Tam randımanlı buğday ununa, maya, tuz, su kullanılarak üretilmektedir. Buğdayın %98'inden elde edilen tam buğday ununun ve kepeğin karışımıyla oluşan doğal köy ekmeğinin kalorisi düşük, sindirimi kolaydır. Uzun süre tok tutar. Alınan vitamin ve mineraller tamamen doğal ve besinsel lif içeriği yüksektir.
Somun Ekmek (Gerçek Fırın Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler
9 su bardağı un. 3 su bardağı + 1 çay bardağı su. Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya. 1 yemek kaşığı tuz.
Yemeklik olarak kullanılan ekmek, eğer su ve yağ ile yapılmışsa genellikle süt içermez, bununla birlikte içindekiler listesini okumayı ihmal etmeyiniz. Pastahane ürünleri ve kahve ile yenen kurabiye çeşitleri ise genellikle hem süt hem de margarin ve tereyağı içerir.
Somun ekmeği, bir çeşit tava ekmeğidir.
Ekmek yapımında kullanılan temel bileşenler esas olarak un, su, tuz ve mayadır.
İlgili 35 soru bulundu
Beyaz undan yapılmış somun ekmek ya da pideyi yediğimizde dışındaki kabuğu, içindeki endospermi alınmış, sadece içindeki nişasta ve gluten kalmış ekmeği yiyoruz. Gluten yapıştırıcı, sakız gibi bir madde. Hem bağırsağın canına okur hem de vücuda girdiği zaman alerjik reaksiyonlara yol açar.
SU DEĞİRMENİNDE ÖĞÜTÜLMÜŞ TAM BUĞDAY UNU.
Sağlıklı beslenme için hangi ekmek diyette yenmeli diyorsanız, taze taze tam tahıllı ekmek alabilirsiniz. Tam tahıllı ekmeğin içinde yulaf, çavdar, mısır, tam buğday unu ve arpa yer alır. Bu tahıllar ise besin değeri açısından çok zengindir.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Tam çavdar ekmeği vücutta salgılanan insülin hormonunun, vücuttaki şeker düzeyini koruyabilmesine yardımcı olmaktadır. Temel vücut dengesinin sağlanması ve korunması etkisine sahip olan tam çavdar ekmeği, kan dolaşımını dengeleyerek özellikle şeker hastaları için önem taşıyan etkiler oluşturmaktadır.
E920 koduyla bilinen L-Sistein maddesi, insan saçı, kanatlı hayvanların tüyünden ve domuz kılından elde edilmektedir. Başta ekmek olmak üzere hamurlarda kullanılan ve hamurun daha rahat işlenmesini sağlayan bu madde, birçok hastalığa da sebep olabiliyor.
İşlenmiş ( süt tozu, koyulaştırılmış süt, peynir, eritme peynir, tereyağı, vs. gibi ) sütlerde bakterilerin yanı sıra küf ve maya da bulunabilir.
1 tam ekmek yaklaşık olarak 670 kaloridir. 1 tam ekmek içinde bulunun yağ miktarı 8.25 gr, protein miktarı 19.5 gr iken karbonhidrat miktarı ise 127 gr'dır.
Ekmek hamuru fırına girip pişmeye başladığında içeriğindeki maya kaynaklı bir karbondioksit çıkışı olur. Bu gaz çıkışı, ekmeğin zayıf bulduğu çeşitli yerlerinde minik patlamalara ve delikler açılmasına yol açabilir. Ekmeğin üzerini kesmek, bu patlamaların önüne geçmenin en kolay yoludur.
Pişirme sırasında fırına çok aşırı buhar verilmesi;
Ekmeğin fırın içerisinde istenilen büyümeyi yapabilmesi için fırına buhar verilmesi gereklidir. Ancak, buhar miktarı çok aşırı olursa ekmekler bıçak açmaz.
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kepek ekmeği, vücutta depolanmadan dışarı atılır. Bu sayede kilo almanıza neden olmaz. 1 dilim kepek ekmeği 54 kaloridir. Magnezyum, potasyum ve selenyum bakımından oldukça zengin olan keten tohumlu ekmek yüksek oranda lif içerir.
1 DİLİM EKMEK YERİNE GEÇEN BESİNLER; 1 kâse çorba, 2 yemek kaşığı bulgur pilavı, 2 yemek kaşığı makarna, 2 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek, 1/2 çay bardağı leblebi,1 orta boy patates, yarım orta boy mısır, 2 galeta, 2 kestane.
Ekmek ve tahıl grubu için öneriler
Tam tahıl ürünleri günde 6 porsiyon (6 dilim ekmek veya 3 dilim ekmek, 1 kepçe unlu çorba, 4 yemek kaşığı pilav gibi) tüketilebilir.
günümüze kadar genetiği bozulmamış buğdayın atası olarak biliniyor. ve “Verimli Hilal” olarak adlandırılan Siyez Buğdayı, Anadolu'nun yanı sıra Filistin ve Irak'da belirli bölgelerde yetiştirilen endemik bir ürün olarak biliniyor.
Tam buğday ekmeği
En sağlıklı ekmek türleri arasında birinci sırada gösterilen tam buğday ekmeği pek çok vitamin ve mineralin birleşiminden oluştuğu için en sağlıklı ekmek unvanını sonuna kadar hak ediyor.
Kepekli Ekmek: Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Diyabet ve kalp damar hastalıklarını önleyicidir.
Besin değeri daha yüksek ekmeklik unları tercih etmek isteyenler için beyaz un haricinde de çeşitler mevcuttur. Tam buğday unları, çavdar unları, kepekli unlar, yulaf unları veya glütensiz unlar besleyici ve sağlıklı ürünler arasındadır.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, ekmeğin sağlıklı olması için gıda kodeksinin öngördüğü maddeler dışında hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını söyledi.
Uno Ekmek Özellikleri
Uno kepekli, glutensiz, esmer ekmek gibi farklı özelliklere sahip olan ürünleriyle her türlü beklentiyi karşılamayı başarır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri