Böylece banka süresi dolan kartın yerine yenisini gönderecektir. Yeni kart müşteriye ulaştığı andan itibaren eski kart kullanım dışı olur. Bazı bankalar eski kartın fiziksel olarak teslim edilmesini talep ederler. Yeni kartı elden müşteriye teslim ederek eski kartın iptalini yaparlar.
Yenilenen kredi kartının gelme süresi, bankadan bankaya değişiklik gösterir. Genellikle başvuru yapılan tarihten itibaren 15 gün içerisinde yeni kart hazırlanır. Ardından bu kart, alıcının istediği adrese gönderilir.
Kartımın manyetik şeridi/çipi bozuldu, ne yapmalıyım? Manyetik şeridi/çipi bozulan kartınızla birlikte şubenize uğrayarak kartınızı teslim ediniz. Kartınız yenilendikten sonra tercihiniz doğrultusunda şubenize veya dağıtım firması aracılığı ile adresinize gönderilecektir.
Kredi Kartı Değişikliğinde Kart Üzerindeki Numaralar Değişir mi? Kredi kartınız hangi nedenle olursa olsun yenilendiği takdirde farklı numaralarla size gönderilecektir. Bunun amacı, eski kartınızın tamamen kullanıma kapatılarak yeni ve farklı bir kart ile kullanımınıza devam edebilmeniz içindir.
Son kullanma tarihi geçen kredi kartları bankamatiklere takıldığında ATM tarafından bu kartların yutulması durumu söz konusu olacaktır. Öte yandan tarihi geçmiş olan kredi kartlarıyla nakit çekmek, alışveriş yapmak ya da para yatırmak gibi işlemleri gerçekleştirmek mümkün olmayacak olan bir durum olacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Kredi kartının kullanıma açık olduğu son tarihtir. Kart üzerinde ay ve yıl olarak gösterilir. Bu tarihten sonra kart kullanıma kapatılır.
Bir takvim yılı içerisinde, borcunuzun asgari ödeme tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez borcunuzu ödemezseniz de kartınız tamamen kapatılır. Kapatılan kartınızın borcunu ödeyerek tekrar kullanıma açılmasını sağlayabilirsiniz.
Bankamızca kartınızı ilk aldığınızda tarafınıza gönderilen kredi kartı şifreniz, geçici bir şifre olup, söz konusu şifreyi en kısa sürede değiştirmeniz gerekmektedir. Tarafınızca belirlenecek yeni şifre, kredi kartınızın kalıcı şifresi olmakta ve bu şifreyi alışveriş ve nakit işlemlerinde kullanabilmektesiniz.
Karta yüklediğiniz ve merkezde tutulan bakiye ise (kayıp veya çalıntı nedeniyle kapatılan kartınızı yenilemeniz durumunda) yenilenen karta otomatik olarak aktarılmaktadır.
Yeni Gönderilen Kart Ne Zaman Aktif Olur? Yeni gönderilen kredi kartı il veya ilçenin durumuna göre 3 ile 10 gün arasında teslim edilebilir. Teslim edilen kredi kartı hemen kullanıma uygundur. Kredi kartının teslim edilmediği süre içerisinde müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartını online kullanıma açtırabilirsiniz.
Temassız özelliği bulunan kartlar ile 750 TL ve altındaki alışveriş işlemleri şifre tuşlamaya gerek kalmadan hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında alışveriş, para çekme işlemleri kartınıza tanımlanan şifre ile güvenle yapılabilmektedir.
Aralıksız 180 gün (6 ay) boyunca işlem görmeyen kredi kartı hareketsiz kabul edilerek banka tarafından pasife alınır ve aidat talep edilemez. Karta daha önceki dönemlerde aidat ödenmişse de sonraki süreçte 180 gün hareketsiz kaldıysa, banka o yıl tahsil edemediği aidattan vazgeçer.
Çip nedir? Kredi kartınızın üzerinde bulunan ve kişisel bilgilerinizi manyetik şeritten daha da güvenli taşıyan bir ortamdır. Kart sahteciliğini ve dolandırıcılığını neredeyse imkansız hale getirir.
Böylece banka süresi dolan kartın yerine yenisini gönderecektir. Yeni kart müşteriye ulaştığı andan itibaren eski kart kullanım dışı olur. Bazı bankalar eski kartın fiziksel olarak teslim edilmesini talep ederler.
Hocam iban bilgisi kesinlikle değişmez. Belki sadece kart numarası, son kullanım tarihi gibi bilgiler değişebilir. Anında gün içerisinde size veremezler kartı çünkü kartın basımı yapılması gerekiyor.
Kart yenileme için ücret öder miyim? Bir takvim yılı içerisinde kayıp, çalıntı ve benzeri nedenler dolayısıyla gerçekleştirilen iki adete kadar kart yenileme karşılığında ücret alınamaz. Bir takvim yılı içerisindeikiden fazla yenileme talebiniz olması halinde banka ücret alabilir.
Kartınızın kurye ile size gelmesini beklemeden Karekod ile Ödeme ve Mobil Temassız Ödeme sayesinde cep telefonunuzla POS cihazlarında hızlı ve temassız alışveriş yapabilirsiniz.
Kartın İptalinden Sonra Devam Eden Taksitler Ne Olur? Bu süreçten sonra taksitler aynı düzenle ödemeye devam edilebilir. Borcun toplu ödeme gibi bir zorunluluğu yoktur. Mevcut borç bitene kadar bankalar hesap ekstresi göndermekle yükümlüdür.
SMS ile katılım sağlamak için Bankamızda kayıtlı cep telefonundan AIDATIADE yazıp boşluk bırakılarak kart ücreti yansıyan kartın son 6 hanesinin 4757'ye gönderilmesi gerekmektedir. SMS gönderimleri ücretsizdir. Özelliğe bir asıl kredi kartı ve ona bağlı ek kartlar ile başvuru yapılabilir.
Eğer sahip olunan kartın mevcut şifresi hatırlanmıyorsa banka şubesine gitmek gerekiyor. Şahsen yapılması gereken başvurunun ardından sorun giderilir. Kimlik gösterilerek banka çalışanları yardımı ile yeni bir kart ya da yeni bir şifre almak mümkün olur.
Bazı banka ATM'lerinde “Şifremi Unuttum” seçeneği ile yeni şifre de alınabilir. Şifre değişikliği şu şekilde yapılır: Eğer mevcut şifre biliniyorsa ATM'de kart ile giriş yapılıp şifre değiştir menüsü üzerinden talep edilen bilgiler girilerek şifre değişimi yapılabilir.
SIFRE yazıp, kartınızın son 4 rakamını aralarında boşluk bırakarak 4440'a SMS gönderdikten sonra telefonunuza gelecek aramada talep ettiginiz 4 haneli şifreyi tuşlayabilirsiniz.
İptal edilen hiçbir kartın tekrardan kullanılmak için aktif edilemez.
Evet, kapatılan kredi kartı tekrar açılabilir. Tekrar açılması için kredi kartının nasıl kapatıldığı önemlidir. Kredi kartını kullanıcı kendi isteğiyle kapatırsa kapatılan aynı kredi kartı yeniden tekrar açılamaz. Kredi kartı borçlar yüzünden kapatıldıysa borcun tamamen ödenmesi durumunda kredi kartı tekrar açılır.
Merhaba. Kartını iptal ettiysen paran hesabında duruyordur. Bu parayı çekmek için ücretsiz bir şekilde sanal kart açıp kullanabilirsin. Sanal kartını kullanarak varsa ininal/tosla vb kartlarına para yükleyebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri