Karnabahar kürü antioksidan bir kürdür ve vücudu toksin maddelerden arındırmaktadır. Ödemden, bakteriden, mikroptan arınmak isteyenler karnabahar kürünü denemeliler.
Sadece 21 Günde Vücuda Olan Faydalarıyla Şaşırtan Bir Lezzet: Karnabahar Kürü Kış gelip de hastalıklar daha bir kendini hissettirmeye başladığında, çareyi hemen en taze mevsim sebzelerinde, meyvelerinde arayanlardansanız, toplanın!
Her gün taze olarak tüketilmesi önerilen karnabahar suyu zayıflatır mı? Karnabahar suyunun antioksidan içeriği metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olur.
Karnabahar suyunun içerisinde yüksek oranda demir bulunuyor. Bu durum kansızlığa iyi geliyor ve kansızlığın getirdiği yorgunluk, halsizlik hallerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Regl sancılarının azaltılmasını sağlıyor. İdrar yolu enfeksiyonlarının iyileştirilmesine yardımcı oluyor.
Sindirim sistemini hareket geçirebilen karnabaharın hazmı da kolaydır. Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine destek olan karnabahar bağırsak problemi yaşayanların da vazgeçilmez besinleri arasındadır.
İlgili 21 soru bulundu
7 gün boyunca her sabah 1 bardak karnabahar kürü içilmelidir ve 7 gün sonunda ara verilmelidir. Karnabahar kürünü denerken aç ya da tok olmanız gerekmez. Midenizin rahat olduğu zaman dilimlerinde kürü deneyebilirsiniz. Her tüketimde mutlaka taze olmasına özen göstermelisiniz.
Aynı şekilde kış sebzelerinden brokoli, brüksel lahanası ve karnabahar içerdikleri indol-3 maddesi ile hormonları düzenliyor. Kısa sürede cinsel gücü artıran yiyecekler, aynı zamanda kalp sağlığı için de yararlıdır.
KARNABAHARIN ZARARLARI
Aşırı tüketimi gaz problemi ve şişkinliğe yol açar. Aşırı tüketildiğinde tiroid hormonu eksikliğine neden olabilir. Hassas ciltler için fazla tüketilirse alerjik reaksiyonlara nede olur. Çok fazla tüketilirse böbrek taşı oluşumuna ve gut hastalığına neden olur.
Kimler karnabahar yememeli? Tiroid hormonlarını etkileyebileceğinden dolayı tiroid sorunu olanlar karnabaharı sınırlı tüketmelidir. Gaz ve şişkinlik oluşmaması için crohn hastalığı veya ülseratif koliti ve inflamatuar bağırsak hastalığı olanlar dikkat etmelidir. Emzirenler fazla tüketmemelidir.
Haşlanmış karnabahar kilo yapar mı? Kilo verme dönemlerinde, karnabahar sınırsız miktarda yenilebilir. Düşük kalorili olması ve lif içermesi, kilo vermeye yardımcıdır.
Bunlar hazmı zorlaştırdığı için sindirim sisteminin zorlanmasına neden oluyor. Aynı şekilde vücutta en çok gaz oluşumuna neden olan maddelerden olan kükürt de karnabaharın içinde bol miktarda bulunuyor. Tüm bu etkiler bir araya geldiğinde de karnabahar, vücudumuzda gaz yapıcı bir etki oluşturuyor.
İdrarın asidik olması, idrar yollarındaki bakterilerin çoğalmalarının (üremelerinin) önemli bir oranda yavaşlatılması, durdurulması veya engellenmesi anlamına gelir. Zaman zaman uygulanacak olan karnabahar kürü, özellikle kronik idrar yolları enfeksiyonu şikâyeti olanlara mükemmel bir önleyici çözüm getirebilmektedir.
Tencereye karnabaharların üzerini geçecek kadar su eklenir. Su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar karnabaharlar kaynatılır.
Ayrıca pürüzsüz ve sivilcesiz bir cilde sahip olmak için karnabahar suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Karnabaharın hücre yenileyici özelliği sayesinde cilt yüzeyindeki ölü hücreleri yeniden canlandırarak yaşlanmayı ve kırışmayı önler.
Karnabahar şekere iyi gelir mi? Karnabahar günlük diyet posası alımının arttırılmasını sağlayarak daha düzenli bir kan şekeri profili sağlar. Ayrıca içerdiği antiinflamatuar bileşikler, yüksek kan şekeri ve diyabete bağlı olarak vücutta artan iltihaplanmanın baskılanmasına katkıda bulunabilmektedir.
YÜKSEK LİF İÇEREN KARNABAHAR UZUN SÜRE TOK TUTAR
Yüksek lif içermesinden dolayı uzun süre tokluk hissi yaşatan karnabahar, bu yüzden çok fazla tercih edilen bir besin türüdür.
Karnabahar suyunun içerisinde thaiamin maddesi bulunuyor. Bu madde ise beyin sağlığını koruyor, Alzheimer hastalığına engel oluyor. 5. Yine karnabahar suyu, regl sancılarına iyi geliyor.
İki sebze arasında pek çok besin benzerliği olsa da, birkaç farklılık da vardır. Örneğin, brokoli daha yüksek miktarda C ve K vitamini içerirken, karnabahar biraz daha fazla pantotenik asit ve B-6 vitamini sağlar. Bu küçük farklılıklara rağmen, her ikisi de sağlıklı, çok yönlü bir diyete besleyici bir katkı olabilir.
İçindeki lifler sayesinde karnabahar tüketildiğinde, dolaşım sistemini harekete geçirerek kabızlığı önler.
- Karnabahar suyu; sinir sistemini korur. Karnabahar suyunun içermiş olduğu yüksek B vitamini ile sinir sisteminin gelişmesine yardımcı olduğu söylenebilir. Bu süreç sayesinde sinir sistemini korur. Sürekli şekilde tüketilen karnabahar suyu ile kalp- beyin sağlığının korunması mümkündür.
Karnabahar çok iyi bir yağ yakıcı olan C vitamini ve Folik asit açısından zengindir. Hücre bazında metabolizma hızının artmasını sağlar. Karnabahar içinde fosfat, potasyum ve indol-3 adlı maddeler bulundurur. Bu maddeler nedeni ile meme, mide ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyuculuğu vardır.
Cinsel Gücü Artıran Besinler Tüketin
Zencefil, çilek, muz, incir, bal, vanilya, avokado, fındık, istiridye, kereviz, yumurta, havyar, kuşkonmaz, kırmızı biber gibi afrodizyak etkili besinler, sağlıklı bir cinsel yaşam için gerekli olan önemli vitamin ve mineralleri de içinde barındırır.
Doğal Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler Tüketmek
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri