Karın kaslarının belirginleşmesinin önündeki en büyük engel vücut yağ oranıdır. Ortalama olarak haftada 3-4 gün egzersiz ve iyi bir beslenmeyle 6-7 ay kadar zamanda kaslar belirginleşmeye başlar. Fakat vücut yağ oranı yüksekse ya da bir sağlık sorunu varsa bu süre uzayabilir.
Spora başladığımız zaman hemen baklava karın kaslarına sahip olmayı istiyoruz ama sabırlı olmalıyız. Karın kası çalışmanın ilk adımı vücut yağ oranını bilmek. Çünkü karın kasına sahip olmanın maalesef belli bir süresi yok. Vücut yağ oranına göre belirlenecek bu süre 6-7 ay da sürebilir, 2-3 ay da.
Karın kası antrenmanı , haftada en az üç gün yapılabilir. Yapılan her hareketi üç kez tekrarlayabilir ve her hareket sonrasında yaklaşık 30 saniye dinlenmeniz gerekmektedir. Üst karın kasını çalıştırabilecek en etkili yöntem mekik egzersizidir.
Ne sıklıkla çalışmalıyım? Karın kasları, onlara ne kadar yüklendiğinize bağlı olarak, haftada 2-6 gün çalıştırılabilir. Ekstra ağırlıklar kullanılarak yapılan bir karın antrenmanı vücut ağırlığı ile yapılana kıyasla birkaç gün daha fazla dinlenme gerektirebilir.
karın kaslarımize yaramayacaktır, bu yüzden haftada en fazla 2 gün karın kaslarımızı çalıştırmak yeterli olacaktır. Compound (bileşik) Egzersizler Uygulayın; Omurganıza gereksiz yük bindirecek egzersizlerden kaçının compound olan daha faydalı egzersizlere yönelin, Plank, Abs Rollout vb.
İlgili 17 soru bulundu
Karın kaslarının belirginleşmesinin önündeki en büyük engel vücut yağ oranıdır. Ortalama olarak haftada 3-4 gün egzersiz ve iyi bir beslenmeyle 6-7 ay kadar zamanda kaslar belirginleşmeye başlar. Fakat vücut yağ oranı yüksekse ya da bir sağlık sorunu varsa bu süre uzayabilir.
Aerobik egzersizler, kas gruplarını çalıştırmaya yarayan egzersizlere göre daha çok kalori yakmaktadır. AÇ KARNINA MI YAPILIR? Evet, karın egzersizleri aç karnına yapılabilmektedir.
Karın kasları, vücudun ön tarafında kaburgalar ile pelvis arasında bulunur.
Mekik hareketinin en faydalı olduğu yer karın ve göbek bölgesidir. Egzersiz yaparken beslenmenize de dikkat ederseniz göbek yağlarınızı daha kolay eritebilirsiniz. Doğru ve düzenli mekik çekme egzersizi yaparak 3 ya da 4 ay içerisinde güçlü ve sıkı karın kaslarına sahip olursunuz.
Karın çalışmak beli kalınlaştırır mı? Karın antrenmanları nasıl planlandığına göre elbette hacim kazandırabilir. Bu noktada beli kalın gösterecek olan genelde hala yağdır. Fakat çok hacimli obliqe ler de belin kalın ya da oyuksuz görünmesine sebep olabilir.
1 ) Her gün karın kaslarını çalıştırmak gerekir
Sıkı bir karın programı sonrası bu süre 48 saate kadar uzayabilir. Gereğinden fazla çalışmak daha iyi karın kaslarına ulaşmanıza engel olmakla birlikte başka sorunları da beraberinde getirebilir.
3 ayda karın kası olmaz. Bir kere günde "x sayıda mekik çek" diyenleri bir unut. Karın kaslarının görünür olabilmesi için yağ oranının minumum %10-11 dolaylarında olması gerekir.
Plank hareketinin özellikle karın kaslarında sıkılaşma hissi yaratması kısa sürede olur. Kilo vermek ve biraz kas yapmak gibi beklentileriniz varsa bunun için en azından birkaç ay çalışmanız gerekecektir. Düzenli egzersizle 28 gün içinde sonuç almaya başlayabilirsiniz.
Antrenman sıklığını doğru ayarlayın: Ne demiştik, fazla çalışmak karın kasları için hiçbir işimize yaramayacaktır. Bu yüzden haftada en fazla 2 gün karın kaslarımızı çalıştırmak yeterli olacaktır. Zaten indirekt çalışmalar da karın kaslarını çalıştırdığı için bu yeterlidir.
Vücudun yağ oranının %10 ile %13 bandına düşmesi karın kaslarınızın belirginleşmesine olanak sağlar. Bireylerin yağ oranlarını belirtilen seviyelere düşürebilmesi için büyük olan kas gruplarını çalıştırmaları gerekir.
Herkesin hayal ettiği bir vücut yapısı vardır. Genellikle hem kadınların hem de erkeklerin hayallerini süsleyen karın kaslarını oluşturmak da bunlardan bir tanesidir. Karın kası oluşturmak düzenli ve doğru şekilde yapılan aktivitelerle mümkündür. Ancak doğru teknikleri bilmek ve istikrarlı şekilde devam etmek şarttır.
Bu bilgiye ek olarak mekik kaç kalori yaktırır sorusunun da cevabını verelim: Ortalama 70 kilo ağırlığındaysanız 10 dakika içerisinde 50 mekik çekerek 90 kalori yakabilirsiniz. Buna ek olarak 74 kilo ağırlığındaysanız aynı işlemle 99 kalori yakarken 88 kilo olan birisi de 117 kalori yakar.
Egzersiz, vücudunuzun daha fazla oksijen kullanmasına ve daha fazla karbondioksit üretmesine neden olur. Egzersiz esnasında hızla alınan hava ise doğrudan akciğerlerinize gitmek yerine sindirim sisteminize gidebilir. Bu durum ise, şişkinlik yaşamanıza neden olabilir.
4 Haftalık Mekik Programıyla Günde 100 Mekik Çekmeye Hazır Mısınız? Fitness Aktif'in erkeler için hazırladığı 4 haftada 100 mekik programı sizi yıllardır hasretini çektiğiniz karın kaslarınıza kavuşturacak ve kalori yakarak size fit bir vücut sağlayacak.
Karın kası yapmak zorlayıcı bir süreç gibi görünebilir; ama doğru beslenme ve antrenman rutiniyle bir ay içinde karın kası yapabilirsin. İşin sırrı karın kaslarını ve vücudunun core (merkez) bölgesini çalıştıran egzersizler yapmak ve vücudunun core bölgesindeki yağ miktarını mümkün olduğunca düşürmektir.
Yağlanmayı artıranfast food, tam yağlı süt ürünleri ve kızartmalar gibi yağlı besinler ile basit karbonhidrat ve glisemik indeksi yüksek olan alkol, pilav, makarna, börekten uzak durun. Karın kası için doğru besin seçimi yapın. Tabağınız enerji verecek gerçek besinlerle dolu olsun.
Ayakta hareketlerle, squat ve lunge, bacak çekme kaldırma, tekme, sıçrama gibi hareketlerle de karın kaslarınızı belirginleştirebilirsiniz.
Karın kası egzersizlerinden önce ve sonra yeterli miktarda su içmeye özen gösterebilirsiniz. Egzersizler sırasında vücudun terlemesi ise su kaybını da beraberinde getirir. Kaybedilen suyun yeniden kazanılması için bol su içmek önem taşır.
Karın kası güneş ışığına çok duyarlı bir kastır o yüzden sabah çalışmak gerekir.
Doğru bir postür için vücudun merkezi olan karın kasları oldukça önemlidir. Abdominaller yani karın kasları fazla sıvıyı, toksinleri ve yağı vücuttan atmada yardımcı bir görev üstlenmektedir. Eğer karın bölgesindeki kaslarımız yeteri kadar güçlüyse bağırsaklarımız da daha güçlü anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri