Satış asistanı, temel olarak işletmelerin çıkardığı hizmetleri ve ürünleri müşteriye sunar. Aynı zamanda ürün ve hizmetle alakalı ortaya çıkabilecek sorunların çözümüne yardımcı olur. Tüm bunları yaparken mağazayı ve ürünleri temsil eder. Bu nedenle müşteri memnuniyetini sağlamaya oldukça özen gösterir.
Pazarlama asistanı, çalıştığı kurumun pazar payındaki yerini büyütecek çalışmalar yapan kişidir. Daha geniş bir ifadeyle pazarlama asistanı departmandaki reklam, ürün kataloğu hazırlama, pazar araştırması yapma gibi işleri yerine getiren ve destekleyen kişidir.
Satış müdürünün başlıca görevleri şunlardır; Yıllık satış bütçesinin hazırlamak, Yeni pazarlar araştırarak, müşteri ziyaretleriyle yeni bir portföy oluşturmak ve ekip yönetmek, Ziyaret, teklif ve satış bilgilerini içeren raporlarları hazırlanmak.
Üst düzey yönetici asistanı ne iş yapar sorusunu, kısaca yöneticisinin günlük iş akışını yöneterek işleri kolaylaştırmak, müşterilerle olan iletişimi yönlendirmek şeklinde açıklayabiliriz. Aynı zamanda şirket içinde çalışan ile yönetici arasında köprü görevi görmek de yönetici asistanının asli görevleri arasındadır.
Yönetici asistanı olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren Büro Yönetimi ve Sekreterlik önlisans bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür. Ayrıca eğitim akademilerinin Büro Yönetimi sertifika programları mevcuttur.
İlgili 15 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Yönetici Asistanı 2023 yılında ortalama 22.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yönetici Asistanı , Ocak 2023 yılında ortalama 17.380 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.736 TL maaş alıyordu.
Asistanlar, genellikle bir yönetici veya üst düzey bir yöneticiye yardımcı olurlar ve ofis yönetimi, randevu planlaması, seyahat düzenleme, telefon görüşmeleri yapma gibi görevleri üstlenirler. Asistanlar ortalama olarak 13.500 TL ile 30.000 TL arasında değişen rakamlarda maaş alabilirler.
3. İnanış- Yönetici asistanı, yönetici sekreterine göre daha deneyimlidir. Bu nedenle üst kademe yöneticilerin sekreterleri meslekte daha uzun yıllar geçiren kişiler olur ve onlara asistan denilir. Departmanda görev yapan sekreterler ise yönetici ya da departman sekreteridir.
Yönetici asistanları iş yönetimi ve organizasyon alanlarında oldukça önemli yetkilere sahiptirler. Bu nedenle yönetici asistanları, işlerinde profesyonelliği arttırma ve iş yönetimi becerilerini geliştirme ile kariyerlerinde yükselme imkanına sahiptir.
eleman.net verilerine göre, Satış Müdürü 2023 yılında ortalama 45.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Satış Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 37.400 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 23.100 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Satış ve pazarlama planları yapar. Satış sözleşmelerini ilgilendiren departmanlarla iletişim kurar. Sipariş edilen ürün veya hizmetlerin zamanında müşteriye teslim edilmesini sağlar. Satışla ilgili; fiyatlandırma, müşteri şikayetleri, teslimat ve envanter takibiyle ilgili konularla ilgilenir.
Satış ve pazarlama müdürü olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan İşletme Bölümü, İktisat Bölümü, Çalışma Ekonomisi Bölümü ve Pazarlama Bölümü gibi programlarından mezun olması gerekir.
Satış asistanı, temel olarak işletmelerin çıkardığı hizmetleri ve ürünleri müşteriye sunar. Aynı zamanda ürün ve hizmetle alakalı ortaya çıkabilecek sorunların çözümüne yardımcı olur. Tüm bunları yaparken mağazayı ve ürünleri temsil eder. Bu nedenle müşteri memnuniyetini sağlamaya oldukça özen gösterir.
Satış destek personeli, müşterilerin satın alma süreçlerini kolaylaştırmak için satış ekibine destek sağlayan kişilerdir. Müşterilerin sorularını cevaplayarak, ürünleri tanıtarak ve satışları teşvik ederek satışları artırmaya yardımcı olurlar.
Satış sorumlusu; şirket portföyünde bulunan potansiyel müşterileri ziyaret ederek, firmanın ürün ve hizmetlerini tanıtan, yeni müşteri kazandırmak adına farklı stratejiler belirleyen, özendirmeye yönelik çalışmalar yürüten kişiye verilen mesleki unvandır.
Yönetici asistanı, üst düzey yöneticinin iş programlarını ve iletişim trafiğini yönetmekten sorumlu kişidir. Yönetici asistanı, yöneticinin idari süreçlerini yürütmesine destek verir. Telefon, e-posta iletişimlerine öncelik verir. Yöneticisi veya yönetici kadro adına toplantı organize eder, iş etkinlikleri düzenler.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Asistan, çeşitli idari sorumlulukları ve büro görevlerini yerine getirmekle sorumlu meslek grubuna verilen isimdir. Asistanın görevleri arasında, yöneticilere ve çalışanlara destek sağlamak, günlük ofis ihtiyaçlarında yardımcı olmak ve şirketin genel idari faaliyetlerini yönetmek bulunmaktadır.
Bu nedenle üst kademe yöneticilerin sekreterleri meslekte daha uzun yıllar geçiren kişiler olur ve onlara asistan denilir. Bölümlerde görev yapan sekreterler ise bölüm sekreteridir.
sekreter genel bir kisidir (ör. genel sekreter). asistan daha bi özeldir (ör. özel asistan). asistan büyüyünce yönetici olacak (ya da olabilecek) kişidir. bir sekreterin yönetici olma ihtimali ise bir kalem müdürünün hakim olma ihtimali kadardır.
Türkiye'de, büro yönetimi eğitimi bölümü mezunları, yeni mezun olarak başlangıçta yaklaşık 12.000-20.000 TL arasında bir maaş alabilirler.
Asistan olmak için üniversitelerin Büro Yönetici ve Asistanlığı bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra farklı bir bölümden mezun olan kişiler asistan olmak isterler ise asistanlık sertifikası programlarına başvurmaları ve sertifika sahibi olmaları gerekmektedir.
2023 yılı itibari ile 94 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Genel Sekreter maaşları 14400 TL'dir. En düşük Genel Sekreter maaşı 11520 TL iken, en yüksek Genel Sekreter maaşı 35920 TL'dir. Güncel Genel Sekreter maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri