Karıncaların evin içine girdiği köşelere tuz serpmek karıncaları uzak tutmaya yardımcı olur. Sofra tuzu doğal olarak karıncalardan kurtulmanın en iyi ve en ucuz yollarından biridir.
Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. * Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir.
Karıncaların geldiği noktalara tuz serperek uzak tutabilirsiniz. Bunun için sofra tuzu yardımcınız olabilir. Suyu kaynatıp tuz ekleyin ve çözünene kadar karıştırın. Daha sonra tuzlu suyu bir sprey şişesine alın ve karıncaların geldiği noktalara püskürtün.
karıncalar bazik maddeleri pek sevmezler tuz,limon,kırmızıbiber vb. PH değeri yüksektir. Ama şeker,yağ Ph değeri açısından düşüktür.
Sirke, karıncaların vücutlarındaki kokuları nötralize eder ve karıncaların yemeklerine erişimini engeller. Bunların dışında tarçın tozu, kaya tuzu ve biberiye yağı gibi doğal karınca ilacı türevleri de sıralanabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.
Bu toprak cüzdanda taşınırsa bolluk getirir (K.18). - Karınca bolluk, bereket ve çalışkanlık anlamında yorumlanır. Evde gizli bir köşede veya çantada karınca toprağı taşımak bereket getirir (K.7, K.41, K.53). - Karınca duası alınır ya da elle yazılır, cami imamına yazdırılır.
KARINCA EN ÇOK HANGİ AYLARDA GÖZÜKÜR? Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında.
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Bunun için 10 damla nane yağı ve suyu bir sprey şişesinde iyice çalkalayarak karıştırın. Karıncaların gelmesi muhtemel yerlere bolca sıkın. Hem eviniz mis gibi nane kokacak hem de karıncalar bu kokuyu sevmedikleri için sizden uzak duracaklardır.
Okaliptus, kekik ve lavanta yağları da karıncalar için caydırıcıdır. Bu yağları bir kap suyun içine ilave ettikten sonra karınca yollarını silebilirsiniz. Belirli aralıklarla karınca yollarına damlatabilirsiniz. Ayrıca karabiber, salatalık, nane ve kahve telvesi de karıncalar için caydırıcı maddelerdendir.
Çamaşır suyu ile karıncaların gezdiği yerleri silerseniz karıncaların yollarını kaybetmelerini sağlarsınız. Eğer mutfağınızda çamaşır suyu kullanmak istemiyorsanız sirke kullanabilirsiniz. Sirke de karıncaları uzaklaştıran en etkili yollardandır.
Yuvaları terk eden karıncalar kütlelerin, kayaçların sesini daha çok algılıyor ve ayakları kulaklarının içinde olması nedeniyle sersemliyor. Bu sersemlediği zaman küme şeklinde olduğu zaman ölüyor. Yüzde 80'i öldüğünde büyük deprem işareti olarak görüyoruz. Bu da 72 saat öncesinden ölüyor.
Kenan Kaynaş, karıncaların kış uykusundan uyandıklarını belirterek, "Yuvada çoğaldılar. Yavrular havalar ısınınca, toprak ısınınca dışarıya çıkıyor, yiyecek arıyorlar ve topluyorlar. Hem yazın karınlarını doyuracaklar hem de kışa hazırlık yapacaklar” dedi.
Hindistan zıplayan karınca kolonisinde kraliçe öldüğünde, o güne kadar işçi olarak yaşamış dişi karıncaların önünde bir kraliçe olma fırsat doğuyor. Kraliçe öldükten kısa bir süre sonra kolonideki dişilerin yaklaşık yüzde 70'i, bir başka deyişle yüzlerce karınca, 40 güne kadar uzayabilen bir dövüş turnuvasına başlıyor.
Karıncalar koloniler halinde, iş birliğine dayalı olarak yaşar. Kolonideki bazı karıncaların görevi de yiyecek bulmak ve yuvaya taşımaktır. Evlerimiz de onlar için eşi bulunmaz besin kaynaklarıdır. Bu nedenle karıncalar, evlerimize girerler; ulaşabildikleri kaynaklardan su ve gıda temin eder, yuvalarına taşırlar.
Bir karıncanın ortalama ömrü 45 ila 60 gündür. Kraliçe karıncaların ortalama yaşam süresi işçi karıncaların 100 katıdır. Bir kraliçe karınca 30 yıl yaşayabilir. Karıncalar 100 milyon yıldan uzun süredir dünya üzerinde yaşamaktadır ve gezegenin her yerine yayılmış durumdadırlar.
Halk söyleyişlerinde ise karınca; çalışkanlığı, bolluk bereketin simgesi olması, kendisi ile ilgili oluşmuş batıl inanışları ve dilde oluşmuş deyimleriyle ön plana çıkmıştır.
Tüm hayvanları olduğu gibi karıncaları da gereksiz yere öldürmek günahtır.
Evlerde yaşayacak boyuttaki haşereler bilimsel bir nedenle beslenebilir. Bilimsel neden olmadıkça insana zarar vermeme şartı ile beslenmesi caiz olabilir.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
Nane, karıncaları ve sivrisinekler gibi diğer böcekleri kovmada çok etkili olabilen doğal bir böcek kovucudur. 10 ila 20 damla nane uçucu yağını 2 su bardağı suyla karıştırın. Karışımı evinizin süpürgeliklerine ve pencerelerine püskürtün.
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
Raid Karınca Yemi, karıncaları saklandıkları yerde öldürür ve 3 ay boyunca etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri