Eğer kargo gönderisi alıcının kendisine teslim şeklindeyse hayır. Ama normal gönderi ailendenden biri kimlikleri ile ürünü teslim alabilir. Ailen alabilir.
Hayır, kargosunun olduğunu söyleyip alabiliyor.
Göndericinin gönderi yapılırken talebi üzerine ilgili kargo varış şubesine ulaştığında alıcıya telefon araması ile kargosunun şubeye ulaştığı bilgisi verilir. Bilgilendirmenin ardından alıcı müşterimiz kimlik ibrazı ile kargosunu şubeden teslim alabilir.
Arkadaşın haricinde kimse o kargoyu alamaz, tabi kargocular tanıdık değilse, Ama, Gönderici gönderi yaptığı şube ile iletişime geçip, alıcı bilgilerini değiştirebilir.
Adınıza gelen kargoyu yakınınıza/bir başkasına (elinde sizin kimliğiniz olsa bile) teslim etmeleri suçtur.
İlgili 36 soru bulundu
Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda, kargolarınız; teslimat şubesine geliş tarihinden itibaren 3 gün süreyle şubede bekletilmektedir. Alıcının talebi olmadığı takdirde göndericiye kargosu, 3 gün sonunda iade edilmektedir.
Alıcının kimlik bilgilerini vermek istememesi durumunda gönderi teslim edilmez, göndericisine iade edilir. ". Yani BTK'nın İDARİ KARARI İLE kimlik numarası alıcıdan istenir. Alıcı kimlik numarası ibraz edilmez ise paket alıcıya teslim edilmeksizin göndericiye geri dönecektir.
Öyle bir sınır yok alırsın.
Kargo firması, belirli bir süre boyunca teslimat yapılmayan kargoları saklar. Eğer kargo sahibi belirli bir süre içerisinde kargosunu teslim almazsa, kargo firması kargoyu iade edebilir veya imha edebilir. Teslim alınmayan kargolar genellikle 3 ila 15 gün arasında depolanır.
herhangi bir sebeple teslim edilemeyen kargonuzun iade süreci hemen başlamaz. Teslim edilemeyen kargonuz şubemize geldikten sonra, şubemiz tarafından sizinle iletişime geçilir. Size ulaşıldıktan sonra, talebiniz doğrultusunda randevulu teslimat planlanarak kargonuz tekrar dağıtıma çıkarılır.
Kargo gönderilerinizin güvenliği ve tabi olduğumuz yasalar ve yönetmelikler gereğince gönderinizin güvenliği açısından kargonuzu teslim ederken veya teslim alırken, “T.C Kimlik No” bilgisinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Gönderilerinizi hafta içi saat 18.00'a ve cumartesi günleri saat 17.00'ye kadar Türkiye genelindeki 880'den fazla birimimizden size en yakın olanına teslim edebilirsiniz.
Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez. Yani internet sitesinde tüketiciye satın almış olduğu ürünün en geç yedi gün içerisinde kendisine teslim edileceği taahhüt edilmişse bu süre içinde kendisine teslimat yapılmak zorundadır.
Kargonun alıcıya telefonla bilgi verilmesi ve müşterinin kargoyu şubeden teslim alma hizmetidir.
Pazar günü ise kargo dağıtımları ve alımları yapılmamaktadır. Ancak şubeye teslimatı yapılmış ise bizzat gidip kendiniz teslim alabilirsiniz. Harici olarak diğer kargo şubeleri hafta sonu hizmet vermezler.
Para, çek, senet vb. kıymetli evrak ile altın, gümüş gibi değerli taşlar ve ziynet eşyaları. Kısa sürede bozulabilecek; et, tavuk, balık, bağırsak, ham deri, mutfak yağları ve yumurta, sıvı deterjan, makine yağları, plastik ve yağlı boyalar. İnce ambalaj içinde ağır, sivri, ambalajı yırtabilecek maddeler.
3 gün içerisinde gönderici tarafından yazılı talimat verilmediği takdirde kargo göndericiye iade edilerek taşıma ücretinin ve oluşabilecek diğer masrafların tahsilatı gerçekleştirilir. Bunun haricinde Yurtiçi Kargo Türk Ticaret Kanunu'nun 869. Maddesinde yer alan diğer seçimlik haklarını da kullanabilir.
Kargo alınmadığı takdirde gönderene iade edilir. İnternetten alışverişlerde tüketicinin siparişten sonra teslim anına kadar vazgeçme hakkı olduğu gibi teslim alsa bile teslimden itibaren 14 gün zarfında koşulsuz, cezasız ve herhangi bir masrafa katlanmadan iade hakkı vardır.
Dağıtıma çıkmadan şubeden almam mümkün mü? Açıksa evet.
Sen de 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçüksen; İlk İmza Hesabı açtırarak senin için tasarlanan İlk İmza dünyasına katılabilirsin. İlk İmza Hesabı açtırmak için veli ya da vasin ile en yakın İş Bankası Şubesi'ne gelmen yeterli.
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi kartlılar (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesinde belirtilen yabancı ülke vatandaşları), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilirler.
PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER? b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.
Tütün ürünlerini göndermek yasak.
(2) PTT işyerinde teslim edilecek gönderiler, alıcılarına ya da yasal temsilcilerine kimlikleri tespit edilerek imza karşılığı teslim edilir. Gönderileri teslim alan, alıcının kendisinden başkası ise alıcının yasal temsilcisi olduğuna dair resmi ve geçerli belgeyi ibraz etmek zorundadır.
Aşağıda sıraladığımız mevzuata göre; gerek hukuki ihtilaflara mahal vermemek, gerekse şirketimize yasaların yüklemiş olduğu sorumluluklar nedeniyle, kimlik ibrazı ile kimlik bilgilerinin kaydedilmesi zorunludur. 5549 Sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu: 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri