Yasal takibe düşmemiş fakat ödemesi gecikmiş borç nedeniyle yapılan bloke işlemleri borcun ödenmesini takip eden 24 saat içerisinde kaldırılır.
Kredi kartının bloke edilmesinin nedeni, üst üste 3 ay boyunca ekstre borcunun ödenmemesi ise; söz konusu borcun tamamının ödenmesinin ardından 24 saat sonrasında kart blokesi kaldırılmaktadır. Ancak borç yapılandırılmışsa ve taksitli döneme yapılacaksa, kredi kartı blokesi kaldırılmaz.
Hesap blokesi, kredi kartı ya da kredi gibi borçlar nedeniyle yapılmışsa, ödeme işlemi gerçekleştiğinde otomatik olarak banka tarafından kaldırılır. Bu tür durumlar için herhangi bir resmî işleme gerek yoktur. Ödeme tamamlandıktan sonra banka yetkilileriyle iletişime geçilerek hesap blokesi kaldırılabilir.
Kredi kartı, normal şartlar altında, ilgili borç tamamen ödendikten sonraki birkaç saat içinde kullanıma açılabilir.
Yeni Gönderilen Kart Ne Zaman Aktif Olur? Yeni gönderilen kredi kartı il veya ilçenin durumuna göre 3 ile 10 gün arasında teslim edilebilir. Teslim edilen kredi kartı hemen kullanıma uygundur.
İlgili 20 soru bulundu
Kart Başvurusu
Onay SMS'inden sonra Bankamız ATM'sinde öncelikle banka kartınız ile şifreli bir işlem gerçekleştirmeniz, sonra kartınızı ATM'ye tekrar takarak görüntülenen menüden kredi kartınızı seçmeniz gerekmektedir. Böylece kartınızın kredi kartı özelliği açılacaktır.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Güvenlik sebebiyle bloke olan bankamatik kartlarının yeniden kullanıma açılması mümkün olmamaktadır. Bu tür bir durum yaşayan vatandaşların yeni bir kart talebinde bulunması gerekmektedir.
Kredi kartı borçlar yüzünden kapatıldıysa borcun tamamen ödenmesi durumunda kredi kartı tekrar açılır. Kredi kartını yeniden açtırmak isteyen kişiler, taleplerini doğrudan şube ya da müşteri hizmetlerine başvurarak yapabilir.
Kredi kartı borcunun ödenmemesi halinde kart kullanıma kapatılır. Kullanıma kapatılan kartın borcunun tamamının ödenmesi halinde kart kullanıma tekrar açılır. Borcu ödenmeyen kart kullanıma açılamaz. Borcu yasal takibe düşmüş kartın da yeniden kullanılması mümkün değildir.
MASAK BLOKE NE ZAMAN KALKAR
MASAK tarafından hesaba koyulan blokenin ne zaman kalkacağına ilişkin kanun ve diğer mevzuatlarca düzenlenen süre 7 işgünüdür. Ancak uygulamada bu süre daha uzun olabilmektedir.
Maddede düzenlenmiştir. Blokeyi MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) koyduysa, kanunda blokenin kaldırılmasına ilişkin bir süre düzenlenmiştir. MASAK tarafından blokenin konulmasından itibaren 7 iş günü içinde bloke kaldırılır. Ancak uygulamada genellikle bu süre 15 ila 60 gün arasında sürmektedir.
Blokeli tutarı hesabınıza ait olan bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kaldırabilirsiniz. Ancak bloke kaldırma işleminin yapılmasına engel olan durumlarda blokeyi kaldırmak için banka şubesine gitmeniz gerekir. Şubeye gittiğiniz zaman yapılan inceleme sonrasına blokeyi kaldırmak mümkündür.
Erişim engelini kaldırmak istediğinizde yeniden 0850 220 00 00 Müşteri Hizmetlerimizi aramanız yeterlidir.
e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı ve doğrulanmış e-posta adresiniz varsa, bu e-posta adresine gönderilecek olan doğrulama kodunu girerek SIM blokesini kaldırabilirsiniz. Bu işlem için e-Devlet Kapısı'na şifrenizle veya internet bankacılığı üzerinden giriş yaptıktan sonra “Kurtarma e-Postası ile Kaldır” düğmesine tıklayınız.
Genellikle 3 ay boyunca kart ücreti veya taksidi ödenmediği takdirde bankalar kredi kartını bloke ederek işleme kapatır. Genellikle kalıcı olarak yapılan bu işlem bireylerin kredi notunun düşmesine neden olur. Bu durum fark edildiğinde yasal takip başlatılmadan kredi kartı borcunun kapatılması gerekir.
Eğer kredi kartı aylık taksitleri veya asgari borç tutarı belirlenen süre içinde ödenmezse, banka kartın kullanımını geçici olarak durdurabilir. Bu durumda, borçlarınızı ödeyerek kartınızın yeniden kullanıma açılmasını sağlayabilirsiniz.
Blokeli hesaba para gelmesi durumunda, genellikle bu miktarın çekilmesi veya kullanılması mümkün olmaz. Bloke, hukuki veya finansal nedenlerle uygulanır ve bu durumda hesaptaki paraya erişim kısıtlanır. Borçlar veya yasal süreçler sona ermeden önce bloke kaldırılmayabilir.
Şifrenizi (PIN) bilmiyorsanız nasıl öğrenebilirsiniz? Geçici şifrenizi bilmiyorsanız, hatırlamıyorsanız veya şifreniz size ulaşmadıysa, şifrenizi 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi kullanarak veya şubelerimizde bulunan POS cihazları aracılığıyla belirleyebilir ya da SMS ile geçici şifrenizi öğrenebilirsiniz.
Suç içeren işlemlerde kullanıldığı şüphesi üzerine, banka hesaplarına bloke konulması mümkündür. Şüpheli hesap hareketlerinin varlığı halinde şirketlere ait ya da bireysel banka hesaplarına bloke konulması sıkça rastlanan bir durumdur.
Kredi kartı borcunuzun asgarisini ya da tamamını ödeyemediğinizde öncelikle borcunuza kredi kartı geç ödeme faizi uygulanmaya başlar. Bir takvim yılı içerisinde, borcunuzun asgari ödeme tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez borcunuzu ödemezseniz de kartınız tamamen kapatılır.
İdari Takip: 2 dönem üst üste asgari ödeme tutarının ödenmemesi haline banka kredi kartını idari takibe alır. 3 ay olan idari takip sürecinde asgari ödeme yapılmaması durumunda kart kullanıma ve nakit çekime kapatılır. Gecikme kart sahibinin kredi notuna yansıtılır.
Yasal takibe gelmeden önce önünüzde 3 ay kadar daha doğrusu 90 günlük bir süre bulunur. Bu 90 günlük süre aralıksız olmak zorunda değildir. Ödeme yapmadığınız toplam süre 90 günü bulduysa yasal takip başlatılır. Eğer bu süre zarfında borcunuzu kapatırsanız yalnızca gecikme faizi ödersiniz.
Kredi Kartını Yeniden Açtırmak İçin Yöntemler
Aynı şekilde, kartın tekrar kullanıma açılması için de müşteri hizmetleriyle iletişim kurmak gerekir. Müşteri hizmetleri size yeni bir kart numarası ve kart verebilir. Kredi kartını yeniden açtırmak için bir diğer yöntem banka şubesine başvurmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri