Karma is for you Tiktok'da esinlenilen videonun gerçek sahibini belli etmek için yapılan bir alıntıdır. Karma Is For You Ne Demek? Karma is for you, İngilizce bir kelimedir ve karma senin için anlamına gelir.
Karma; hem fiziksel hem de zihinsel her türlü eylemin sonuçlarının kaçınılmaz olduğunu ifade eder; düşündüğümüz her şey ya da yaptığımız her eylemin sonuçlarının, bizi bu yaşamımızda ya da sonraki yaşamımızda etkileyeceğini söyleyen bir kuraldır.
Kursta görünen sosyal medya ögelerine "karma" denir. Karma, iki veya daha fazla kaynaktan ögeleri bir araya getirir. Örneğin, kurs içeriğinin parçası olarak bir YouTube™ videosu görüntülediğinizde karma özelliğini deneyimlemiş olursunuz.
Karmik ilişkiler her şeyi tüketen fakat aynı zamanda çekici hissettirebilir, ancak genellikle yüksek inişler ve çıkışlarla karakterize edilir. İnsanlar, her iki partnerin de ilişkinin en başında hissettiği yoğun duygular nedeniyle, genellikle karmik ilişkileri ruh eşi ilişkileriyle karıştırır.
Karma yasasına göre kısa ve öz bir şekilde açıklamak gerekirse, her yaşamın daha önceki hayatlarda yapılan eylemlerin bir sonucu olarak belirmesi olarak yaşanır. Bunun sonucunda ise, kişilerin yaptığı hiçbir hareket sonuçsuz kalmaz ve kişinin kaderinde etki eder.
İlgili 32 soru bulundu
Karma, evrenin görünmeyen yasası olarak tanımlanır. Karma anlatılırken botanik yani bitki biliminin yasaları ile örnek verilir. “Gözle görünen dünyada her aksiyon ya da hareket, bir sonuç doğurur.” yasasını hepimiz biliriz. Elma tohumu ekersek elma ağacımız olur.
Kendi kendimizin farkında olma ve olumlu ya da olumsuz ürettiklerimizin arkasında durabilme ve onları savunabilme durumudur. “Karma” sözcüğünün anlamı aslında “yapmadır”.
Seks ve ilişki terapisti Andrew Aaron'a göre karmik ilişkiler bitmek bilmeyen ayrılıklar ve barışmalara rağmen iki tarafın da karşı koyamadığı ilişkilere deniyor. Partnerler birbirinin bir yörüngesine giriyor, bir çıkıyor. Ancak yine de birbirinden vazgeçemiyor.
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 16(1), 79–95. https://doi.org/10.25287/ohuiibf.1094898. incelenmektedir. Bu çalışmada karma evlilik, herhangi bir ırka bağlı göçmen kişi ile yerli birinin evliliği şeklinde tanımlanmıştır.
Karma eğitim, erkek ve kızların aynı okullarda öğrenim gördüğü ve her türlü eğitim çalışmasını birlikte yürütmeleri için uygun öğrenme ortamlarının oluşturulduğu sosyolojik, toplumsal ve pedagojik açıdan çok yönlü özellikleri olan bir uygulamadır.
Karma is for you, İngilizce bir kelimedir ve karma senin için anlamına gelir. Tiktok'da da sık sık kullanılan bir kelime olmasından dolayı da merak edilerek araştırılmaktadır. Tiktok'da Karma is for you videoların gerçek sahibini bulmak için kullanılan ve yapılan bir alıntıdır.
Karma yasasını kısaca evrensel diyet ve telafi yasası olarak adlandırabiliriz. Seçimlerimiz ve bunların sonuçları hoşumuza gitmeyebilir. Hatalarımızı düzeltebiliriz ama öncelik bunun farkına varmak ve kabul ile ilgili. Sorumluluk alıp kabul ettiğimizde her şey dönüşmeye başlıyor.
Karma, sebep ve sonuç yasasıdır ve eylem anlamına gelir. Günlük yaşantınız boyunca yaptığınız her eylemin hem olumlu hem de olumsuz enerjisel sonuçları vardır. Bu sebeple karmanın oluşturulması evrendeki en normal durumdur ve günlük yaşamın bir parçasıdır.
Ne ekersen onu biçersin? felsefesinin benzeridir. Fakat karmada Allah inancı yoktur. Karma bir ilah ya da hâkimin hüküm vermediği ilahi bir lütuf ya da ceza olmadan kişinin kendi kendini değerlendirdiği bir sistemdir.
Karma kelimesi Sanskritçe'de KRİ anlamına gelmektedir. Yani eylem, hareket etmek demektir. Karma yasasına göre ruhumuzun yapmış olduğu her eylem ile tekrar bir döngü içerisinde olarak ruhun gelişimini tamamlamak için seçimler yaparak yaşamak demektir. Yani Karma felsefesini Eylemsel bir yasa olarak da düşünebiliriz.
Karmik Temizlik, en genel açıklamasıyla bebekliğimizden, çocukluğumuza, yaşadığımız, içinde bulunduğumuz durumların ve kötü tecrübelerin travmatik etkilerini ve bizi kötü etkileyen bilinçaltı kalıplarını temizliyor. Böylelikle yerine bizi mutlu eden ve iyiye, gelişmemize yardımcı olacak kayıtlar konuyor.
Diğer yandan karmik ilişki daima eş veya sevgililer arasında olmaz! Bu kişi sizin anne ya da babanız, akrabalarınızdan biri, arkadaşınız veya kardeşiniz de olabilir.
Yahudilikte evlilik, Tanrı'nın müdahil olduğu bir Yahudi erkek ve bir Yahudi kadın arasında yapılan birleşme anlaşmasının belgelenmesidir. Evliliğin tek koşulu çocuk yapmak olmamasına rağmen bu emrin yerine getirilmesi beklenir. Esas merkezi odak kadın ile erkeğin ilişkisidir.
Bir nevi ruhsal aydınlanma dönemidir karmik ilişki süreci. Geçmişte kapanmayan meseleleri kapatmak için karmanın hayatımıza birini yollaması ile başlar fakat herkes bu tür ilişkiler yaşamaz. Kabul süreci zor da olsa karmik ilişkiler mutlaka ve daima biter.
Karmik ilişkiler mutlaka ve daima biter. Uzun süreli değillerdir. Sürdürmeye çalışmamak gerekir. Bu birliktelikler süresince ruh haliniz ciddi operasyon geçirir.
Karmik Ruh Eşleri
Size hayatınızın geri kalanında kullanacağınız çok değerli dersler verirler. Bunlar, karmik ruh eşleri olarak adlandırılan kişilerdir ve bu kişiler, size önemli ve gerekli bir dersi öğretmek için hayatınıza girerler! Hayatınız boyunca birkaç karmik ruh eşiniz olabilir.
Karmayı çözen en önemli şey farkında olmak ve pişmanlık.
Yapılan yanlış fark edildiğinde hemen telafi edilmeli. Niyet çok önemli. Bile isteye bir kötülük yapıyor veya fark ettiğiniz halde geri adım atmıyorsanız sonucuna da katlanırsınız.
Karma Felsefesinin Kökeni
Kökeni de oldukça merak edilen Karma aslında Budizm ve Hinduizm kökenli dinlerde temel bir kavramdır. Özellikle Tibet Budizm'inde oldukça geniş bir yer tutan Karma felsefesi, Anadolu Şamanizmi'nde de karşımıza çıkar. Örneğin, 'Ne ekersen onu biçersin.
Karma felsefesine göre bireyin zihinsel ve duygusal faaliyetleri de eylem tanımına dahil ediliyor. Böylece kişinin düşünsel, fiziksel ve duygusal eylemlerinin toplamı; kişinin karmasını oluşturuyor. Spiritüel bir kavram olan karmaya göre eylemler ve eylemlerin sonuçları, bireyin yaşamını etkileyerek yönlendirebiliyor.
Dil ile Karma
Aslında bu bile yalan söylemek olarak görülür. Karşımızdaki insanı üzmemek için söylediğimiz beyaz yalanlar da Satya ilkesine aykırı olarak yer alır. Aynı şekilde kendimize söylediğimiz yalanlar da… Aslında düşündüğümüz zaman birey olarak genelde ilk kendimize yalan söyleriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri