Bir karınca, tek başına çok zeki bir canlı değil. Ancak karıncalar milyonlarca yıllık evrim sürecinde kendi erkini kanıtlamış, çok farklı nitelikte ortama adapte olma becerisine sahip, şaşılacak derecede iyi organize olabilen canlılar[1]. Karıncaları bu denli etkin kılan beceri ise bağlı olmaları.
Avustralya'da yaşayan Myrmecia cinsi gibi bazı karıncaların görüşü ise oldukça iyidir. Kafalarına bağlı olan iki anten kimyasalları, hava akımlarını ve titreşimleri algılar ve dokunma yoluyla sinyal iletişimine olanak sağlar.
Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.
Yeni bir çalışmaya göre Florida'da bir hektardan daha büyük bir alanda, mantarlarla aralarında karşılıklı faydaya dayanan ilişki bulunan (mutualizm) Trachymyrmex septentrionalis cinsi karınca kolonileri bir yılda yaklaşık 800 kg toprağı yer üstüne, 200 kg toprağı da yerin altına taşıyor.
Dolayısıyla, 40 bin karıncalık bir koloninin toplam beyin hücresi toplamı bir insanınkine denktir. ) * Bazı karıncalar günde yedi saat uyur.
İlgili 20 soru bulundu
“Karıncalar neyi sevmez?” sorusunun cevaplarından biri işte bu: limon! Yemeklerinizde ya da salatalarınızda limon kullandıktan sonra limon kabuklarını atmayın ve rendeleyin. Rendelediğiniz limon kabuklarını, karıncaların çıktığı noktanın önüne ve karıncaların çokça geçtiği yerlere koyun.
Türe bağlı olarak kolonide tek kraliçe karınca olabileceği gibi yüzlerce kraliçe karınca da olabilir. 90 sene yaşayabilen kraliçe karıncalar, beklenen yaşam süresi en fazla olan böcek türüdür.
Beyinlerinin sade yapısı nedeniyle karıncaların bizler gibi karmaşık duyguları da yok. Sevgi, öfke, empati gibi şeyler hissetmiyorlar.
Hayır bir karınca ne kadar yüksekten düşerse düşsün zarar görmez. Karıncaların kütleleri çok küçük olduğu için terminal hızları oldukça azdır.
KİŞİ BAŞINA 2,5 MİLYON KARINCA DÜŞÜYOR
PNAS adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmada araştırmacılar, dünyada 20 katrilyon karınca olduğunu tahmin etti. Bu durum, dünya nüfusunun 7,8 milyar olduğu düşünüldüğünde kişi başına 2,5 milyon karınca düştüğü anlamına geliyor.
Sal, dalgalı suda sallana sallana yoluna devam ederken karıncaların neredeyse yarısı suyun altında, diğer yarısı da suyun üstünde bulunuyor. Öyle bir disiplin içinde çalışıyorlar ki, salı oluşturan karıncalar yerlerini sürekli değiştiriyor. Böylece hiçbir karınca uzun süre suyun altında kalmıyor.
Hindistan zıplayan karınca kolonisinde kraliçe öldüğünde, o güne kadar işçi olarak yaşamış dişi karıncaların önünde bir kraliçe olma fırsat doğuyor. Kraliçe öldükten kısa bir süre sonra kolonideki dişilerin yaklaşık yüzde 70'i, bir başka deyişle yüzlerce karınca, 40 güne kadar uzayabilen bir dövüş turnuvasına başlıyor.
Dünya'nın en temiz hayvanlarından biri de karıncalardır. Karıncalar sürü halinde yaşarlar. Oldukça fazla türü bulunmaktadır. Formicidae familyasına mensup olan Karıncaların sayısı dünyada da oldukça fazladır.
Karıncalar şekerden çok hoşlanır ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir.
Evet, karıncalar. küçük su birikintilerinden veya su damlalarından su.
Yapılan araştırmalara göre böcek ısırıklarının %95'i tehlikeli değildir. Zar kanatlılar familyasında yer alan ve birçok türü bulunan karıncaların ısırığı da tehlikeli değildir. Genellikle ortaya çıkan belirtiler buz ve sirkeli su ile ortadan kaybolur.
Sahra gümüş karıncası saniyede 50 büyük adım atarak bir metre uzunluğundaki mesafeyi kat edebilir. Bilim insanları, dünyanın en hızlı karıncasını keşfetti. Bu karıncaların hızı, insan boyutlarına orantılandığında, saatte yaklaşık 580 km'ye denk geliyor.
Karınca neye gelmez ?, Limon.
Karıncaların çoğu kedi ve köpekler için zararsızdır. Büyük siyah karıncalar evcil hayvanlarınızı ısırabilir ama bu küçük ısırıklar hiçbir zarar vermez.
Çünkü karıncalar şekerden ve şekerli gıdalardan ne kadar hoşlanırsa tuzdan, karabiberden, kırmızı acı biberden, naneden, tarçından ve karanfilden o kadar hoşlanmazlar! Başka bir deyişle bu baharatları karıncaların yuva girişlerine ya da onların yollarına serpmek, karınca kovucu yöntem olarak değerlendirilebilir.
Karıncalara zarar vermeden onları evinizden uzak tutmanız mümkün. Bir sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyip güzelce çalkalayarak bir karışım elde edin. Bu karışımı kapı eşikleri, mutfak zemini gibi karıncaların en sık gelebileceği yerlere düzenli aralıklarla sıkın ve bu bölümleri silmeyin.
Çoğu, susuz kaldıkları 2 hafta içinde ölür, ancak ortalama bir Tarantula, yaşamı boyunca 1 yıl veya daha uzun süre yemek yemeden yaşayabilir.
Bir karıncayiyen bir yuvada beslenmek için yaklaşık bir dakikalık bir zaman geçirir ve günde 200 kadar yuva ziyaret ederek yaklaşık 30.000 birey ile beslenir. Karıncayiyen bir yuvadan, asker karınca ya da termitlerin kimyasal saldırıları ya da ısırmaları nedeniyle uzaklaşmak zorunda kalabilir.
Koloniler ve Süper Koloniler
Kraliçe, işçi, asker. Erkek karıncalar ise belli zamanlarda üretilir, kraliçe ile çiftleşir ve ölürler. Kraliçe karınca iri ve bazı türlerde kanatlıdır, belli dönemlerde erkek karıncalarla çiftleşir ve yumurtlar.
Evet, bir karınca tepesine basmış olanların hak vereceği üzere, karıncaların da dişleri var. Ağızlarının dışında yer aldıkları için teknik olarak “alt çene dişleri” şeklinde adlandırılan bu özelleşmiş yapılar, tekli demir atomlarının sıkı şekilde birbirine bağlandığı bir madde ağından meydana geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri