Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kardeş şahit olur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kardeş şahit olur mu?

Bu şartları taşıması kaydıyla çiftin annesi, babası, kardeşi veya çocuğu da nikâh şahidi olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: besiktas.bel.tr

Kardeş kardeşe şahit olur mu?

Kardeşten Nikah Şahidi Olur mu? Başta kardeşler olmak üzere aynı soyisimden nikah şahidi olur mu sorusu da konuyla ilgili en çok merak edilenler arasında. Bu noktada şu bilgiyi vermeliyiz; aynı soyadı taşımak şahit olmaya engel değildir. Gelinin ve damadın kardeşleri şahitlik edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dugun.com

Aileden biri şahit olabilir mi?

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre, “Davada taraf olmayan kişiler tanık olarak gösterilebilir” (m.240). 6100 sayılı Kanunda gösterilen hükümler saklı kalmak üzere, tanıklık için çağrılan herkes gelmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Nikah şahitliği kimler yapamaz?

Şu kişilerin nikah şahitliği yapmaları mümkün olmamaktadır: 18 yaşından küçük olan kişiler. Akli dengesi yerinde olmayan bireyler. Şahitlik ettiği bireyi tanımayan kimseler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dugunolsun.com

Gelinin kız kardeşi şahit olabilir mi?

Şahitler reşit olmalıdır. Gelin ve damadın her ikisinin de birinci dereceden akrabaları (anne, baba, kardeşler ile çocuklar) nikah şahidi olamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: marmaraereglisi.bel.tr

Kız Babası Nikah Şahidi Olabilir mi? - Nureddin Yıldız - fetvameclisi.com

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mahkemede kimler şahit olamaz?

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 50 inci maddesinde yemin verilmeyen tanıklar arasında; “Soruşturma veya kovuşturma konusu suçlara iştirakten veya bu suçlar nedeniyle suçluyu kayırmaktan ya da suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmekten şüpheli, sanık veya hükümlü olanlar” düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdurbilgi.adalet.gov.tr

Gelinin ablası nikah şahidi olur mu?

18 yaşını dolduran, akli dengesi yerinde olan herkes nikah şahitliği yapabilir. Kişinin annesi, babası ya da kardeşleri de nikah şahidi olabilir. Nikah şahidi olan kişilerin TC kimlikleri ile birlikte nikah kıyacak memura bildirmeleri gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iha.com.tr

Dini nikahta kardeş şahit olur mu?

Şöyle ki: Şahit zevcin veya zevcenin usul ve füruundan ise onun aleyhinde şehadet edebilirlerse de lehinde şehadet edemez.” Bu nakillerden sonra şu hükmü anlıyoruz: Nikâhta kardeş, amca ve dayı şahit olabildiği gibi, baba ve oğul da şahit olabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

En fazla kaç kişi nikah şahidi olur?

8- Nikâh saatinde 18 yaşını doldurmuş, yanında T.C. kimlik kartı bulunan en az iki şahit hazır bulunmalıdır. Nikâh şahidi olabilmek için: reşit, ayırt etme gücüne sahip olmak ve şahitliğini yaptığı kişiyi tanımak şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: usak.bel.tr

Nikahta şahit olmazsa ne olur?

En az iki şahit bulunmadan kıyılan nikâh akdi geçerli değildir. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.); “…iki âdil şahit olmadıkça kıyılan nikâh (geçerli) olmaz.” (İbn Hibbân, es-Sahîh, 9/386 [4075]; bkz. Tirmizî, Nikâh, 15 [1104]) buyurarak nikâhtaki en önemli şartlardan birinin şahitlik olduğunu belirtmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kardeş tanık olabilir mi?

Halk arasında yaygın olan yanlış kanının aksine, tarafların anne, baba, kardeş vb. akrabaları da boşanma davasında tanıklık edebilir. Bu kişilere yalnızca HMK 247. ve 248. maddeleri mucibince tanıklıktan çekinme hakları olduğu hatırlatılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Kardesin Tanikligi geçerli olur mu?

Dava tarihinde yürürlükte olan 6100 sayılı HMK'nın 203. maddesinin a bendine göre ancak altsoy, üstsoy, kardeşler, eşler, kayınbaba, kaynana, gelin ve damat arasındaki işlemeler için tanık dinlenebilir. Somut olayda, taraflar hala-yeğen olup, davalı tarafın açık muvafakatı olmaksızın tanık dinlenilmesi mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ottohukuk.com

Yakın akraba şahit olur mu?

Yakın akrabaların da genellikle karşı taraf lehine şahitlik yapmaları nadir yaşanan bir durum olduğu için, boşanma davasında en çok merak edilen husus yakın akrabaların şahitliğinin geçerli olup olmadığıdır. Yakın akrabanın boşanma davasında şahitlik yapması için hiçbir engel bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: musacetintas.av.tr

İmam nikahı için abdest şart mı?

Âdetli iken nikâh kıydırılabilir mi? Nikâh akdi esnasında hükmî kirlilik sayılan; hayız, cünüplük ve abdestsizlikten temiz olmak nikâhın geçerli olması için şart değildir. Bu nedenle âdetliyken kıyılan nikâh geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Bekar nikah şahidi olur mu?

Nikah şahidi olacak kişinin yaşının en az 18 olması gerektiğini unutmayın. Ayrıca, nikah şahidinin medeni durumunun bekar ya da evli olması fark etmez ama boşanmış veya dul olan bir kişi de şahitlik yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imaj-davetiye.de

Kaç nikah şahidi olur?

Nikah Şahitleri

Nikah saatinde 18 yaşını doldurmuş, yanında Nüfus Cüzdanları bulunan en az iki şahit hazır bulunmalıdır . Nikah şahidi olabilmek için; reşit, ayırt edebilme gücüne sahip olmak ve şahitliğini yaptığı kişiyi tanımak şarttır. (Çiftin; annesi, babası veya kardeşleri şahitlik yapabilirler.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ipekyolu.bel.tr

Mehir miktarı ne kadar olmalı?

Mehir olarak maddî veya malî değeri olan her türlü menfaat tespit edilebilir. Mehrin en az miktarı Hanefîler'e göre 10 dirhem (o dönemlerde yaklaşık iki koyun bedeli), Mâlikîlere göre ise 3 dirhem gümüştür. Şâfiî ve Hanbelî hukukçulara göre ise mehrin alt veya üst sınırı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Imam nikahı kadın şahit olur mu?

1. Dini Nikâh (Dini Tören) Nedir? Toplum nezdinde imam nikâhı olarak da bilinen dini nikâh; eş adayları ve 2 erkek veya 1 erkek 2 kadın şahit ile birlikte din adamı huzurunda gerçekleştirilen dini ritüeldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Nikah için kaç gün önceden başvurmak gerekir?

Nikah tarihi kaç ay önceden alınır diye merak ediyorsan, tüm evraklarını topladıktan sonra 6 ay içinde başvuru yapabilirsin. 6 ay sonra yapacağın başvurular, belgelerin geçerlik süresini yitirmesine sebep olacağı için kabul edilmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dugun.com

Islamda zina için kaç şahit gerekir?

İslâm ceza hukuk doktrininde zina suçu dışındaki had ve kısas suçlarının ispatı için iki erkeğin şahitlikte bulunması şart koşulmuştur. Zina suçunda ise, dört kişinin (erkek) şahitliği gerekli görülmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avesis.aybu.edu.tr

Mehir parası ne zaman verilir?

Nikâh akdi yapıldıktan sonra eşler arasında cinsel birleşme veya sahih halvet (cinsel ilişkide bulunmalarına herhangi bir engel olmayan bir ortamda baş başa kalmaları) gerçekleşirse; erkek, kadına mehrinin tamamını vermekle yükümlüdür (İbnü'l-Hümâm, Fethü'l-kadîr, 3/331).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Resmi nikahta 3 şahit olur mu?

Evlenen yani nikahı kıyılacak olan çiftlerin resmi olarak nikahlarına şahitlik yapan kimselere nikah şahidi ismi verilir. Nikâh şahitleri nikahta sırasında, sözlü ve yazılı olarak olarak bahsi geçen evliliğe şahit olduklarını beyan ederler. Nikâhta resmi olarak en fazla iki şahit olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Evlat anne babanın nikah şahidi olabilir mi?

(Çiftin; annesi, babası, kardeşi veya çocuğu dahi nikah şahidi olabilir.) Şahit, evlenme isteğine ait iradelerin açıklanmasına dair bildirimlerin serbestçe yapıldığına, şahitlik ettiği kişinin kimliğinin doğruluğuna ve akdin yapıldığına şahittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: devrek.bel.tr

Imam nikahı şahit şart mı?

"Erkeklerinizden iki şahit tutun. Eğer iki erkek bulunmazsa, bu takdirde razı olacağınız şahitlerden bir erkekle iki kadın yeter." (Bakara, 2/282). İmam Şâfiî'ye göre bu ayet nikâh akdini kapsamaz. Kısasta ve diğer şer'î cezalarda olduğu gibi, nikâhta her iki şahidin erkek olması şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Resmi nikah başvurusu tek kişi yapabilir mi?

5 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte evleneceği kişiye göndermek suretiyle, eşlerden kadın veya erkek tek başına da evlenme başvurusunda bulunabilir. Başvuru kadın ve erkek veya onların vekillerince örneğine uygun olarak düzenlenmiş ve imza edilmiş olan “Evlenme Beyannamesi” ile yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karesi.bel.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT