KARTAL GÖLÜ Denizli ili, Beyağaç ilçesinin güneyindeki Çiçekbaba dağının zirvesinin kuzeye bakan yamacında yer alır. Denizden yüksekliği 1903 m.dir.
Oldukça yeşil ve serin bir mevkide yer alır. Ayrıca kartal gölü ve serin yaylaları da oldukça ilgi çekici yerlerdendir. Büyük Menderese dökülen ayrıca kemer barajına yasam kaynağı olan Akçay buradadır. Ayrıca Sandras Dağı'nın tüm ihtişamıyla olan güzelliği temiz,oksijen dolu havasıyla Beyağaç tam bir cennettir.
Beyağaç Topuklu Yaylası - Denizli
Beyağaç Topuklu Yaylası etrafındaki heybetli ağaçları, havası, soğuk ve kaliteli içme suyu kaynakları ile ünlüdür. Günübirlik piknik ve çadırlı kamp için uygundur. İlçe merkezinin güneyinde, yaklaşık 1700 rakımlıdır.
6 Haziran 1972 tarihinde Belediye olarak teşkilatlanmış olan Beyağaç, 20.05.1990 tarihinde ve 3644 sayılı kanun gereğince ilçe olmuştur. 05.08.1991 tarihinde Kale ilçesinden ayrılıp fiilen ilçe olarak faaliyete geçmiştir.
Denizli'nin ilçeleri 19 tanedir. Merkez ilçeler: Merkezefendi. Pamukkale.
İlgili 40 soru bulundu
Çameli İlçesi Denizli İl merkezine 106 km uzaklıkta İl Merkezinin kuzey doğusunda yer almaktadır. 36/51–37/17 kuzey enlem ve boylamları arasındadır. İlçenin yüzölçümü 738 km² dir. Rakımı 1 350 m.'dir.
Denizli'nin 19 ilçesi vardır. Denizli'nin ilçeleri: Acıpayam, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar, Tavas. Acıpayam, coğrafi konum olarak Akdeniz Bölgesi'ndedir.
Üretimin yaklaşık yüzde 90'ı üzüm, elma, kiraz, nar ve şeftali oluşturuyor. Kentte en çok üretimi yapılan meyve üzüm.
Denizli'nin meşhur yemekleri arasında; Yen Böreği, Kuyu Kebabı, Yaprak Sarma, Arabaşı, Zeytinyağlı Patlıcan Gömme, Katmer, Çiğ Dolma, Patlıcanlı Kapama, Çaput Aşı, Biber Tatari, Börülce Böreği, Cızlama, Sucuklu Un Karıştırması, Cerpleme, Pekmezle Kabak Aşı, Hamur Dolması ve Yoğurtlu Köfte yer almaktadır.
Denizli, tam bir kaplıca şehridir ve sağlık turizmi bölgeyi ayakta tutan ekonomik faktörlerdendir. Karahayıt kaplıcaları, sıcak, kırmızı ve şifalı termal suyu ile bilinir. Ağlayan Kaya Şelalesi, Keloğlan Mağarası ve Topuklu Yaylası diğer doğal güzellikleri arasında yer alır.
Tanıtım Denizli İli Beyağaç ilçesinde bulunan İşletmemiz 1964 yılında kurulmuş olup, alan olarak Denizli Bölge Müdürlüğümüzün en küçük sahasına sahip İşletmesidir.
Düzce İli Kaynaşlı İlçesi Bıçkıyanı Köyü mevkinde bulunan Topuk Yaylası ve Göleti Düzce'ye 38 kilometre mesafededir. Rakımı 1.280 metre olan yayladan; Abant Gölü, Odayeri Yaylası, Sinekli Yaylası ve Samandere Şelalesi'ne ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Topuklu Yaylası, Beyağaç ilçe merkezinin güneyinde kalmaktadır. Güneş enerjisi ile aydınlatılan yayla, büyük organizasyonlara ev sahipliği yapar. Batısındaki tepelerden Gökova Körfezi'nin eşsiz manzarası görülmektedir. Yayla; soğuk ve duru içme suları, görkemli ağaçları ve ferah havasıyla eşsiz bir ortama sahiptir.
KARTAL GÖLÜ
Denizden yüksekliği 1903 m.dir. Kartal gölü ve çevresi Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Yaban Hayvanı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma alanı olarak ilan edilmiştir.
SERKAN ACAR RESORT&SPORT TOPUK YAYLASI 1300 mt yükseklikte, etrafı çam ormanları ile çevrili önünde göleti bulunan Düzce Kaynaşlı İlçesi Topuk Yaylası Mevkiinde 2011 Yılı Temmuz ayında faaliyete geçmiştir. 150 dönüm bir arazi üzerinde ve 2.500 m2 bir alanda yer almaktadır.
Kaş yaylası, Mersin'nin Anamur ilçesinin 42 km kuzeyinde 1500 m rakımda az da olsa Ardıc ve ladin ormanlarıyla kaplı bir yayladır. Anamur-Ermenek yolunun 40 km sinde Anamur un ilk yaylasıdır.
Hızır Yaylası:
İklimin verdiği özellikle her mevsim yeşillikler içinde bulunan Hızır Yaylası, İslahiye ilçesi Altınüzüm beldesinin . batısında Amanos Dağlarının tepesinde bulunmakta ve yeşilin her tonunun görülebileceği ve gökyüzünün mavisiyle kucaklaştığı bir yaylalar topluluğudur.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağları'nın eteğinde bulunan Badara Yaylası yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmuş durumda.
Düzce, Kaynaşlı İlçesi, Topuk Yaylası Mevkiinde 2011 Yılı Temmuz ayında açılan Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort & Sport, 150 dönümden büyük bir arazi üzerinde ve 2.500 metrekarelik bir alanda inşa edilmiştir.
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
1906 metrelik rakımıyla Bozüyük ilçesinin en yüksek yaylası olan Çiçekli Yayla tertemiz havası,berrak suları,yemyeşil çimenleri,rengarenk çiçekleri,orman dokusu ve endemik bitkisi “Çimtien” ve kekik kokularının tüm doğayı kapladığı olağanüstü güzellikte bir doğa harikası olup Üç Tepeler mevkiindedir.
Kaçkar Yaylası, Rize
Rize'de bulunan Kaçkar Yaylası da onlardan biridir. 1994 yılından günümüze kadar milli park statüsünü koruyan Kaçkar Yaylaları, Türkiye'nin en güzel 10 yaylası listemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan yayla, 2400 metre yükseklikte yer alıyor.
Alaca Yaylası, Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesine 20 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 21 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Kuzuluk mahallesine 7 kilometre uzaklıktadır. Yayla kayın, kızılağaç ve ladin ağaçlarından oluşan ormanlık bir bölgede bulunur.
Ardahan ile Artvin'in Ardanuç ilçesi arasında bulunan Bülbülan Yaylasında gerçekleştirilen şenlik alanında Bağdeşen köyü muhtarı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Bilmez, festival etkinliklerini izledi.
Barcın yaylası, Akdeniz Bölgesi'nin Taşeli Platosu'nda, Karaman ili Sarıveliler ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. Bu yayladan; Sarıveliler, Anamur, Mut, Gülnar, Gazipaşa, Alanya, Taşkent ilçelerine bağlı bazı köy ve kasabalar yararlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri