Kalıcı olarak göbek kıllarından nasıl kurtulunur? Teknolojinin göbekteki tüylere sunduğu çözüm IPL epilasyondur. Bu uygulama sırasında tüylerin köküne ışık enerjisi gönderilir ve bu enerji sayesinde büyüme evresindeki tüyler durdurulur. Kalıcı sonuçları elde etmek ise periyodik tekrarlarla mümkündür.
Eğer kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa, tüm diğer vücut bölgelerinde olduğu gibi göbek bölgesindeki tüylerden de lazer epilasyon ile kurtulmak mümkündür. Lazer epilasyon mutlaka FDA onayına sahip güvenli cihazlarla yapılmalıdır. Aksi halde istenmeyen yan etkilerle karşılaşılabilir.
Öncelikle tıraş jeli veya krem uygulayın. 00:37 3. Körelmiş bıçaklardan kaçının, keskin tıraş bıçakları daha iyi bir tıraş sağlar. 4. Hafif ve yumuşak hareketlerle, kılların çıkış yönüne ve tersine doğru tıraş olun. 00:48 5. Sakallarını çıkış yönüne ve tersine doğru tıraş edin.
Kadınlarda görülen göbek kılı hastalık olmamakla birlikte hastalık belirtilerine işaret edebilmektedir. Aşırı göbek kıllanması en fazla 15-16 ve 45-50 yaşları arasında görülmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Uygulamadan en az bir ay önce göbek kıllarının kıl köklerini koparan epilatör, ağda, ip ve cımbız gibi yöntemler ile alınmaması gerekmektedir. Lazer epilasyon ışınlarının kıl köklerine kadar ulaşması ve etki edebilmesi için jilet yöntemi ile kılların kısaltılarak tedaviye gelinmelidir.
Kadınlarda göğüs kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir. Problemin ne olduğuna bağlı olarak teşhir üzerinden tedavi ele alınır.
Erkek cildi için özel olarak tasarlanan tüy dökücü sprey ürünleri bacak, kol, sırt, karın, bikini bölgesi ve koltuk altında kullanıma uygundur. Yüzde, kafada, burunda, gözlerde, meme uçlarında ve vücudun başka hassas bölgelerinde kullanıma uygun değildir.
15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur. Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kıllarını lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.
Lazer epilasyonun temel prensibi budur. Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Genital bölgede cilt daha hassas olduğundan hafif bir acı duymanız normal, ancak çok acıması cildinize göre dozun yüksek olduğu anlamına gelir. Uygulama yaptırdığınız merkezin hekimiyle temasa geçmenizi öneririz.
Buz Lazer ile Göbek Çevresindeki Tüylere Kalıcı Çözüm
Bu risk özellikle koyu tenli kişilerde daha fazladır. Buz Lazer günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi kabul edilmektedir. Patentli teknolojilere sahip Buz Lazer ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Sir ağda kadınlardaki göbek ve sırt kıllarından kurtulmanın en etkili yoludur. Ağda ile alınan kıllar uzun süre çıkmaz ağdanın en önemli avantajı budur. Ağda yapmadan ağda bölgesine eczanede satılan eczacının önerdiği kremi sürmek veya bebe pudrası serpmek acısız bir şekilde ağda yapmanızı sağlayacaktır.
Şeker ağda, bocuk ağda ya da ağda bandı kullanabilirsin. Ancak evde yalnız yapacaksan boncuk ağdayla yapman kolay olur. Jilet yöntemi: Bu da en klasik yöntemdir. Kaliteli bir tıraş bıçağı ve köpük ile bölgeyi tahriş etmeden kolayca alabilirsin.
Göbek bölgesindeki kıllar ortalama 8-12 seansta bitirilir. Ancak çeşitli etkenlere bağlı olarak bazı kişilerde ek bir iki seans daha uygulanması gerekebilir. Son zamanlarda göbek çevresine lazer epilasyon yaptıran erkeklerin sayısı artmıştır.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
çoğaltmaz. dönmez. dönmez. kökten yakıyorlar. ilkinde bitmezse 2.sinde biter.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
Tüy dökücü krem ağdayla kıyaslandığında çok daha pratik ve hızlıdır. Ağda ise köklere kadar uzanan tüyleri alır ve daha uzun süre süren bir etki sağlar. Her epilasyon işleminden sonra tüy azaltıcı krem kullanmak da uzun vadede istenmeyen tüylerden kurtulmak için iyi bir seçim olur.
Kremin vücuttaki bazı bölgelere temas etmesi, istenmeyen durumlara neden olabilir. İstenmeyen tüylerden kurtulurken vücut sağlığına zarar vermemek için ürünü genital bölgenin içine, yüze ve göğüs ucuna sürmemeniz gerekir.
Sıcak veya soğuk ağdayı, tüylerin uzama yönüne doğru cildinize sürersiniz. Ağdanın donmasını bekleyin, ardından bir kumaş bantla cildinizde yumuşatın ve bandı tüylerin uzama yönünün tersine doğru çekip tüyleri köklerinden alın.
Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir. Patentli soğutma sistemi sayesinde ağrısız bir lazer epilasyona olanak tanır.
Kadınlarda çene altı kıllanmasının bir çok nedeni olabilir. Bunların çoğu genetik, hormonel, hamilelik ya da menopozdan dolayı olabiliyor. Kıllardan kurtulmanın ilk yolu sağlık sorunu olup olmadığına bakılmasıdır. Bunun için ilk iş bir endokronoloji doktoruna gitmektir..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri