Yuva genellikle, tümsekle veya karınca tepesiyle belirginleşmiş olarak toprağın içinde bulunur. Bazen de yuva, malç, çakıl, taş, peyzaj keresteleri, kaldırım altında veya binanın temel duvarını birleştiren çim kenarının altında yer alır.
Karıncalar nemi sevdiği için yuva olarak genelde nemli bölgeleri tercih ederler. Dolayısıyla ilk önce banyoya ya da mutfakta lavabo yakınlarına bakabilirsiniz. Bahçeli bir evde oturuyorsanız pencereler veya kapı eşikleri de karıncaların eve giriş noktaları olabilir.
Dünyada kuzey yarım kürede bulunan bölgelerde karınca yuvalarının girişi güneye bakmakta topraklı olan yerleri ise kuzeye bakmaktadır. Güney yarım kürede ise karınca yuvalarının girişi kuzeye bakmaktadır. Güneş ışınlarının dik geldiği ekvator bölgesinde ise karınca yuvalarının girişi yukarı bakar konumda olmaktadır.
Karıncalara zarar vermeden onları evinizden uzak tutmanız mümkün. Bir sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyip güzelce çalkalayarak bir karışım elde edin. Bu karışımı kapı eşikleri, mutfak zemini gibi karıncaların en sık gelebileceği yerlere düzenli aralıklarla sıkın ve bu bölümleri silmeyin.
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
İlgili 23 soru bulundu
En az tarçın kadar limon ve kokusunu de sevmeyen karıncalar için limonu ikiye bölerek mutfağınıza ya da pencere kenarı gibi geldikleri alanlara bırakabilirsiniz. Ayrıca limon ve portakal kabuklarını bahçenize ve balkonunuza yerleştirerek yuva kurmalarını da engelleyebilirsiniz.
"Kırmızı orman karıncaları doğanın dengesini koruyor"
Her yuvada ortalama 300 bin karınca bulunuyor. Kolonide ana karınca ve işçi karıncalar var. Ana karınca yuvanın derinlerinde yaşar ve işçi karıncaların taşıdığı maddelerle beslenir." diye konuştu.
Karıncaların kumu kullanarak, şekerli suyu kaptan etkili bir şekilde dışarı çekip daha sonra kullanmak üzere bir düzenek hazırladığını gördük. Bu sıra dışı alet kullanımı yalnızca boğulma riskiyle mücadele etmekle kalmayıp şekerli suya ulaşmalarını da sağladı.
Karınca yuvasının 67 metre karelik bir alanı kapsıyordu ve eşsiz bir mimarisi bulunuyordu. Yuvanın içinde havalandırma, otoyollar, odalar hatta bahçeler bile vardı. İşte herkesi hayran bırakan karınca yuvasının eşsiz görüntüleri...
Bu toprak cüzdanda taşınırsa bolluk getirir (K.18). - Karınca bolluk, bereket ve çalışkanlık anlamında yorumlanır. Evde gizli bir köşede veya çantada karınca toprağı taşımak bereket getirir (K.7, K.41, K.53). - Karınca duası alınır ya da elle yazılır, cami imamına yazdırılır.
Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar. Nane, karıncalar tarafından tolere edilemeyen güçlü bir kokuya sahiptir ve bu da onları evlere girmekten alıkoymaktadır. 10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin.
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Karıncaların evinize girdikleri ve girme ihtimali bulunan yerleri silikon, macun, tutkal gibi dolgu malzemeleri ile kapatın. Çatlaklara ve yarıklara vazelin sürmek de etkili bir yöntemdir.
Hindistan zıplayan karınca kolonisinde kraliçe öldüğünde, o güne kadar işçi olarak yaşamış dişi karıncaların önünde bir kraliçe olma fırsat doğuyor. Kraliçe öldükten kısa bir süre sonra kolonideki dişilerin yaklaşık yüzde 70'i, bir başka deyişle yüzlerce karınca, 40 güne kadar uzayabilen bir dövüş turnuvasına başlıyor.
Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. * Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir.
Karınca neye gelmez ?, Limon
Limon suyunu onların en çok dolaştığı yerlere sıkarak ve bir bez ile silerek yol haritalarını yok etmiş olursunuz. Aynı zamanda limon kokusu da onların caydırıcı bir özelliğe sahiptir. Dolabınıza limon kabukları koymak, karıncaların mutfağınız da dolaşmasını engelleyebilir.
Bir karıncanın ortalama ömrü 45 ila 60 gündür. Kraliçe karıncaların ortalama yaşam süresi işçi karıncaların 100 katıdır. Bir kraliçe karınca 30 yıl yaşayabilir. Karıncalar 100 milyon yıldan uzun süredir dünya üzerinde yaşamaktadır ve gezegenin her yerine yayılmış durumdadırlar.
KARINCA EN ÇOK HANGİ AYLARDA GÖZÜKÜR? Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında.
Gördüğünüz gibi kraliçeler işçilerden daha büyüktür genellikle ve thorax (sırt kısmı) daha kamburdur ve kanat döktükleri yerler bellidir. Sarı bölgelere baktığımızda bunu net bir şekilde anlayabiliyoruz.
Dünya'nın en temiz hayvanlarından biri de karıncalardır. Karıncalar sürü halinde yaşarlar. Oldukça fazla türü bulunmaktadır. Formicidae familyasına mensup olan Karıncaların sayısı dünyada da oldukça fazladır.
Nane, karıncaları ve sivrisinekler gibi diğer böcekleri kovmada çok etkili olabilen doğal bir böcek kovucudur. 10 ila 20 damla nane uçucu yağını 2 su bardağı suyla karıştırın. Karışımı evinizin süpürgeliklerine ve pencerelerine püskürtün.
Karıncalar kokuya duyarlıdır. Hatta diğer böceklerle karşılaştırıldıklarında beş kat daha hassaslar. Bunu lehinize çevirmek mümkün. Hemen hemen herkes tarçın kokusuna bayılır.
Tüm hayvanları olduğu gibi karıncaları da gereksiz yere öldürmek günahtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri