Ketçap, mayonez, zeytinyağı, limonu suyu, tuz ve rendelenmiş sarımsağı kasede karıştırdıktan sonra karidesleri sos ile birleştirin. Bardaklara yeşillikleri yerleştirin. Üzerlerine soslanmış karideslerden eşit porsiyonlarda bölüştürün. En üste taze karabiber çekin.
Arzuya göre; 2 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber karışımında jumbo karidesleri bekletebilir ya da ızgarada pişirdikten sonra kıyılmış maydanoz da ilave ettiğiniz bu sos ile harmanlayarak da servis edebilirsiniz.
Sos için; Karıştırma kabında ,1 yemek kaşığı sirkeyi,ince kıyılmış dereotu ve maydanozu, 1 tatlı kaşığı mayonez ve hardalı, 1 tutam ince kıyılmış taze soğanı, 1 diş ezilmiş sarımsağı karıştırın. 1 çay kaşığı soya sos ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek kıvam elde edin.
Karidesler bir kaşık sirke ilave edilmiş kaynar suda ı dakika haşlanır. Sadece kuyrukları kalacak şekilde soyulur. Sırtları kirli ise temizlenir. Shot bardaklarına önce sos konur, karidesler kuyrukları dışarıda kalacak şekilde sosa batırılır, limon kabuğu ve frenk soğanı ile dekore edilerek servis yapılır.
İlgili 35 soru bulundu
Karides pişireceğiniz zaman öncelikli olarak karar vermeniz gereken nokta kabuklu mu kabuksuz mu pişirmek istediğinizdir. Karidesi söğüş olarak salatalarda, karides haşlama şeklinde ve mezelerde kullanmak isterseniz önce haşlamanız ve sonra da soymanız gerekir.
Öncelikle karidesleri bütün bir halde kaynar suya atın ve 2-3 dakika pişirin. Suda bekletme süresi çimçim karideslerde 2-3 dakika, jumbo karideslerde ise 4-5 dakikadır. Karideslerin kabukları pembe renk alana kadar pişirmeye devam edin.
Tavaya yağ, limon suyu, sarımsak, tuz ve çeşitli baharatlar ekleyin. Ardından tavadaki yağın kızgın bir hale gelmesini bekleyin. Hazır hale gelen tavanın içerisine karidesleri atın ve kızartın. 5-6 dakika içerisinde karidesler pişmiş olacaktır.
Karides Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır? Unu pul biber ve tuzla karıştırıyoruz ve daha sonra karideslerimizi una buluyoruz, tavaya sıvı yağı ekliyoruz hafif kızınca karideslerimizi içine atıyoruz, tereyağı ekliyoruz, yaklaşık 5 -10 dk kızartıyoruz. Afiyet Olsun.
Bir tavaya karidesleri alın. Üzerine doğranmış sarımsak, biber, tereyağı ve tuzu ekleyip, yağ eriyip kızana kadar karıştırın. Yağ fokurdamaya başlayınca, 1 dakika tutun ve servise alabilirsiniz. İşte bu kadar basit.
Yemek öncesi kokteyller sek veya orta sek olmalı, 2cl'den fazla tatlı içecek içermemelidir. Kokteylin hazırlanmasında herşeyden biraz kullanılabilir, şarap, sert alkol, likör ve değişik meyve suları kullanılabilir.
İlk önce bir başka kasenin içinde yoğurt ve 1 çay bardağı su karıştırılır. Diğer kabımıza sirke, yağ, tuz, karabiber ve küçük doğranmış dereotu ve robottan geçirilmiş soğan, hardal, kırmızı toz biber ve limon suyu eklenir. Sonra yoğurt, mayonez ve ketçap eklenir ve karıştırılır.
Kokteyl çeşitli içkilerin veya meyve sularının karıştırılarak oluşturulan karışık içkilere denir. Kelime, İngilizce cocktail yani horoz kuyruğu sözünden gelir. Özellikle viski, cin, votka, rom, tekila gibi içkilerin kendine has kokteyleri bulunur.
Karides Tüketmek Neye İyi Gelir? Karidesin içeriğinde omega-3 yağ asitleri bulunurken, iyot, çinko, fosfor, D vitamini ve Selenyum da bulunur. Bu içeriği ile kemik ve diş sağlığına iyi geldiği gibi zihinsel fonksiyonların da daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
Karidesleri yaklaşık 20 dakika boyunca tuzlu suda beklet.
20 dakika beklet. Karidesler çözülünce suyunu süz. Ele sert değil de yumuşak gelmeleri gerekiyor. Tuz, karidesin daha lezzetli olmasını sağlar.
Genelde limon sıkıp servis edildiğinden limonlu tavuk gibi bir tadı olur. Ama çiğnerken dişlerde gıcırdar ve oldukça yumuşaktır.
Az oranda kalori ve doymuş yap içeren karides sağlıklı besin maddelerinden biridir. Karides pembe, gri, kahverengi ve sarımsı renklerde olabilir. Tüm yıl boyunca hem donmuş hem de taze olarak tüketilebilen bu canlı özellikle omega-3 yağ asitleri açısından da zengindir.
Karidesler, diğer deniz ürünleri gibi yüksek miktarda iyot, kalsiyum ve protein içerir. Bunun yanı sıra selenyum seviyesi bakımından da oldukça zengindir. Ayrıca yüksek miktarda kolesterol kaynağı olmasına rağmen doymuş yağ içermesi sebebiyle tüketimi sağlıklı olarak kabul edilir.
Eğer karidesin başında ve vücudundasiyah noktacıklar varsa, bunlar karidesin taze olmadığına işaret ediyor demektir. Nasıl ki açıkta bırakılan elma bir süre sonra kararıyorsa karidesler de bekledikçe kararmaya ve vücutlarında siyah noktalar oluşmaya başlıyor.
Derin bir kabın içerisine soğuk su konulur. Ardından karidesler suyun içerisine atılır. Dondurulmuş küçük karidesler soğuk suyun içinde yaklaşık 20 dakikadan az bir sürede çözülür. Çözülen küçük karidesler itinalı bir şekilde temizlenmelidir.
Karides balıkları kabuklu sınıfına ait olan bir deniz canlısı olarak belirtilmektedir. Bu canlıların eti lezzetli olduğu için ekonomik değeri de bulunmaktadır.
Suda bekleme süresi karidesin türlerine göre değişiklik gösterebilir. Çimçim karideslerde 2-3 dakika, Jumbo karideslerde ise bu süre 4-5 dakika arası değişiklik göstermektedir. Bu süreçte karideslerin kabukları pembe renk olana kadar pişirmeye devam edin. Bu süreçten sonra karidesleri tüketebilirsiniz.
Karidesleri, tuz ve karabiberi ilave edin ve pembeleşinceye kadar hafif karıştırarak 2-3 dk kavurun. (merak etmeyin bu süre gayet yeterlidir çok uzun süre pişirirseniz karides lastik gibi olur.)
Türk mutfağına özgü bir yemek olan karides, meze veya ara sıcak olarak sunulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri