Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Ortalama bir kartuştan 200 sayfalık bir çıktı almanız mümkündür. Kartuş ne kadar yazar diye soranların kartuş markasına ve kartuşun kapasitesine de dikkat etmesi gereklidir.
Tonerin ömrü baskı sıklığı ile doğrudan bağlantılıdır. Ortalama bir toner 1000 sayfa baskı kapasitesine sahiptir. Söz konusu olan 1000 sayfa, sayfa doluluk oranı %5 öngörüsü ile verilir. Eğer siz sayfanın tamamını dolduracak yoğun çıktılar alıyorsanız toneriniz daha hızlı bir şekilde biter.
Kilopat. Galiba 3-4 kez. Ama duruma bağlı değişebilir. Bazen ilk doldurmada bozulabilir bazen ortalamanın üstünde yani 6-7 kez doldurulabilir.
İlgili 27 soru bulundu
Ortalama bir kullanıcı için bu değer günlük 1 ml – 2 ml arasında değişmektedir. 30 ml salt likit ortalama 15 gün kadar gidecektir.
Tam Dolu Toner ise adından da anlaşılacağı üzere tonerin tam dolu halidir. Tam Dolu Toner bulunan yazıcılar ile 1000 sayfa baskı yapmak mümkün. Demo tonerler ise 250 sayfalık bir baskı sağlar. Tonerlerin baskı sayıları mark ve modellere göre değişiklik gösterir.
Tonerin çipli olması durumunda baskı kapasitesinde dolma olmaya yakın uyarı verecektir. Tonerin az olduğu uyarısını aldığınızda değişim vaktinin geldiği kesinleşir. Çipli olmayan kartuşlar için ise alınan çıktıların kalitesinde düşüklük olması durumunda kartuşun bittiği anlaşılır.
Kartuş mürekkebi her bittiğinden yenisini almak yerine, dolum yaptırmak, aynı kartuşun defalarca doldurularak yeni gibi kullanılmasını sağlayacaktır.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
Bitmeyen kartuş yazıcının yan tarafına monte edilen mürekkep besleme sistemidir. İçerisinde 4x100 ml mürekkep bulunan bitmeyen kartuş sistemi ile 3000-5000 sayfa civarı baskı alınabilmektedir. Bitmeyen kartuş sayesinde tüm kullanıcıların ortak sorunu olan baskı/kartuş maliyeti %90 oranında düşürülebilmektedir.
Hepimizin bildiği gibi; Epson, Canon, Brother ve bazı HP kartuşlarının üzerindeki chipler tek kullanımlık olduğundan dolumlarda randıman vermez. Kendi ithalatımız olan "KOLAY DOLAN KARTUŞLAR" ın üzerindeki chipler AUTO-RESET olduğundan "100-150" defa çok basitçe dolum yapabilirsiniz.
Doğru dolum aparatını kullandığınız sürece kartuş doldurma işlemi aslında normal bir çakmak dolumundan farksızdır. Bu nedenle hem %100 güvenli, hem de çok basittir. Buradaki en önemli unsur dolum yapacağınız kartuşun net ve brüt ağırlıklarını bilmek ve dolumu ona göre yapmaktır.
HP 650 Siyah Mürekkep Kartuş 360 Sayfa (CZ101AE)
Toner kartuşlarının kaç sayfa basabileceği, kullanılan toner kartuşunun tipine ve kapasitesine bağlı olarak değişir. Standart toner kartuşları genellikle 3,000 ile 20,000 sayfa arasında baskı yapabilirken, yüksek kapasiteli kartuşlar daha fazla sayfa basabilir.
Dolma kartuşlar yazıcılara zarar veren malzemelerdir. Dolma kartuşlar aynı zamanda bitmeyen kartuş olarak da bilinmektedir. Bu sistemler; normal kartuşlara göre daha fazla işlem yapsa da daha fazla zararlı kimyasal içerdiği için yazıcınız ve sağlığınız için oldukça risklidir.
arvelo demiş ki: kartuşa bakım yapamazsınız, pod olayı kullan at için geliştirildi aslında. kartuş 3-5 dolumdan sonra biter çöpe atılır yenisi takılır.
Bir kartuşun ömrü, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Bu faktörler şunlardır: Kartuş tipi: Toner kartuşları, mürekkep kartuşlarından daha uzun ömürlüdür. Ortalama bir toner kartuşu 2.000 ila 10.000 sayfa arasında baskı yapabilirken, ortalama bir mürekkep kartuşu 200 ila 500 sayfa arasında baskı yapabilir.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Bakım (Maintenance) sekmesinde, Yazıcı Durumunu Görüntüle (View Printer Status) seçeneğini tıklatın. Tahmini mürekkep düzeyleri (Estimated ink levels) için (açma üçgeni) düğmesini tıklatarak, mürekkep durumunun bir resmini görüntüleyin.
Kartuş ve Toner Arasındaki Fark Nedir? Kartuşlar sıvı içerir ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar tarafından kullanılır. Toner toz halinde mürekkebi kağıt üzerine lazer yazıcılar tarafından kullanılır. Bir kartuşunun içindeki mürekkep, sahip olduğunuz kartuşa bağlı olarak boya bazlı veya pigment bazlı olabilir.
HP Deskjet 2620 Kaç Sayfa Basar? HP Deskjet 2620'nin baskı kapasitesi, standart HP siyah ve beyaz mürekkep kartuşları ile yaklaşık 120 sayfadır. Renkli baskılarda ise standart HP renkli mürekkep kartuşlarıyla yaklaşık 100 sayfa basabilirsiniz.
HP 305 DeskJet 2710 Orjinal Siyah Kartuş Teknik Özellikleri
Baskı Kapasitesi: Sayfanın %5 yoğunluk oranına göre 120 sayfa yazdırır. Depolama Isısı:-20 ile -40 derece arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri