Bekleyen maske özelliğini kaybederek beklenilen etkiyi gösteremeyebilir. Maske uygulandıktan sonra en fazla 15-20 dakika bekletilmesi yeterlidir. Daha uzun süre bekletilmesi ciltte tahrişlere neden olabilir.
Maske yüzünüzde 20 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü soğuk suyla maskeden arındırabilirsiniz. Karbonat maskesi düzenli kullanımda çok kısa bir süre içerisinde etkisini gösterecektir. Haftada 3 gün bu şekilde maske uygulaması yapabilirsiniz.
Karbonatın en önemli faydaların birisi olarak cilt gözeneklerini temizlemesi görülür. Cilt gözeneklerini temizler ve cilt için gerekli nemlendirmeyi yapar. Ayrıca ciltteki lekelenmeleri de yine karbonat ile geçirebilirsiniz. Ciltte sadece lekelenme değil ayrıca yara izlerini de karbonat geçirmektedir.
Cilt ten renginin açılmasını sağlar. Daha aydınlık ve ışıl ışıl bir cilt görünümü verir. Cildinizi derinlemesine temizlemeyen ve mükemmel bir cilt bakım ürünü olan karbonatı cilt rutinlerine mutlaka dahil etmelisiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Göz altı morlukları karbonat ve su ile kolayca hazırlayabileceğiniz bir karışım ile azaltılabilir. Her gün, bir pamuk yardımıyla uygulayacağınız karbonat maskesini göz çevrenizde 10-15 dakika bekletmeniz yeterlidir.
Limonlu karbonat karışımı cildi ölü hücrelerden arındırır, ayrıca cilt tonunu açar.Limonlu karbonat maskesini hazırlamak için karbonatı, esmer şekeri ve limonu iyice karıştırın. Doğal kürü ıslak cildinize uygulayın. 15 dakika boyunca beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Doğal beyazlatıcı özelliğe sahip limon ve karbonat kullanılarak hazırlanan karbonatlı limon maskesi, güneş, sivilce ya da başka bir nedenle ortaya çıkan cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur.
Yapılışı: Karbonatı küçük bir kaseye alın, içine azar azar ılık suyu ilave ederek macun kıvamında bir karışım elde edin. Uygulayacağınız bölgenin büyüklüğüne göre malzeme miktarlarını aynı oranlarda artırabilirsiniz. Ardından bu karışımı parmak uçlarınızla cildinize hafif hafif masaj yaparak uygulayın.
İki yemek kaşığı yoğurdun içerisine, dört çay kaşığı karbonat, dört çay kaşığı limon suyu ve son olarak iki çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra parmak uçlarınızla hafif hafif ovalayarak cildinize uygulayın. 20 dakika kadar bekledikten sonra soğuk suyla durulayın.
Kabartma tozu, diğer adıyla sodyum bikarbonat, peeling maddesine benzeyen yapısına rağmen cildiniz için fazlasıyla zararlı. Cilt pH değerimiz 4,5 - 5 seviyelerinde iken kabartma tozunun pH değeri 9. Cildin koruyu katmanına zarar vermesiyle beraber, yüzünüzü hassaslaştırır ve cildin kendini yenileme sürecini yavaşlatır.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
KARBONAT Karbonat sivilcelerin giderilmesinde olduğu kadar siyah noktalardan kurtulmak için de etkili bir silah. Bunun sebebi aslında basit, karbonat küçük granüllü yapısı ile doğal bir peeling işlevi görüyor. Üstelik çok hesaplı! 2 yemek kaşığı karbonatı maden suyu ile karıştırıp macun haline getirin.
1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı saf zeytinyağı ve 3 – 5 damla limonu karıştırarak cildinize sürün. 10 dakika sonra bol su ile durulayın. Eğer hassas bir cildiniz varsa bu karışıma bir miktar yoğurt da ekleyebilirsiniz.
Cilt Temizliği: İngiliz karbonatı, hafif bir peeling etkisi yaratarak cilt yüzeyindeki ölü hücreleri ve kirleri temizlemeye yardımcı olabilir. Daha parlak ve pürüzsüz bir cilt için etkili ve faydalıdır. Akne Kontrolü: İngiliz karbonatı, fazla yağı emebilir ve cilt gözeneklerini temizleyebilir.
Ancak gözenek sıkılaştırma yöntemlerini ararken, bu yöntemlerin içerisinde kaybolmanıza gerek yok. Size vereceğimiz gözenek sıkılaştırma yöntemleriyle kolay bir şekilde açılmış gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz. Karbonatı suyun içerisinde eritin ve yüzünüze sürün. Cildinize masaj yaparak 1 dakika boyunca bekletin.
Ciltte sivilce izlerinin oluşturduğu çukurların kapatılması için yoğurt karbonat maskesi uygulanır. Karbonatın içeriğindeki bileşenler yüzde yer alan mikropları temizler. Yoğurt ve karbonat karışımı ise yüzdeki ölü hücreleri derinlemesine temizler.
Maskenin en önemli özelliği sivilce ve lekeleri yok etmesidir. Ayrıca akne izlerini de yok ettiği bilinmektedir. Ayrıca siyah noktaların temizlenmesinde çok etkilidir.
Aspirin maskelerinin; ciltte oluşan lekeleri yok etme, sivilceleri ve sivilce izlerini giderme, pürüzsüz ve parlak bir cilt sağlama ve saç problemlerinin bir çoğuna iyi gelme gibi sayısız yararları bulunur.
Karbonatı bir bardak suda çözdürdüğünüzde ter ve kusmuk lekelerinde etki sağlayabilirsin. Bunun yanında kırmızı şarap lekesi gibi zorlu lekeleri çıkarmak için mısır unu ve bebek pudrasını karıştırıp bir macun elde edebilir ve uygulayabilirsin.
Güneş lekesi tedavisi için geceleri düzenli olarak leke açıcı serum ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle geçmeyen cilt lekeleri için krem kullanmak gerekir. Derinin üst tabakasında yer alan çil ve solar lentigo gibi güneş lekeleri, lPL ışık sistemleri KTP ve fraksiyonel lazerle tedavi edilebilir.
Siyah nokta oluşumunu önlemek ve azaltmak için cildi özenli bir şekilde temizlemek uymamız gereken ilk adımdır. Bununla birlikte limonun cildi iyi temizleyici etkisinden yararlanabilirsiniz. Limon hem gözeneklerinizi daha iyi temizleyecek hem de antibakteriyel özelliği ile yeni oluşumları önlemeye yardımcı olacaktır.
Karışımı cildinize uygulayın. Yoğurt maskesi yüzde ne kadar durmalı diye merak ediyorsanız, 15-20 dakika bekleyin ve ardından ılık su ile yüzünüzü yıkayın.
LİMON, LİMON SUYU VE KARBONAT KARIŞIMI
Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur. Karbonatlı limon suyu, yüksek alkali oranına sahip olduğu için zayıflamada ve yağ yakmada çok etkilidir.
Yine düzenli kullanımda etkisini gösteren bir başka nokta ise lekeler ve cilt beyazlatma işlemi. Güneş lekelerine iyi geldiği bilinen elma sirkesi, cildi beyazlatmada da gösterdiği üstün performans ile kalpleri fethediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri