Çörek otu yağı, iştahı azalttığı için kilo vermeye destek olmaktadır. Bu doğal yağı, aç karnına bir tatlı kaşığı kadar tüketip yarım saat bekleyip sonra kahvaltı yapmalısınız. Gün içerisinde ara öğünlerinizde de birkaç damla çörek otu damlasını yiyecek ya da içeceklerinizin içerisine damlatabilirsiniz.
Mideye herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Mideye bir zararı bulunmadığından dolayı da aç bir şekilde de tüketilebilmektedir. Bu tamamen bireysel bir tercihtir. Aç veya tok karna tüketilebilmekte ve her iki durumda da faydalarını göstermektedir.
Eğer çörek otunu yutmakta zorlanıyorsanız çörek otu yağını da deneyebilirsiniz. Bu sefer yarım çay kaşığı olarak yemeklerden yine yarım saat önce tüketmeli ve yine üzerine bir bardak su içmelisiniz. Sizi tok tutacak olan çörek otu yemeklerde daha az yemenizi sağlayacak.
ÇÖREK OTU YAĞI NASIL KULLANILMALIDIR? - Kahvaltıdan önce 1 tatlı kaşığı çörek otu yağını ağız yoluyla alabilirsiniz. - 1 tatlı kaşığı çörek otu yağını doğrudan yemeğinize katarak ya da içtiğiniz suya veya meyve suyuna karıştırarak tüketebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Ancak genel olarak çörek otu yağı kullanmaya yeni başlayanlara 2 hafta boyunca günde 3 defa çay kaşığı kullanmaları önerilir. İleride günde 1 tatlı kaşığı olarak önerilmektedir.
Eklem şişmesi ve sertliğini azaltır. Sedef hastalığı, sivilce ve döküntüler gibi cilt hastalıklarını iyileştirir. Cilt ve saç bakımında kullanılır. Çörek otu yağı timokinon etkisiyle bağışıklık hücrelerin sayısını artırarak grip, soğuk algınlığı ve hatta virüslere karşı koruma sağlayabilir.
Çörek otu yağının gereğinden fazla kullanıldığı durumlarda; - Kan basıncı düşerek, kanın pıhtılaşmasının yavaşlamasına neden olur. Bu yüzden de kanama riskinin artmasına yol açar. - Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir.
Çörek otu yağı, iştahı azalttığı için kilo vermeye destek olmaktadır. Bu doğal yağı, aç karnına bir tatlı kaşığı kadar tüketip yarım saat bekleyip sonra kahvaltı yapmalısınız. Gün içerisinde ara öğünlerinizde de birkaç damla çörek otu damlasını yiyecek ya da içeceklerinizin içerisine damlatabilirsiniz.
Çörek Otu Yağı: Sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yağı direk olarak içilebilir. Bu şekilde tüketilmesi iç organların sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Çörek Otu Yağının Faydaları Hücrelerin serbest radikallerden koruyan antioksidanlar, çörek otu yağında bolca bulunur. Timokinon bu bileşiklerden biridir. Bu bileşik akciğerler için iyidir, iltihap önleyici ve karaciğer hasarını önlemeye yardımcıdır.
- Çörek otu yağının bazı ilaçlarla etkileşime girme ihtimali vardır. Eğer kişinin sürekli kullandığı bir ilacı varsa, çörek otu yağının faydalarından yararlanmadan önce doktora danışmalıdır. - Aşırı kullanıldığında böbrek ve karaciğer hasarına neden olabilir.
Yaraların iyileşmesini hızlandırması, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olması, sindirim sistemini koruyucu etkisi çörek otunun faydaları arasında gösterilir. Çörek otu yağının tümör önleyici etkisinden dolayı; meme, cilt, karaciğer ve kolon kanserinde faydalı etkileri gözlemlenmiştir.
Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Soğuk sıkım olarak kullanımı tavsiye edilen bu bitkisel yağ, pişirilmeye uygun değildir. Bu sebeple yemek ve salatalara son aşamada eklenmesi en doğru kullanımı sunar. Yağın bir diğer kullanım şekli de günde 1 çay kaşığı olacak şekilde tüketmektir.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
Kalp hastalıkları, kanser, damar tıkanıklığı gibi sağlık sorunları ile savaşmada etkili olan çörek otu yağı faydaları ile birçok derdinize deva olacak.
Her bitkisel ürün ve ilaçta olabileceği gibi çörek otu yağının da yan etkileri vardır. Çörek otu yağının bilinen yan etkileri genellikle mide ve bağırsakla ilişkilidir. Hazımsızlık, mide bulantısı, şişkinlik ve mide yanması çörek otu yağının sebep olabileceği yan etkilerdendir.
Çörek Otu Yağı Cildi Güzelleştirir Mi? Şifa deposu olan çörek otu cilde de faydaları saymakla bitmeyen bir doğal yağdır. Cildeki enfeksiyon ve sivilcelerin geçmesine yardımcı olurken gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Aynı zamanda güneşin zararlı etkilerinden korurken cildin güzelleşmesini sağlar.
Bağırsakların sağlıklı çalışmasına da destek oluyor
Bu bitkisel yağ bağırsak paraziti sorunu yaşayanların daha kısa sürede bu sorundan kurtulmasına yardımcı oluyor.
Sahte çörek otu yağları rengi sarı ve beyaza yakın olur. Çörek otu yağı alırken sertifikalı ve organik olanı tercih edin. Sertifikasız ürünler kontrolsüzdür. Organik çörek otu yağları diğer ürünlere göre daha etkili ve hızlı tesir gösterir.
Çörek otu yağının mideye faydalarını listediğimizde en başında mide kramplarını azaltmaya yardımcı olur. Çörek otu yağının mideye bir diğer faydası reflü şikayeti olanlar için çözüm kaynağıdır. Reflü mide bulantısı, mide ağrısı, göğüs ağrısı, yutma sırasında ağrı ve yutma güçlüğü gibi belirtiler gösterir.
Kaliteli ve güvenli üretim politikalarıyla kullanıcıların sıkça tercih edilen en iyi çörek otu yağı markalarını; Voonka, Venature, Ocean, Zade Vital, Tab olarak sıralayabiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri