sorununun çözülmesine yardımcı olurken, ucuz ve ekonomiktirde. Ayrıca uzun yıllardır dişlerinizi fırçalamak ve temizlemek için karbonatın güvenli olduğu söylenmektedir.
KARBONAT VE LİMON İLE DİŞ BEYAZLATAN TARİF
Dilerseniz fırçanızı yalnızca karbonata batırarak dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Dişlerinizi fırçalarken dişlerinize zarar vermeden yukarı, aşağı fırçalamalısınız. Daha sonra dişlerinizi su ile çalkalayın. 10 gün boyunca bu uygulamaya günde bir defa devam edin.
KARBONAT VE LİMONLA DİŞ BEYAZLATILMAZ!
Son zamanlarda moda olan aktif karbon ile diş beyazlatma işlemi ise kesinlikle kömürle beyazlatma olarak algılanmamalıdır. Kömür elde edildiği kaynağa bağlı olarak çok zehirli bir maddedir ve ağız mukozasından emilimi ile vücutta olumsuz sonuçlara sebep olabilir.
Bir bardağa 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Macun kıvamına gelen karışıma diş fırçası batırılarak dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez yapılan uygulama dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri