Laktozsuz probiyotik içeriği yüksek gıdalar (yoğurt, kefir) Magnezyum takviyesi. Ilık su ile banyo. Yürüyüş ve fiziksel egzersiz şişkinliği azaltıp ve vücuttaki gazı temizlemeye yardımcı olduğu için karın şişkinliğine iyi gelen doğal yöntemlerdir.
2- Magnezyum SİTRAT magnezyumun sitrik aside bağlı formudur. Bu formun biyoyararlanımı iyidir. Sindirimi, özellikle kabızlığı ve midede hazımsızlığını desteklemek için kullanılır.
Zayıflama diyetini desteklemek için iyi emilen bir form olan organik magnezyum sitrata başvurmak mümkündür. Bir yetişkin için günlük maksimum magnezyum miktarı yaklaşık 430 mg'dır. Toz olarak alınıyorsa, biraz sıcak suda eritilmesi ve öğün aralarında tüketilmesi tavsiye edilir.
Magnezyum Glisinat
Glisin, iyi bilinen sakinleştirici bir amino asittir. Bu kombinasyon iyi bir biyoyararlanıma sahiptir ve glisin aktif olarak bağırsak duvarı boyunca taşındığından, müshil etkisi yoktur.
İlgili 40 soru bulundu
Magnezyum sitratın faydaları ve kullanım alanları şunları içerir: -Bağırsaklardan dışkıyı temizlemek. Bu nedenle bazen ameliyattan önce veya kolonoskopi gibi bazı bağırsak prosedürlerinden önce magnezyum sitrat kullanılır. -Kabızlık, gaz ve şişkinliği gidermek.
En çok kullanılan magnezyum çeşidi magnezyum sitrattır. Kolay emilimi sayesinde kabızlığı engelleyerek vücudun mineral ihtiyacını karşılar. Benzer şekilde magnezyum oksit de sindirim sorunları ve kabızlık tedavisinde ek takviye olarak verilebilir. Ters durumlardaysa müshil olunması için magnezyum malat kullanılabilir.
Magnezyum Glisinat: Uyku problemlerinde, anksiyeteyi azaltmada, ağrının azalmasında, adet dönemi ağrılarında, migren baş ağrılarında etkilidir. Magnezyum taurat: Kan şekeri düzenlenmesi, kan basıncının dengelenmesi, kardiyak problemlerde kalbin korunmasında faydalı olabilir.
Magnezyum malat:
Malik asit meyvelerden elde edilen ve mitokondrilerde enerji üretiminde kullanılan bir moleküldür. Bu formu özellikle kas ağrısı, güçsüzlüğü ve kronik yorgunluk problemi olan hastalara iyi gelir.
Ayaklarda oluşan ödemi atmak için buz tedavisi uygulanabilir, egzersiz yapılabilir ya da bacaklar yüksek bir yere kaldırılabilir. Bunların yanı sıra ödem söktürücü bitkilerle beslenmek, bol su tüketmek, magnezyum takviyesi almak ve tuzu azaltmak da ayaklardaki ödemin atılmasına yardımcı olur.
Magnezyum malat, düzenli bağırsak hareketlerini desteklemek için de kullanılabilir. Müshil olarak hareket edebilir, bağırsaklarınıza su çekebilir ve yiyeceklerin sindirim sisteminizdeki hareketini uyarabilir. Mide ekşimesini tedavi etmek ve mide rahatsızlığını hafifletmek için doğal bir antasit olarak işlev görür.
Bağırsaklarda aminoasit kanallarından hazır olarak emilir. Bağırsak tolerans seviyesi oldukça yüksek olduğu için magnezyum eksikliğini çabucak düzeltmek için en iyi seçenektir.
Sitrik asit hafif bir müshil olduğundan, magnezyum sitrat magnezyum seviyelerini yükseltmek ve kabızlığı tedavi etmek için kullanılabilir.
Magnezyum desteği kullanabileceğiniz gibi magnezyumdan zengin beslenmenizde ödem atılmasına fayda sağlar.
Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur. Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir.
Tam tahıllar, meyve ve sebzeler, yulaf ezmesi ve keten tohumu gibi besinler sindirim sistemi çalışmasını düzenleyerek şişkinliği önleyebilir. Bazı baharatlar da mide şişkinliğini hafifletmede etkili olabilir. Zencefil, nane yaprağı, rezene tohumu ve kimyon gibi baharatlar gaz oluşumunu azaltarak rahatlama sağlayabilir.
MAGNEZYUM SİTRAT: Kas ağrıları, kas krampları, tekrarlayan kas spazmları, kronik kabızlık halleri gibi durumlarda öncelikle tercih edilecek magnezyum formudur. MAGNEZYUM GLİSİNAT: Uyku sorunları, kronik stresle mücadele, âdet sancıları ve sakinleşme ihtiyacı durumlarında tercih edilmelidir.
Magnezyum Sitrat ve Vitamin B6 içeriğinde bulunan. magnezyum ile normal kemiklerin, dişlerin. korunmasına ve normal kas fonksiyonlarına katkıda. bulunur.
EN İYİ FORMLAR. 1-MALAT= Enerji ile bağlantılı sorunlar, depresyon, fibromiyalji, kronik yorgunluk, kas ağrısını azaltır. 2-GLİSİNAT= Bağırsaklardan emilimi yüksektir. Sinirsel ağrılarda sakinleştirir, uyku sorunları, pms, fibrokist, kramp, aşermede etkilidir.
Neden magnezyum L-treonat kullanmalısınız? Diğer magnezyum formlarının aksine, magnezyum l-treonat, kan-beyin bariyerini kolayca geçtiği ve beyindeki sağlıklı magnezyum seviyelerini desteklediği gösterilen, yüksek oranda emilebilir bir magnezyum formudur.
Magnezyum aspartat: Oksit ve sitrat ile karşılaştırıldığında bu formun biyoyararlanımı daha yüksektir. Magnezyum ve potasyum aspartat kombinasyonunun yorgunluk üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu ve kas hipereksitabilitesini azalttığını gösteren bazı umut verici klinik denemeler bulunmaktadır.
Riskler: Şeker hastalığı, bağırsak hastalığı, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı olan kişiler, sağlık uzmanlarıyla konuşmadan evvel magnezyum takviyesi almamalıdır. Aşırı Doz: Magnezyum doz aşımının belirtileri; mide bulantısı, ishal, düşük tansiyon, kas güçsüzlüğü ve yorgunluğunu içerebilir.
Magnezyumun malat, sitrat ve taurat formlarının sabah alınması gün içinde daha enerjik olunmasına katkıda bulunur. Buna ek olarak magnezyum bisglisinat içerdiği glisin ile gece, uykudan önce alındığında uyku kalitesinin artmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri