Yer temizliği için genellikle yer silme deterjanları kullanılmaktadır fakat temizlenecek alanın çok pis olduğu düşünüldüğünde yer silme kovanızın içine birkaç damla çamaşır suyu damlatılabilir.
Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız. Yoğun kıvamlı çamaşır suyunu tuvalet ve klozet yüzeylerinde kullanabilirsiniz. Çamaşır suyunun yüzeylere zarar vermemesi için inceltilmesi gerekir. Su ile inceleterek diğer yüzeylerde kullanılabilir.
Temizlik paketi içerisindeki ürünleri banyo, tuvalet, lavabo, yerler, çamaşırlar ve bulaşıklarda kullanılabilir.
Çamaşır Suyu Kullanım Alanları
Bu anlamda çamaşır suları banyo, tuvalet, lavabo ve emutfaklarda olmak üzere sıklıkla kullanılırlar. Beyazlatıcı özellikleri sayesinde fayans zeminlerde de oldukça etkilidirler. İş yerindeki birçok yüzeyi çamaşır suyu ile temizlemek, hijyenik ve sağlıklı iş ortamlarının oluşmasını sağlar.
Halı silme suyunu hazırlarken, arap sabunu veya el sabunu kullanmanız, iyi bir temizlik için yeterli olacaktır. Bunun dışında karbonat ekleyebilir ya da sadece bol karbonatlı bir su hazırlayarak da silebilirsiniz. Halıyı silmek, bazıları için yeterli temizlik gibi görünmüyor.
İlgili 33 soru bulundu
Bir kaba 3 ölçü karbonat ve 1 ölçü çamaşır suyu ekleyip karıştırın. Fayanslarınızın üzerine su döktükten sonra hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla bütün yüzeye yayın. Bir süre bekledikten sonra macun kıvamındaki karışımı bir sünger yardımıyla alıp, bölgeyi bol suyla durulayın.
Yumuşak paspas veya mop kullanarak ıslaklık bırakmadan silin. Islak kalırsa kuru bir havlu ile zeminin üzerinden tekrar geçin. Temizleyici ürün kullanmak istiyorsanız 5 litre kadar suya 1 kapak sıvı temizleyici katabilir veya beyaz sirke ile doğal temizlik yapabilirsiniz. Sirkenin kokusundan endişe etmeyin.
Çamaşır suyu her ne kadar antibakteriyel bir temizleyici olarak görülse de mermer temizliğinde kullanılmamalıdır.
Çamaşır suyu, giysileri temizlemek, kir ve lekeleri çıkarmak, sararan ya da inatçı lekeleri olan beyaz giysileri ağartmak, renkli giysilerin rengini ve parlaklığını korumak için kullanılan kimyasal bir temizleyicidir.
Bulaşık deterjanları, çamaşır suyu ve cif gibi ürünleri porselen tezgahlardan uzak tutmalısınız. Temizlik sonrasında tezgah üzerinde kalabilecek sabun artıklarını iyice temizlemeli ve tezgahınızı durulamalısınız.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Ayrıca, onun kıvamlı özel formülü, başta parke temizleme ve laminant parke temizliği olmak üzere, ahşap, mermer ve seramik gibi hassas zeminlerinizi temizleme işlemlerinize güven katacak.
Domestos Hijyenik Çok Amaçlı Temizleyici spreyi paslanmaz çelik, seramik, porselen, plastik ve boyalı ahşap yüzeylerde de güvenle kullanabilirsiniz.
Temizlik yaparken çamaşır suyu kullanılan yeri hemen yıkamak: Uygulanan yüzeyde çamaşır suyunun en az 10 dakika etki etmesini beklemek gerekmektedir.
Cevap: Çamaşır suyu mikropları sadece yüzey öncesinde temizlenirse öldürür. Çamaşır suyu hızlı bir şekilde dezenfektan özelliklerini kaybeder. Organik atıklara maruz kalmış yüzeyler kirli görünmese de ortam yoğun mikroplu olabilir. Ön temizlik yapmazsanız çamaşır suyu ile mikropları öldürmüyor olabilirsiniz.
Çamaşır suyu hangi göze konur diye merak edenler için şunu söyleyebilirim; perdelerden tişörtlere, el bezlerinden pek çok kumaş malzemeyi çamaşır suyu ile temizleyebilmek için çamaşır suyunu çamaşır makinesinin içine, deterjan gözüne koymamız gerekiyor.
İçerikler. Çamaşırları beyazlatır. Bir maddeyi beyazlatır veya ağartır, amacı onun rengini çıkarmak veya açmaktır. Çamaşır suyu, oksidasyon yoluyla bu etkileri yapan bir kimyasal maddedir.
Çamaşır suyunu klozete dökün ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından inatçı lekeleriniz var ise tuvalet fırçası klozetin içini güzelce temizleyin. Sifonu çekin. Kireç oluşumundan ötürü oluşan inatçı sarı lekeler varsa kireç çözücü ürünlerinden yardım alın.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Bu kapsamda uygulayacağınız en ideal yöntem evde karbonatlı solüsyon hazırlamaktır. 1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Parke nasıl temizlenir sorusunun birden çok cevabı vardır. Bu açıdan doğal temizlik istiyorsanız, sabunlu su ile katmanlar halinde fırçalamalısınız. Zeminin ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak temizleme kovasına sıvı sabun veya yüzey temizleyici ekleyebilirsiniz. Sonrasında ise paspası iyice sıkın ve zemini ovalayın.
Ahşap zeminleri temizlerken yüzey temizleyicinin yanı sıra 1-2 damla zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı veya badem yağı kullanılabilir. Yağlar tek başına kullanılmamalı ve limon suyu veya beyaz sirke ile dengelenmelidir. Ahşap yüzeyleri parlatmak için doğal ve sağlıklı olan bu yöntem tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri