Çalışkan bir hayvan olan karıncanın, geldiği eve bereket getirdiğine inanılır ve asla ona zarar verilmez. Evlerde karınca duası bulundurmak da yine bereket dileğinin sembolüdür.
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.
Karıncalar un ve tarçından hoşlanmaz ve içlerinden geçemez. Bu nedenle, tezgahınızda gezinen karıncalar gördüğünüzde yüzeye tarçın ve un serpebilirsiniz. Ayrıca mutfak ve kiler raflarınıza da un ya da tarçın koyabilirsiniz.
Kanatlı karınca bereket midir ? Kanatlı karınca veya diğer tüm karınca türlerinin bereket getirip getirmediği kesin olarak bilinmemektedir ancak onları evinizden kovmak zorlu bir mücadele gerektirebilir. Bu haşere için hemen bizi arayın evinizi kanatlı karıncalardan sizleri kurtaralım.
İlgili 39 soru bulundu
Karıncalar, evlerde yiyecek aramak veya nemli ve sıcak ortamlarda yuva yapmak için içeri girebilirler. Karınca popülasyonlarının kontrol altına alınmaması, ileride daha büyük bir soruna neden olabilir. Bu sebeple evlerde karıncaların varlığı yok edilmelidir.
Yaz ayları kanatlı karıncaların üreme mevsimi olduğu için, önlem alınmadığı takdirde kısa sürede evinizi istila edebilirler. Kanatlı karıncaların evde görülmesinin nedenleri arasında yiyecek aramaları, nem ve koloni kurmaları sayılabilir. Özellikle açıkta bırakılan yiyecekler, karıncalar için çok cazip görünebilir.
Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. * Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir.
Zar kanatlılar familyasında yer alan ve birçok türü bulunan karıncaların ısırığı da tehlikeli değildir. Genellikle ortaya çıkan belirtiler buz ve sirkeli su ile ortadan kaybolur. En yaygın görülen belirtiler, ısırılan yerin kızarması ve şişmesidir. Isırılan yer sürekli kaşınırsa mikrop kapma riski vardır.
Eğer mutfağınızın neredeyse her yerinden karınca çıkar hale geldiyse daha etkili sonuç almak için derince bir tencerede su kaynatın ve içine bolca nane yağı ekleyip buharlaşmasını bekleyin. Nane yağı kokusu tüm mutfağınızı sarsın, karıncalar da yavaşça uzaklaşsın.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Halk söyleyişlerinde ise karınca; çalışkanlığı, bolluk bereketin simgesi olması, kendisi ile ilgili oluşmuş batıl inanışları ve dilde oluşmuş deyimleriyle ön plana çıkmıştır.
Bir bardak suya yarım limonun suyunu sıkın ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu limonlu suyu, karıncaların görüldüğü bölgelere veya giriş noktalarına püskürtün. Limon kokusu karıncaları rahatsız ederek evinizi terk etmelerine yardımcı olacaktır.
Yuva genellikle, tümsekle veya karınca tepesiyle belirginleşmiş olarak toprağın içinde bulunur. Bazen de yuva, malç, çakıl, taş, peyzaj keresteleri, kaldırım altında veya binanın temel duvarını birleştiren çim kenarının altında yer alır.
Karıncalar kokuya duyarlıdır. Hatta diğer böceklerle karşılaştırıldıklarında beş kat daha hassaslar. Bunu lehinize çevirmek mümkün. Hemen hemen herkes tarçın kokusuna bayılır.
Çünkü karıncalar şekerden ve şekerli gıdalardan ne kadar hoşlanırsa tuzdan, karabiberden, kırmızı acı biberden, naneden, tarçından ve karanfilden o kadar hoşlanmazlar! Başka bir deyişle bu baharatları karıncaların yuva girişlerine ya da onların yollarına serpmek, karınca kovucu yöntem olarak değerlendirilebilir.
Çamaşır suyu ile karıncaların gezdiği yerleri silerseniz karıncaların yollarını kaybetmelerini sağlarsınız. Eğer mutfağınızda çamaşır suyu kullanmak istemiyorsanız sirke kullanabilirsiniz. Sirke de karıncaları uzaklaştıran en etkili yollardandır.
Tarçının feromon hormonuna etkisinin benzersiz gücü, evlerdeki karınca istilası sorununu çözmeye yeter. Nasıl kullanılmalı? Tarçının her türünü kullanabilirsiniz; çubuk, toz veya esans yağı fark etmez. Karıncaların hükmü altına giren bölgeye serpiştirerek uygulayabilirsiniz.
Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir. Ayrıca, bir biber ve su çözeltisi hazırlayabilir ve giriş alanlarına yakın bir yere püskürtebilirsiniz.
Genel olarak kişinin rüyasında karınca sürüsü görmesi, sevinç dolu haber alacağının habercisidir. Karınca sürüsü konulara çabuk intibak eden, çözüm üretmekte ve iş bitirmekte usta olan bir kimseye işaret eder. Rüyada karınca sürüsü görmek şansın döneceğine işarettir. Rüyasında karınca sürüsü gören yoksulsa zengin olur.
Rüyada vücuttan karıncaların çıktığını görmek özellikle hasta bir kişinin durumunun iyiye gitmediğini anlatır. Aynı zamanda ölümünün yakın olduğuna dair rivayet edilir. Bazı rüya alimlerine göre ise olumlu şekilde yorumlanır.
Deprem tahmincisi karıncalar
Karıncalar üzerinde yapılan bir araştırma, bu küçük canlıların 2''den büyük depremleri önceden algılayıp yuvalarının dışına çıktıklarını ortaya koydu.
Nane, karıncaların yanı sıra doğal bir böcek kovucudur. Karıncalar nane kokusunu sevmezler. Evin belli yerlerine nane koyabileceğiniz gibi bir bardak suyun içine 10 damla nane yağı da damlatıp evin belli yerlerine dökebilirsiniz. Tarçın ve karanfil kokusu da karıncaların sevmediği bir kokudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri