Cımbızla kaş almak, en güvenli kaş alma yöntemlerinden biridir. Fakat cımbızla kaş almak diğer kaş alma tekniklerine göre daha uzun sürer. Belirgin kaşlar için kullanılacak kaş ürünlerini elinin altında topla daha sonra kaş almaya başla. Kaşlarını almaya kaşlarını keserek başlamalısın.
Kaşlarınızı bir cımbız yardımıyla şekillendirebilir, eğer kaşlarınızın formunu bozmaktan korkuyorsanız, işlem öncesinde kaşlarınızı tarayarak istenmeyen tüyleri belirleyebilirsiniz. İki kaşınızın ortasında, altında ya da üstünde yer alan istenmeyen tüyleri ise, dilerseniz iple de kolaylıkla alabilirsiniz.
Cımbız seçimi kaş alımında en önemli hususlardan biridir. Batık oluşumuna engel olmak ve kılı köklerinden almak için en iyi cımbızı seçmelisin. Kaş kıllarının kalınlığına ve genel yapısına göre kalın uçlu ya da ince keskin uçlu cımbızları tercih edebilirsin. Kaş alımında naylon ip kullanılması önerilmektedir.
İple kaş aldıktan sonra kaşların kalınlaşmaz veya sertleşmez. İple kaş almak, ağdayla kaş alma yöntemi ile kıyaslandığında daha hızlı kaşların çıkmasına neden olur. Ağda, tüyleri kökten aldığı için tekrar yeni tüyün uzaması zaman alır.
İlgili 35 soru bulundu
Cımbız, kılların folikülden ayrışarak alınmasını sağladığı için kaşların tekrar çıkması en az birkaç hafta sürecektir. Bu konuda Nemours Teen Health tarafından yapılan bir inceleme, koparılarak vücuttan uzaklaştırılan kılların tekrar çıkmasının 3 ile 8 hafta arası sürdüğünü göstermektedir.
İp ile kaş almak için 3-4 karış uzunluğunda ince bir dikiş ipine ihtiyacınız oluyor. İpi ortadan döndürerek ikiye katlıyoruz. İşaret ve baş parmaklarımıza geçirip, ipin kıvrılan yerlerine tüyleri sıkıştırarak alıyoruz aslında.
Kaş alımı için en uygun aralıklar 3 haftadan önce olmaması; fakat 5 haftayı da geçmemesidir. Yani aylık bir tablo oluşturman kaşların düzenli uzaması için yeterlidir. Eğer kaşlarını evde cımbız ile almayı tercih ediyorsan doğru zamanı beklemek çok önemlidir. Cımbız ile kaş alımı için en doğru zaman, duş sonrasıdır.
Kaşlarını gürleştirmek isteyenler mutlaka her sabah ve akşam kaşlarını tarayarak bu bölgeye giden kan akışını hızlandırmamalılar. Kaşlarını almak, kısa kesmek veya tamamen kazımak kıllarının kalınlığını etkilemeyecek.
HER GÜN KAŞ ALMAK
Kaşlarınızı her gün almaya çalışıyor, en minik kıl tanesini bile yok etmeye çalışıyorsanız, bu hataya düşmeyin. Kaşlarınızın düzgün ve aynı oranda uzaması için onlara fırsat tanıyın.
Kaşlarını tararken, eski bir maskara fırçası, diş fırçası veya kaş kalemi fırçası kullanabilirsin. İple kaş almak için uzun bir ipi parmaklarına dola ve makas şeklinde hareket ettirerek kaşlarını almaya başla. İple kaş almak kolay gibi görünse de ilk başlarda hata yapmaya açıktır.
Hormonsal farklılıklar nedeniyle kaş tüylerinin çıkma süresi kişiden kişiye değişmektedir. Genellikle haftada bir alınan kaşlar, bazı kişilerde bir ay kadar sürede bile çıkmamaktadır. Kişiler, kaş çıkma alma sıklıklarını kendi ritimlerine göre belirlenmektedir.
Uzayan Kaşları Makas ile Kısaltmanın Hükmü - İLİM-DER | İlim, Araştırma, Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği | İlim-der İzmir. Şeyh Abdurrahmân b. Nâsır el-Berrak'a soruldu: Kaşları yolarak değil de makas ile kısaltmanın hükmü nedir? Cevap: Câizdir, câizdir.
Ancak, kaşlarınızı çok sık cımbızlarsanız veya köklerini çok fazla hasar verirseniz, yeni tüylerin çıkması gecikebilir veya kaşlarınız daha az yoğun görünebilir. Bu nedenle, kaşlarınızı alırken dikkatli olunmalı ve aşırıya kaçmaktan kaçınılmalıdır.
Kaşlarının iç kısmını tamamen yukarı, dış kısımlarını ise 45 derecelik açıyla tarayarak kalkık kaş görünümünü elde ettikten sonra, kaşlarının kuyruk kısmına kaş kalemi uygulayabilirsin. Kaş kalemini uygularken, kaşlarının bittiği hizadan biraz daha yukarı doğru hareket ettirebilirsin.
Hangi tip kaşlar insanı genç gösterir? - YouTube. Kaşın dış kısmının yukarda olması ve kaşın sık olması kişileri genç gösteriyor. Bu tip kaşlar kişinin bakışlarının daha dinç olmasını sağlıyor.
Seyrelmiş ya da dökülmüş kaşları kozmetikler ya da ilaç tedavileri ile yeniden çıkartmak ne yazık ki mümkün değildir. Kaş dökülmesinin kaş ekimi (nakli) dışında kalıcı bir alternatifi malesef yoktur.
Kaş usturası ile yüz almak tüyleri kalınlaştırır mı ya da kaş usturası tüyleri çoğaltır mı gibi pek çok soru merak edilir. Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez.
Fazla alınmış kaşları düzeltmek için ilk çözüm; kaş rengini değiştirmek olmalı. Saç renginle uyumsuzluk oluşturmayacak şekilde kaş rengini değiştirirsen, fazla alınmış kaşların daha az dikkat çekecektir. Saçlarını sarıya boyattıktan sonra koyu kahve kaş renginde değişikliğe gitmelisin.
Kaş alım işlemi boyunca daima kaşlarınızın çıkış yönüne doğru çekin. Alt kenarlardan başladığınız kaş alma işleminde, alttan sadece çıkanları alıp üstten inceltme işlemi uygulayabilirsiniz. Ama bu noktada dikkat edin çünkü birkaç kez hatalı alım, yeni çıkacak kaşları küstürebilir.
Kaş alanının çevresine herhangi losyon, jel, güneş kremi, fondöten veya nemlendirici sürmekten kaçının. Çünkü bu ürünler kaşlarınızın aralarına ve diplerine sızarak büyümelerine engel olur. Saç derisinin üzerine nasıl bir şey sürmüyorsak, kaşlarınıza da sürmemeniz gerekir.
Saçlarını boyarken, biraz boyayı kaşlarına pamuk yardımıyla sür ve bekle. Ara sıra kontrol ederek kaş renginin açılıp açılmadığına bak. 5-10 dakika içinde boyayı kaşlarından bol su ile temizlemelisin.
İple kaş alma işlemiyle kaşların tekrar çıkması en az üç dört hafta sürer.
Başlangıç noktası belirleme: Fırçanızı burun kenarlarından göz pınarınıza doğru tutarak, kaşlarınızın en iç noktasına doğru uzatın. Fırçanızın dışında kalan alanlar, yüzünüze en çok yakışacak kaş şeklinin başlangıç noktasıdır.
Evde kaş almak isteyen kişiler kaş bölgesini temizleyerek yüzeyine kaş ağda bandını yapıştırmaktadır. Tüylerin bulunduğu yere yapıştırılan bu bant ardından tüylerin çıkma yönünün tersine doğru çekilir. En kolay ve kesin kaş alma yöntemi olan ağda ile evde kaş almak oldukça kolaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri