Kaslı olmanızın çok bir önemi yoktur. Sadece darbelerdeki etkiyi azaltır.Ben vücüdunuz yerine ruhuzunu güçlendirmenizi tavsiye ederim. Vücutta adrenalin salgısı başladığı zaman kavgada elini bile kaldıramazsın kardeş.
En İyi Cevaplar. kol konusunda yanlısın var göğüs ve karın geliştirmen gerek. yumruk göğüsten atılır. karın çevik olmanı sağlar. diğer kaslar da yardımcı olur ama en önemlisi göğüs ve karın.
Vücut geliştirme motivasyon artıran bir aktivitedir ve antrenmanlardan sonra kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz. İstediğiniz fiziksel görünüme ulaşmanızda yardımcı olduğu için kendinize güveninizi artırabilir. Eğer kilo verme sırasında yapıyorsanız, uygun bir diyetle beraber yapıldığında kas kaybını önler.
Kas kazanımları ilk yıldan sonra yavaşlar. Bir çok erkek, ilk kez ağırlık kaldırma antremanlarına başladığında haftada haftada ortalama 0.25kg yağsız kas kütlesi artısı sağladığını gösterir araştırmalar. Bu, ayda yaklaşık 1 kg kas veya yılda 12 kg ' ya denk gelebilir .
Eğer kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız, onlara şekil kazandırmak için gereken süre ; kişinin genetik kas yapısı, metabolizma durumu ve beslenmesine bağlı olarak 6 ay – 1 yıl kadar süre gerektirir.
İlgili 21 soru bulundu
sorusunun cevabı ayak ve kollarda bulunan kaslardır.
The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
Genellikle, 3 ayda vücutta ciddi bir gelişme olabilir, ancak bu, özellikle de kas hacmi ve güç açısından olabilir. Ayrıca, 3 ayda vücutta görülebilecek diğer değişiklikler arasında kilo kaybı veya kazanımı, vücut yağ oranında bir değişiklik ve fitness seviyesinde bir artış yer alabilir.
Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız. 6 ay düzenli devam etmeniz ve düzeninizi bozmamanız halinde 6 ay sonra 6 kg kas kazanmış olursunuz. Üstelik bu rakamların küçümsenmemesi gerekir çünkü görünüşünüz 6 kg kas kitlesiyle birlikte değişmeye başlayacaktır!
Genellikle dördüncü haftada vücudunuzdaki kasların belirginleşmeye başladığını fark edersiniz. Elbette bu değişim kişiden kişiye değişebilir ancak yağ oranı fazla olmayan kişiler için kas değişimlerini yaşamak yüksek olasılıktık.
Kas yaparsak kilo mu alırız? Evet, 1 kilo kas yapmak 4 kilo almak anlamına geliyor. Çünkü kas çok su tutan bir kütledir. 1 kilo kas 2.7 kilo su tutar.
Yalnız; protein tozu ve Aminoasit kullanımında kasta sarkma olur.Buda bir gerçek.Bunlardan uzak durmak gerekir.. vücut geliştirme kurallarından birisi de ; DOĞAL BESLENMEDİR. Protein ve aminoasitler kasların gelişmesi için kaçınılmazdır. Zaten proteinlerin yapı taşı aminoasittir.Proteinsiz kas gelişmez.
Direk yumruk atarken çalışan kas grupları ile aparkat atarken çalışan kas grupları arasında farklılıklar görebiliriz. Genel olarak bütün yumruk çeşitlerimizde arka kol Tripceps, Sırt kasımız Latismus Dorsi, omuz kasımız deltoid, göğüs kaslarımız ile ön kol kasımız biceps lerimiz çalışır.
Boks, vücudunuzdaki birçok kas grubunu çalıştırır. Yumruklarınızı atarken, dirençle karşılaşan kol, omuz, sırt ve göğüs kaslarınızı kullanırsınız. Ayrıca bacaklarınızı hareket ettirirken alt vücut kaslarınızı da aktive edersiniz. Bu sürekli kas çalışması, gücünüzü artırır ve kas kütlenizin gelişmesine yardımcı olur.
Kalf kası, genelde vücuttaki geliştirilmesi en zor kas grubu olarak kabul edilirler. Ama yine de direnç çalışmasına diğer tüm kaslar gibi tepki verirler –tek gereken onları yüksek ağırlıkla farklı açılardan çalıştırmaktır. Antrenmanın detayına girmeden önce dilerseniz kalf kası anatomisine yakından bakalım.
Fitness sporuna yeni başlıyorsanız, haftada 3 gün spor yapmanız yeterlidir. Bu süre vücudunuzun spora alışmasını hızlandırabilir. Daha sık spor yapmak, sakatlık riski oluşturabilir. Eğer ideal kilonuzdaysanız ve vücudunuz adaptasyon sürecini atlattıysa spor programınızın sıklığını artırabilirsiniz.
Genel olarak uzmanlar her gün spor yapılmasını tavsiye etmez. Çünkü bu durum kaslarda zorlanma, zedelenme ve sakatlanmalara yol açabilir. Bu yüzden spor yaparken arada belli günlerin olmasının daha doğru olduğu söylenmektedir.
Yürüyüş, koşu, kick boks, yüzme, bisiklet ve ip atlama gibi sporlar orta yoğunlukta egzersizler arasında sayılabilir. WHO'nun haftalık olarak önerdiği süre, günlük 20-40 dakika arası bir zamana tekabül eder. Yani günlük ne kadar süre spor yapılmalı sorusuna ortalama yarım saat şeklinde yanıt vermek mümkündür.
Ortalama 4-5 senede yaparsın 1 sene sonra ancak hatların belirli olacak şekilde bir vücut elde etmiş olursun.
Ortalama olarak haftada 3-4 gün egzersiz ve iyi bir beslenmeyle 6-7 ay kadar zamanda kaslar belirginleşmeye başlar. Fakat vücut yağ oranı yüksekse ya da bir sağlık sorunu varsa bu süre uzayabilir.
İlk 6 ay vücut sıkılaşır, spora hazır hale gelir. kendini fark edebilmen ortalama 1 sene sonrasında oluyor. eğer düzenli ağır antrenman yapıyor ve takviyelerini kullanıyorsan bu geçerli. kasların hacimlenmesi ortalama çok iyi anrtenmanla minimum 1 sene sonra kendini farkedebilirsin.
doğal yollarla vücut geliştirirsen yani, beslenme,uyku ve çalışmanı düzenli yaparsan 2 yıl içinde baya büyürsün, 3. yıldan sonra ise gelişim durur ancak vücut yine ağır ağır büyümeye devam eder. kısaca doğal yollarla yaparsan her türlü nirvanaya ulaşıyorsun. insanlar yaşlanınca kaçınılmaz son olarak kas kaybeder.
Bu konuda kesin ve genel geçer bir yanıt bulunmamaktadır. Ancak 2016 yılında yapılan bir araştırmaya göre kas hafızası çok uzun süre (araştırma 15 sene olduğunu belirtiyor) kalıyor. Araştırmaya (1) numaralı linkten ulaşabilirsiniz. Başka araştırmaların sonuçları ise daha makul bir süreyi işaret ediyor: 3-6 ay.
Araştırmanın sonucuna göre 'haftada kaç gün spor yapmalı' sorusunun cevabı 3-4 gün olarak verilmektedir. Haftanın 3-4 günü yapılan antrenmanlarda her kas grubunu haftada 1 gün çalıştırmanın yeterli olduğu görülmektedir. Bu sürenin dışında yapılan yoğun antrenmanlar, kişiye birçok yönden zarar verebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri