Bazı karıncaların karınlarındaki bir bölge ve alt çenelerini kullanarak özel sesler çıkardıkları ve bu sesler yoluyla da haberleştikleri bilinmektedir.
Evet, karıncalar. küçük su birikintilerinden veya su damlalarından su. içerler.
Fakat karıncalarda diğer böceklerden farklı olarak iletişim biraz daha farklıdır. Karıncalar, feromon sistemi dışında iletişim kurmak için bir başka sistemden daha yani akustikten faydalanırlar. Başka bir deyişle, konuşurlar.''
Bilim adamları, onlarca yıldır karıncaların vücutlarındaki sürtünme çıkıntısı sayesinde sesler çıkardığını biliyordu. Ancak bu, sürtünme sesinin, bir alarm yani uyarı çağrısından daha fazla bir şey olmadığı düşünülüyordu.
İnsanoğlu belli frekansları duyar dedik. Eğer böceklerin, karıncaların çıkardıkları sesi de duysaydık, halimiz kötü olurdu.
İlgili 32 soru bulundu
Bir karıncanın ortalama ömrü 45 ila 60 gündür. Kraliçe karıncaların ortalama yaşam süresi işçi karıncaların 100 katıdır. Bir kraliçe karınca 30 yıl yaşayabilir. Karıncalar 100 milyon yıldan uzun süredir dünya üzerinde yaşamaktadır ve gezegenin her yerine yayılmış durumdadırlar.
Karıncalar için zaman diye bir kavram yoktur. Gece, gündüz her an çalışabilirler. Görmek için gözlere de ihtiyaç duymadıkları için, kimyasal kokuları takip ederek zifiri karanlıkta bile rahatlıkla görevlerini yerine getirebilirler.
Örneğin parazitler tarafından ele geçirildiklerini fark edemiyorlar bile. Beyinlerinin sade yapısı nedeniyle karıncaların bizler gibi karmaşık duyguları da yok. Sevgi, öfke, empati gibi şeyler hissetmiyorlar.
Düzce'de, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ali Fuat Şaşoğlu, kulağa kaçan yabancı cisimlerin kulakta duyma kaybına varacak hasarlar yaptığını belirtirken, hastaların kulaklarından çıkan sinek, karınca, kulaklık tıpası, boncuk ve oyun hamuru şaşırtıyor.
Türe bağlı olarak kolonide tek kraliçe karınca olabileceği gibi yüzlerce kraliçe karınca da olabilir. 90 sene yaşayabilen kraliçe karıncalar, beklenen yaşam süresi en fazla olan böcek türüdür.
Bir karınca, tek başına çok zeki bir canlı değil. Ancak karıncalar milyonlarca yıllık evrim sürecinde kendi erkini kanıtlamış, çok farklı nitelikte ortama adapte olma becerisine sahip, şaşılacak derecede iyi organize olabilen canlılar[1]. Karıncaları bu denli etkin kılan beceri ise bağlı olmaları.
Hindistan zıplayan karınca kolonisinde kraliçe öldüğünde, o güne kadar işçi olarak yaşamış dişi karıncaların önünde bir kraliçe olma fırsat doğuyor. Kraliçe öldükten kısa bir süre sonra kolonideki dişilerin yaklaşık yüzde 70'i, bir başka deyişle yüzlerce karınca, 40 güne kadar uzayabilen bir dövüş turnuvasına başlıyor.
Böceklerin aynı zamanda kapalı kan damarları da yoktur bunun yerine gövdelerinin üst kısmında bir kalp gibi iç sıvıların dolaşımını sağlayarak kafaya doğru hemolenfi pompalayan ince ve uzun delikli bir tüp bulunur.
Merak etmeyin karıncalar suyla temas etmeleri halinde ölmeyeceklerdir. Sadece onları püskürteceksiniz. Karıncalar, buldukları hazinenin izini kaybetmemek için kendilerince iz bırakırlar.
Karıncaların giriş çıkış yaptığı yerlere onları uzaklaştıracak ürünler koyun. Örneğin; bebek pudrası, sirke ve tarçın döktüğünüzde karıncalar hızlıca evinizden uzaklaşacaktır. Özellikle tarçın kokusu karıncaları rahatsız ediyor ve hemen uzaklaşıyorlar.
Hayır bir karınca ne kadar yüksekten düşerse düşsün zarar görmez. Karıncaların kütleleri çok küçük olduğu için terminal hızları oldukça azdır.
Çünkü karıncalar şekerden ve şekerli gıdalardan ne kadar hoşlanırsa tuzdan, karabiberden, kırmızı acı biberden, naneden, tarçından ve karanfilden o kadar hoşlanmazlar! Başka bir deyişle bu baharatları karıncaların yuva girişlerine ya da onların yollarına serpmek, karınca kovucu yöntem olarak değerlendirilebilir.
Eğer mutfağınızın neredeyse her yerinden karınca çıkar hale geldiyse daha etkili sonuç almak için derince bir tencerede su kaynatın ve içine bolca nane yağı ekleyip buharlaşmasını bekleyin. Nane yağı kokusu tüm mutfağınızı sarsın, karıncalar da yavaşça uzaklaşsın.
Dünya'nın en temiz hayvanlarından biri de karıncalardır. Karıncalar sürü halinde yaşarlar. Oldukça fazla türü bulunmaktadır. Formicidae familyasına mensup olan Karıncaların sayısı dünyada da oldukça fazladır.
Zar kanatlılar familyasında yer alan ve birçok türü bulunan karıncaların ısırığı da tehlikeli değildir. Genellikle ortaya çıkan belirtiler buz ve sirkeli su ile ortadan kaybolur. En yaygın görülen belirtiler, ısırılan yerin kızarması ve şişmesidir. Isırılan yer sürekli kaşınırsa mikrop kapma riski vardır.
KARINCA EN ÇOK HANGİ AYLARDA GÖZÜKÜR? Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında.
Sahra gümüş karıncası saniyede 50 büyük adım atarak bir metre uzunluğundaki mesafeyi kat edebilir. Bilim insanları, dünyanın en hızlı karıncasını keşfetti. Bu karıncaların hızı, insan boyutlarına orantılandığında, saatte yaklaşık 580 km'ye denk geliyor.
Karıncalar şekerden çok hoşlanır ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir.
Bu noktada şuna da değinilebilir: Karıncalar çalışkan canlılar olarak bilinir çünkü sürekli yuvalarına dane çekmekle meşguldürler.
Gördüğünüz gibi kraliçeler işçilerden daha büyüktür genellikle ve thorax (sırt kısmı) daha kamburdur ve kanat döktükleri yerler bellidir. Sarı bölgelere baktığımızda bunu net bir şekilde anlayabiliyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri