Adım: QR kodunu tarayın
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
KAREKOD NASIL KULLANILIR? Tek yapmanız gereken gerekli uygulamayı indirdikten sonra telefon veya tabletinizin kamerasını koda doğru tutmak. Karekod, otomatik olarak karekodunu tanıyacaktır. Eğer karekod bir web sitesini içeriyorsa ilgili adrese otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz.
Karekod oluşturmak için birçok web sitesi ve uygulama bulabilir, kendi ürünlerinizi, web sayfalarınızı, sosyal medya ağlarınızı karekod haline getirebilir ve paylaşabilirsiniz. Örnek olarak QRStuff veya QR Code Generator isimli sitelerden karekod oluşturmayı deneyebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Farklı özelliklere sahip birden fazla çevrimiçi QR kodu üreteci, ücretsiz olarak QR kodları oluşturabilir ancak sınırsız tarama sağlamaz. Ancak iki tür QR kodu vardır; statik ve dinamik.
Karekodlar Ücretli midir? Sitemizden oluşturulan statik karekodlar ücretsizdir ve herhangi bir süre sonra pasif olmaz, ömür boyu kullanılabilir.
QR Kodlu Menü Nasıl Yapılır? QR Menü Oluşturma. Kullanmış olduğunuz QR menü hizmeti sağlayıcı firmanın paneli üzerinden giriş yaparak menünüzü, menü özelliklerini, fiyat, porsiyon ve içerik bilgilerini girerek kendi qr kodlu karekod dijital menünüzü oluşturarak kolayca yayınlayabilirsiniz.
Bir kullanıcının telefonunda yüklü olan uygulamayı web veya PC gibi farklı bir araç üzerinden açabilmesi için karekodu telefonu ile okutması gerekir. Böylece şifre girmeden güvenli şekilde farklı bir platforma erişim sağlanabilir. Karekodların yaygın olarak kullanıldığı diğer bir alan ise ödeme sistemleridir.
Android'de QR kod nasıl taranır? Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun.
Bir menüyü görüntülemek, bir sosyal medya profili bağlamak veya bir hesaba arkadaş eklemek, uçağa binmek, bir uygulama indirmek, ödeme göndermek, Wi-Fi'ye erişmek ve giriş bilgilerinizi doğrulamak için karekodlar kullanılabilir.
1 Uygulamalar ekranına erişmek için ekranı yukarı veya aşağıya doğru kaydırın. 2 Kamera uygulamasına dokunun. 3 Sol üstte yer alan Ayarlar Simgesine dokunun. 4 QR kodlarını tarama özelliğini etkinleştirin.
Google Kamera'yı açın. Bir tarama seçeneği belirleyin: Google'ın Kamera uygulamasındaki QR moduyla tarama yapmak için QR simgesine dokunup kameranızı bir QR koduna doğru tutun. Kameranızın varsayılan fotoğraf moduyla tarama yapmak için kameranızı bir QR koduna doğru tutun.
Ana Ekran, Denetim Merkezi veya Kilitli Ekrandan Kamera uygulamasını açın. Arka kamerayı seçin. Aygıtınızı, QR kodu Kamera uygulamasının vizöründe görünecek şekilde tutun. Aygıtınız QR kodunu tanır ve bir bildirim görüntüler.
QR menü, müşterilerin akıllı telefonlarından masada bulunan karekodu okutarak görüntüleyebilecekleri dijital menüdür. Masalarda fiziksel menü ihtiyacını ortadan kaldırarak daha hijyenik bir müşteri deneyimi yaratır. Kare kod ise tıpkı marketlerde gördüğünüz barkodlar gibi bir görseldir.
Menum.co oldukça kolay ve müşteriler tarafından tam not alan bir yönetim paneline sahip bir QR menü sistemidir. İster ücretsiz kullanın, isterseniz 7 gün deneme özelliğiyle sizlerde para ödemeden sistemi test edebilir siniz.
Fiziki menüyü ortadan kaldırarak, temassız ve online bir menü sistemi kurar. İşletmeye özel olarak verilen QR Kod sayesinde, işletmeye gelen müşteriler bu kodu okutarak işletme menüsüne ulaşabilir. Tamamen temassız bir kullanım sunduğundan, hijyenik ve müşteri dostudur.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
Burada birçok kullanıcının aklına “Karekod nedir?” sorusu gelebilir. Karekod, QR kodun Türkçeleştirilmiş halidir. Tamamen aynıdır ve herhangi bir çalışma farkı yoktur. Temel olarak karekod; gelişmiş bir barkod türüdür, 2 boyutludur ve üzerinde kare formunda noktalar bulunur.
QR Havale özelliği, hesap numarası veya IBAN olmadan Yapı Kredi hesaplarına kolayca para transferi yapabilmenizi sağlar. Siz de dilediğiniz hesabınız için QR kod oluşturarak havale beklediğiniz kişilerle hızlıca paylaşabilirsiniz. Gönderen kişi ise paylaştığınız QR kod ile hesabınıza kolayca havale gerçekleştirebilir.
Statik QR kodları oluşturulduktan sonra kalıcıdır ve tarama sınırı yoktur. Bunları istediğiniz kadar tarayabilirsiniz. Çoğu dinamik QR kodunun ayrıca sınırsız tarama özelliği vardır. Ancak bazı oluşturucular, duruma bağlı olarak dinamik QR kodlarına tarama sınırları koyar.
e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu, e-Sigorta Komisyon Gider Belgesi, e-Döviz ve Kıymetli Maden Alım Satım Belgesi ve e-Adisyon belgelerinde Karekod (QR Kod) bulunması zorunlu oldu.
QR Kodla Alışveriş Yapılır mı? QR kod ile alışveriş yapmak elbette mümkün. İçinde ödeme kuruluşunun mobil ödeme uygulaması bulunan bir akıllı telefona sahip olmanız bu işlem için yeterli. Bir diğer şart ise alışveriş yapacağınız yerin ödeme kuruluşuna üye iş yeri olması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri