Karışık Çamaşırlar Hangi Programda Yıkanır Karışık çamaşırları kısa programla ile yıkamak isteyenler, ayrıştırdığı kıyafetleri 30 derecede atması yeterlidir. Bazı narin kıyafetleri yıkamak için farklı programlara geçiş yapmak mümkün. Bu durumda narin giysileri 30 derecede veya soğuk suda yıkamak yeterli olacaktır.
Renkli çamaşırlar genellikle 40°, 30° ve soğuk suda yıkanabilir. Ancak hangi sıcaklığı tercih edeceğinize net bir şekilde karar vermek için her bir grup içerisindeki kıyafetlerin etiketlerini kontrol edebilirsiniz.
Genelde eğer kısa program ile yıkanıyorsa 30 derecede yıkamak yeterlidir. Ancak diğer programlar üzerinden de renkler yıkanabilir ve bunun için 40 derece en ideal yıkama suresidir. Böylece renkler daha canlı şekilde ve parlak olarak uzun bir dönem kullanılabilir.
Aynı renk tonlarına sahip olan kıyafetlerin bir arada yıkanması gerekir. Renkli olan kıyafetlerin 30 ile 40 derece aralığında yıkanması gerekir. Renkli Çamaşırlar Hangi Programda Yıkanır? Renkli çamaşırlar kıyafetlerin içerisinde yer alan etikete göre yıkanabilir.
Burada yıkamak istediğiniz kumaşın yıkama talimatlarından bağımsız ortalama bir değer vermek gerekirse, bu renklerdeki kıyafetlerinizi maksimum 40 derecede yıkamanız gerekiyor.
İlgili 30 soru bulundu
Karışık Çamaşırlar Hangi Programda Yıkanır
Karışık çamaşırları kısa programla ile yıkamak isteyenler, ayrıştırdığı kıyafetleri 30 derecede atması yeterlidir. Bazı narin kıyafetleri yıkamak için farklı programlara geçiş yapmak mümkün. Bu durumda narin giysileri 30 derecede veya soğuk suda yıkamak yeterli olacaktır.
Sentetik çamaşırlara örnek olarak bluzlar, gömlekler, naylon çoraplar, spor giyim ürünleri, montlar, yağmurluklar gösterilebilir. Sentetik ürünlerinizi “Sentetikler” programında yıkayabilirsiniz.
Beyazlar genelde pamukluda yıkanır, renkliler pamuklu ya da sentetik olabilir.
Çamaşırları Renklerine Göre Gruplayın
Açık renkli çamaşırlar ile koyu renklileri birlikte atmayın. Açık ve koyu renkli çamaşırların birlikte yıkanması renklerin birbirine karışmasına sebep olabilir. Açık renkli çamaşırlar, koyu renkli çamaşırlar şeklinde gruplara ayırabilirsiniz.
Koyu renkleri birlikte ve beyaz veya daha açık renkleri ise ayrı yıkayın. Renk gruplarından oluşan daha fazla çamaşır olması durumunda, bunları ayrı ayrı seferlerde ele alın. Mesela morlar, kırmızılar, portakallar ve parlak sarılar gibi parlak kıyafetler birlikte veya çok çamaşır olması durumunda ayrı yıkanabilir.
İki renkli kıyafetlerin doğru şekilde yıkanması, renklerinin korunması açısından son derece önemlidir. Bu nedenle iki renkli kıyafetler çamaşır makinesi içerisinde ayrı ayrı yıkanmalıdır. Bu, farklı renklerin birbirine karışmasını engelleyerek kıyafetlerin ömrünü uzatır.
Sık kullanılan: Pamuklular
Bu mod hassas olmayan pamuk ve keten gibi kumaşlardan üretilmiş çamaşırların yıkanması için kullanılmaktadır. Pamuklu yıkama programında yüksek sıcaklıklara çıkabilen çamaşır makinesi, çamaşırlarınızı kapsamlı bir şekilde temizleyecektir.
Siyahlar ve Renkliler Birlikte Yıkanır Mı? Siyah renkli giysilerle renkli giysilerin bir arada yıkanması önerilmez. Siyah giysiler, yıkama esnasında renklerini bırakabilir ve diğer giysilerin rengini bozabilir. Renkli giysilerin yıkanması için renkli deterjanlar kullanılmalı ve ayrı bir yıkama işlemi için ayrılmalıdır.
Makinen de ipek programı varsa onda yıkayabilirsin. Eğer yoksa Narin Yıkama programı en uygun program olacaktır. Bu da yoksa hassas yıkama programı. Soğuk suda yıkamak en iyisidir.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
Günümüzde neredeyse her çamaşır makinesinde bulunan karma programı, farklı türdeki çamaşırları aynı yıkama işlemi içerisinde bir araya getirmek için oluşturulmuş bir programdır. Bu program sayesinde renkli, pamuklu, hassas pek çok farklı türdeki çamaşırları bir arada yıkamak mümkündür.
Beyazları bir arada, renklileri ve siyahları ayrı ayrı yıkamalısınız. Böylece renklerin karışmasını, beyazların grileşmesini veya diğer renklerle boyanmasını engelleyebilirsiniz. Beyaz kıyafetlerin yıkama talimatlarına bakarak makinede yıkanmaya uygun olduğundan emin olmalısınız.
Açık renkler ve gri tonlarla birlikte beyazları yıkamamalısınız. Bir büyük yanılgı olan beyazların sıcak suda yıkanmasına son vermelisiniz. Aksine sıcak yerine soğuk su kullanmanız gerekir.
onlar aynı renk olsa bile beraber yıkanmaz.
Çamaşırların çok kirli olması durumunda “hijyen” programı da kullanılabilir. 90 derecede yıkanması önerilmektedir. Renkli külotlar: Renkli iç çamaşırları beyazlardan farklı yıkanmalıdır. Yıkama işlemi için 40 derece yeterlidir ve hijyen programı kullanılabilir.
Çamaşır makinesinde sentetik programı, bu tip kıyafetler için özel olarak geliştirilmiştir. Makine bu programda çalıştırıldığında çamaşırlar, kumaşları zarar görmeyecek şekilde yıkanır. Su sıcaklığından sıkmaya kadar yıkamanın her aşaması, sentetik çamaşırlara göre programlanır.
Pamuklu programlar daha yüksek sıcaklıklarda yıkama yaparken, sentetikler 40 derece civarında yıkanıyor. Bu da sentetik malzemelerin daha hassas olmalarından kaynaklanıyor. Sentetik programda çamaşırların daha az zarar görmesi için sıkma işlemi de daha düşük seviyede tutuluyor.
Pamuklu Eko
Normal kirli, dayanıklı pamuklu ve keten çamaşırlarınızı yıkamak için kullanın.
Kot pantolonlar 30 derecede hassas, sentetik ve narin programları ile yıkanmalıdır. Toz deterjana nazaran sıvı deterjanlar renk koruma açısından daha iyi olduğu için, kot pantolonlar yıkanırken sıvı deterjan kullanmak daha iyidir. Makinede kot pantolonlar yıkanırken devir ayarı 800'de olmalıdır.
İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri